Lyt til ledelse: Hvad snakker de om i kantinen?

Hvor godt et indblik har offentlige ledere i, hvad der foregår på gulvet? Kan og skalen leder kende til alt, hvad der sker i hendes organisation? Det diskuterer en direktør, en chef og en erhvervspsykolog sammen med Kurt Strand, som har inviteret dem i studiet. Lyt til podcasten Ørerne i maskinen her.

Skribentinfo

Lederne er tonedøve. Det mener erhvervspsykolog Stig Kjerulf. Han giver lederne karakteren 2 på en skala fra 1-10, når det kommer til, hvor godt de har styr på, hvad grundtonen i organisationen er. Sammen med kommunaldirektør Eik Møller og chefjordemoder Joan Dürr drøfter han i denne episode af Ørerne i maskinen, hvordan lederen får en bedre forståelse for, hvad der sker i hjørnerne af organisationen.

Skal man være omsorgsfuld og ansvarlig, eller skal man forholde sig professionelt og formelt, når man søger viden rundt omkring i organisationen? De tre gæster kommer med forskellige bud på, hvordan de går til opgaven.

Hør den nyeste podcast her

Hent podcasten her (iTunes)

Hvordan "lytter man til jorden"?

Gæsterne er enige om, at udfordringen bliver større desto højere oppe man befinder sig i organisationen. De drøfter hvilke specifikke udfordringer, der relaterer sig til kontakten med deres organisation, og hvordan de formår at holde kontakten og få den uformelle viden. Lyt med og få til sidst i programmet de tre gæsters vigtigste råd om, hvordan man ”lytter til jorden”.

Du kan også læse mere dybdegående om opgaver og faldgruber for hvert ledelsesniveau i Væksthus for Ledelses publikation ”Pas på trinet!”. Download eller bestil den gratis her." target="">her. 

Følg os også på Facebook, Twitter eller Linkedin, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af de næste programmer.  

Sådan kan du lytte til podcast

Du kan lytte til podcast på din computer, tablet eller smartphone, hvor og hvornår du ønsker det. Du kan altid lytte direkte fra Lederweb, men hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af en eneste episode af Ørerne i maskinen, så kan du også bruge en App.

Du kan fx bruge Soundclouds app, der findes til alle typer telefoner. I den kan du finde alle vores podcast samt følge Lederweb, så du får besked om, når vi har nye podcast klar. Du kan også afspille fra app'en.

Alternativt kan du vælge en app, der er dedikeret til at afspille podcast. Her er nogle forslag:

iPhone og iPads:
Apple har lavet en Podcast app til iPhone og iPads. Download "Ørerne i maskinen" i iTunes her.

Android-telefoner:
I Google play findes der masser af muligheder. Denne podcast-app er den mest populære. 

Windows phone:
Har du en Windows phone, kan du fx bruge denne podcast app.

Skribentinfo

Kommentarer