Seneca: Led efter fagligheden

Der må aldrig være medarbejdere, der ikke kan beskrive deres unikke bidrag til opgaveløsningen. Sådan argumenterer Anders Seneca. Læs her, hvorfor alting bør starte med egen faglighed. 

Læs artiklen


Tjekliste til modtagelse af din nye medarbejder

Det er både dyrt og dårligt for arbejdsmiljøet, hvis der er hyppig udskiftning af medarbejdere. Få her en tjekliste til introduktionen af din nye medarbejder, så du bedre kan fastholde hende. 

Læs artiklen


Derfor gør ledelsesværktøjer ikke ledelse lettere

Ledelsesværktøjer gør ledelse mere kompliceret, og udvikler dig ikke som leder. At udvikle dig som leder handler om at vikle dig ud af værktøjerne, mener filosof. Få hans bud på, hvad lederudvikling er her

Læs artiklen


Ledere sammen - og hver for sig

Områdeledelse kan give bedre kvalitet og større effektivitet. Men gevinsterne kommer ikke af sig selv. Få inspiration til, hvordan I lykkes med områdeledelse. 

Læs mere her


E-kursus: Vejen til god ledelse

Et utal af artikler og publikationer er kogt ned til én koncentreret dosis ledelseslærdom, som du kan få serveret i otte appetitlige lektioner. 

Læs mere herAfliv 3 myter om feedback

Sig sandheden, pak kritikken ind i ros, og fortæl din medarbejder, at det ikke er personligt ment. Artiklen gør op med tre myter, der spænder ben for god feedback.

Læs artiklen


Hvad er ledelse af samskabelse?

Professor Eva Sørensen giver her en kort introduktion til begrebet samskabelse, og hvad det betyder for dig og dine medarbejdere. 

Læs artiklen


Undgå konflikter mellem introverte og ekstroverte

De kan opnå ekstraordinære resultater sammen, men ofte ender det med konflikt. Få her råd om, hvordan introverte og ekstroverte bedst kan samarbejde.

Læs artiklen


Forskning: Hvad er god ledelse?

Med god ledelse bliver medarbejderne motiverede, og organisationen når sine mål. Få forskernes bud på, hvad god ledelse er, og hvordan du bedst motiverer dine medarbejdere.

Læs artiklen


Få din medarbejder godt tilbage efter stress

Medarbejdere, der er sygemeldte med stress, kan genvinde arbejdsglæden med den rette ledelse. Læs her, hvad du skal gøre fra sygemeldingen tikker ind, til din medarbejder er tilbage på jobbet.

Læs artiklen


Lederens stress - dilemmaer og løsninger

Har du så meget fokus på dine medarbejderes trivsel, at du glemmer din egen? For at være en god rollemodel, skal du også passe på dig selv. Læs om de dilemmaer, der stresser i hverdagen.

Læs artiklen


Værktøj: Fokus på kerneopgaven

Når I ikke har tid til at løse en opgave, er det ofte, fordi I ikke prioriterer den. Få her et værktøj, der prioriterer med udgangspunkt i kerneopgaven.

Læs artiklen


Det gode ledere gør for at sænke sygefraværet

Hvad skal der til for at nedbringe medarbejdernes sygefravær? Få konkrete råd fra offentlige ledere, der selv har haft succes med det.

Læs artiklen


Derfor skal du lede opad

Er du mellemleder, og føler du dig presset? Det er du ikke ene om. Læs om, hvordan du mindsker presset ved at lede opad.

Læs artiklen


Når det ender med en advarsel

En advarsel er lederens gule kort. Men det behøver ikke at føre til det røde kort. Læs her, hvordan du med en advarsel kan få din medarbejder tilbage på rette spor. 

Læs artiklen


Overlev den største ledelseskrise siden 1864

Konkurrencestatens generaler kræver nedskæringer og kontrol, mens medarbejderne kæmper for tillid og frihed til at levere god service. Læs her om, hvordan du kommer  helskindet gennem krisen.

Læs artiklen


Er du en autentisk leder?

Er du den samme person offentligt, som du er bag lukkede døre? Og tør du indrømme fejl? Læs med, og se, om du er en autentisk leder. 

Læs artiklenHvornår er man en god leder for andre ledere? I publikationen "Kære chef! Kære leder" kan du læse om de gensidige forventninger til god ledelse. 

Læs eller bestil publikationen her


Ledere der lykkes 2 præsenterer de syv afgørende kompetencer hos særligt succesfulde ledere i kommuner og regioner.

Bestil eller læs publikationen her


Forandringer fryder, men de kan også være forstyrrende eller frustrerende. Publikationen her sætter fokus på ledelse af forandringer.

Læs eller bestil publikationen her


Hvad er de typiske opgaver og faldgruber, og hvilke kompetencer skal der til for at lykkes på forskellige ledelsesniveauer? Svaret finder du i publikationen "Pas på trinet!"

Læs eller bestil publikationen her


Viden på Tværs spreder viden og understøtter medarbejdere og ledere i udvikling af de kommunale arbejdspladser og kerneopgaver til gavn for borgerne.

Læs mere på VPT.dk

Onlineværktøjer

Prøv væksthusets værktøjer til udviklingen af dit lederskab

Væksthusets publikationer

Læs om, download, eller bestil Væksthusets publikationer gratis.

Tak for din tilmelding

Du vil fremover modtage Lederwebs nyhedsbrev hver fredag. 

Der skete en fejl

Der skete en fejl med tilmeldingen - prøv igen senere eller kontakt os om tilmelding.