Ledelse i pressen

Arbejdsfællesskaber og tillid nedbringer sygefraværet

04.01

UGENS PRESSE

I København er tillidsdagsordenen gået ind i en ny fase. Nøgleord er arbejdsfællesskaber og kerneopgave. ”Sygefraværet rasler ned”, siger repræsentant for knap 50.000 kommunalt ansatte.

Læs artiklen

5 råd til at skabe forandringer

05.01

Involvering af medarbejderne er et must, når større forandringer skal implementeres i organisationen.

Læs artiklen

Professor: Robuste mennesker er en katastrofe på arbejdspladsen

05.10

Hvordan har du det, Danmark? Bare du bliver mere robust, skal du nok klare det hele. Sådan lyder tidens modsvar til stress-epidemien. Men robuste mennesker er en katastrofe at have gående på en arbejdsplads, mener professor i ledelsesfilosofi Ole Fogh Kirkeby fra CBS.

(Artiklen kræver abonnement)

Læs artiklen

2017: Året hvor jeg siger lidt mere n-e-j

04.01

Jobbets forsæt er godt, fordi det giver dig mulighed for at arbejde med det hver eneste dag 7-10 timer ad gangen. Vi tilbringer jo halvdelen af vores vågne liv på job, måske mere. Så tag nu hellere personligt ansvar for at arbejde med din jobtrivsel og din arbejdsglæde. 

Læs artiklen

Vi vil sikres mod robotter og udbrændthed

4.01

Seniorårene i jobbet skal være bedre, og det skal være nemmere at komme på efteruddannelse. Det er to af de største ønsker fra lønmodtagerne, før de vigtige forhandlinger begynder om nye overenskomster. 

Læs artiklen her

Tillidsbaseret rengøring giver bedre kvalitet og færre sygedage

04.01

Intern Service Gladsaxe besluttede i 2010 at gøre rent efter en ny metode, der giver medarbejderne bedre mulighed for at tilrettelægge deres arbejde. Det har givet bedre kvalitet, gladere medarbejdere og et fælles sprog inden for rengøringsfaget.

Læs artiklen

Gode råd til at overleve i den offentlige gabestok

04.01

Man skal stå på mål for lidt af hvert som offentligt ansat, både indefra systemet og udefra samfundet. I dagens Danmark hvor alle føler sig berettiget til at kritisere det offentlige, endda i stærke vendinger, kræver det fokus, at holde sig motiveret

Læs artiklen

Sverige har testet seks timers arbejdsdag: Det er simpelthen for dyrt

04.01

I to år har et svensk plejehjem kørt et eksperiment med seks timers arbejdsdage. Men det har vist sig at være for dyrt. Selv om antallet af sygedage blev reduceret, og de ansatte følte sig sundere.

Læs artiklen

Trine arbejder med velgørenhed: »Jeg vågner hver morgen og tænker, yes!«

04.01

»Generation Z er meget tydelige på deres selvrealisering. De leder efter noget, der kan være med til at forme deres identitet og være med til at skabe basis for, hvem de er her i livet. De leder efter et formål, ikke mindst i deres arbejde,« 

Læs artiklen

Løb! Løb! Kærligheden kommer!

03.01

En del af mine fagfæller mener jeg hører hjemme i en meget fjern fortid med min snak om at give arbejdet mindre plads i vores følelsesliv. Måske gør jeg. Men jeg er villig til at være umoderne og advare mod det følelsestyranni der præger tidens tilgang til ledelse.

Læs blogindlægget

Debat: Den fjerde industrielle revolution kommer. Sidste udkald for nye ledelsesmodeller

29.12

Robotter og algoritmer vil overtage otte procent af jobbene i Danmark, og udviklingen vil ændre indholdet i 25 procent af alle job inden for en overskuelig fremtid.

Læs artiklen

Mænd vil have penge – kvinder vil have udfordring og indflydelse

28.12

Mens hver anden mand angiver lønchecken som én af de tre mest lokkende ting ved ledererhvervet, drejer det sig blot om 38 pct. af kvinderne. De peger i stedet på ­ansvar, indflydelse og udfordringer som det vigtigste.

Læs artiklen