Lederens stresshåndbog

Lederen har et særligt ansvar for at opdage, håndtere og forebygge stress på arbejdspladsen. Her får du modeller og dialogværktøjer, der støtter dig i at agere hensigtsmæssigt og kompetent ift. stress på individ-, gruppe- og organisationsniveau.

- Styrk dine lederkompetencer, når det gælder stress

Lederen har et særligt ansvar for at opdage, håndtere og forebygge stress på arbejdspladsen. Her får du som leder en række enkle modeller og dialogværktøjer, der støtter dig i at agere hensigtsmæssigt og kompetent i forhold til stress, både på individ-, gruppe- og organisationsniveau.

Hvad er stress egentlig? Hvordan fastholder jeg trivsel og undgår usund stress på arbejdspladsen? Hvordan får jeg øje på stress hos en medarbejder? Og hvad gør jeg så ved det?

Det er nogle af de vigtige spørgsmål, som denne bog giver svar på.

Som leder føler du dig måske ikke klædt på til at møde hverdagens udfordringer omkring stress. Det kan være, at du savner konkret viden eller effektive redskaber. Måske er du selv stressramt i større eller mindre grad og har svært ved at lede både dig selv og andre i den rigtige retning, når det gælder stress. 

Denne håndbog hjælper dig som leder på vej ved: 

At præsentere en hjælpsom forståelsesramme, som rummer den kompleksitet, der kendetegner stress som fænomen i organisationer.At inspirere til udvælgelse, udvikling og timing af indsatser rettet mod at fremme trivsel og forebygge stress, både på individ-, gruppe- og organisationsniveau.At fokusere på din afgørende rolle og muligheder, når det gælder forebyggelse og håndtering af stress. Som leder er du på mange måder dit eget vigtigste værktøj, og bogen berører derfor også lederens egne udfordringer i og omkring stress og sætter fokus på det personlige lederskab som et vigtigt element i at lykkes med stressopgaven. 

Lederens stresshåndbog er målrettet ledere, men er også relevant for HR-konsulenter, ledelseskonsulenter og arbejdsmiljørådgivere. 

Forfatter Michael Martini, Mads Krarup, Caroline Ahlgren Tøttrup
Forlag Dansk Psykologisk Forlag
År 2017
Sider 244
Pris 299 kr.
ISBN 978-87-7158-374-8
Køb bogen fra forlaget her