TEST: Er du en besværlig person?

Besværlige personer er dem der efterlader dig frustreret eller dræner dig for energi. Det kan være i korte perioder eller på fuld tid, men ens for begge situationer, er at det tærer på dine ressourcer. Men hvor besværlig er du selv – test dig selv her?

Skribentinfo

Besværlige personer er gode til at gøre livet surt for dig og for andre. Enten ved at have en vred og aggressiv adfærd, opføre sig svigfuldt eller bare ved at de mener og opfører sig anderledes end dig selv.

Om du opfatter andre som besværlige personer, afhænger i høj grad af, hvad du selv trigger på, og hvilken personlighed du selv har. Oftest opfattes en situation eller en person meget forskelligt af andre, og du kan derfor ikke gå ud fra, at de opfanger de samme signaler som dig.

Nogle mennesker har det svært med vred og aggressiv adfærd, mens det på andre preller af som vand på en gås.  Visse personer lægger ikke noget i nedladende eller arrogant adfærd, men tolker det som et forsøg på at hævde sig. Og så er der dem, der ikke har et problem med at folk råber op, men kan føle sig enormt utilpasse, hvis nogen begynder at græde.

Selv om det er nemt at pege fingre, og sige at det er resten af verden der er besværlig, kan du med fordel skue indad. Din personlighed kan meget vel tænkes at være besværlig for dine medarbejdere eller lederkolleger.

Ved at være bevidst om dine egne svagheder, og med evnen til at spotte besværlige situationer, kan du styre uden om og identificere konflikter inden de bryder ud.

Test dig selv

For at kende dine egne svagheder, er det meget godt at vide hvilken type du selv er. Er du lidt eller meget besværlig? Og er du selv klar over det?

Spørgeskema3
Spørgeskema4
Testen er fra bogen Sådan håndterer du besværlige personer af Sebastian Nybo, Lindhardt og Ringhof Forlag.

Bogen giver råd til at styrke samarbejdet med forskellige typer af mennesker, bevare roen i tilspidsede situationer og håndtere forudfattede meninger og firkantede holdninger.

Skribentinfo

Kommentarer