Sådan skal du ikke starte op efter ferien

Ferien er slut, og arbejdet kalder. Hvis du vil undgå, at hverdagen tapper dine opladte feriebatterier på første dag, så er der seks ting, du ikke skal gøre.

Skribentinfo

Måske det allerede er for sent. Du er startet på en mandag og har allerede holdt mange møder. Men fortvivl ikke. Der er stadig nogle ting, som du skal undgå at gøre for at få en god opstart efter ferien - og ikke mindst huske på til næste gang, du starter op efter en længere ferie.

 

stpo

 

De 6 ting du bør undgå:

1. Start på en mandag

Undgå at gøre det ekstra hårdt for dig selv ved at starte en mandag. Start en onsdag, hvis det er muligt. Det giver en blødere opstart med en kort arbejdsuge. Har du svære og komplekse opgaver, så lad dem ligge de første par dage. Lav de nemme ting først. Du skal lige i gang igen.

2. Indhent alt på første dag

Der er ulæste mails i indbakken, uåbnet post på skrivebordet, og der er sikkert også sket en masse, mens du har været væk, som du skal opdateres på. Så når du vender tilbage fra ferie, vil du være bagud. Sådan er det. Acceptér det, og husk på, at du hurtigt kommer på forkant med tingene igen. Lad være med at tro, at du kan indhente alt den første dag.

3. Svar på alle mails

Mange bruger autoreply, mens de er på ferie. Men du kan også bruge din autoreply i de første dage efter din ferie. Skriv fx ”Tusind tak for din mail. Jeg er netop vendt tilbage fra ferie og er ved at gennemgå de mange indkomne mails. Jeg vender tilbage til dig hurtigst muligt og takker for din tålmodighed. Hvis det haster, kan du træffe mig på telefon… ”. På den måde undgår du presset om at skulle tjekke og besvare nye mails.

4. Fyld dagene op med møder

De første dage efter ferien skal du bruge på at få overblik og planlægge dine arbejdsopgaver. Tag dig også tid til at snakke med kollegaerne, men undgå at holde møder. De eneste møder, du bør booke, er møder med dig selv, hvor du afsætter tid til at indhente og planlægge. 

5. Arbejd over

For at indhente alt det forsømte, kan det være fristende at tage et par lange arbejdsdage de første par dage. Lad være med det. Hold nogle almindelige arbejdsdage, eller tag tidligere fri. Så føles overgangen fra ferie til hverdag ikke så hård.

6. Vent længe med at holde fri igen

Selvom du lige har været på ferie, er det en god ide at booke din næste ferie allerede nu. Allerhelst inden du er tilbage fra ferie. Det kan bare være en forlænget weekend. Det er godt at have noget ferie, du kan se frem til. Uanset hvor meget du holder af dit arbejde, er det rart at have et nyt åndehul at glæde sig til.

Læs også

Stop med at udskyde – sådan får du tingene gjort

Krigen på dit skrivebord

Kom godt tilbage efter stress

Skribentinfo

Kommentarer