Ledelse i pressen

Ledelse og venskab er en giftig cocktail

05.03

UGENS PRESSE

En stor del af lederne bliver rekrutteret internt i den virksomhed, de er ansat i – og derfor risikerer de at være venner med deres medarbejdere. Men det er farligt for autoriteten som leder, fastslår karriererådgiver i IDA Kim Knudsen.

Læs artiklen

Distanceblænderne er farlige

09.03 

Vi kender dem godt, distanceblænderne. Det er dem, der råber op om andres fejl og ender på øverste hylde. Men det er et usundt træk i organisationen.

Læs artiklen

Giv dit arbejdsliv et midtvejseftersyn

09.03

Det kan give et længere og sundere arbejdsliv, hvis arbejdspladsen tilbyder medarbejderne et karrieretjek midt i arbejdslivet.

Læs artiklen

Kvinder indtager kommunale toplederjob

08.03

Andelen af kvinder på de øverste chefniveauer i kommunerne er steget uafbrudt i ni år, og er nu oppe på 45 procent. Glædeligt at det går den rigtige vej i kommunerne, siger FTF's formand. Men ligelønnen har endnu ikke indtaget chefkontorerne.

Læs artiklen

Vil du have ligestilling? Så skift køn!

08.03

Når kvinder skifter køn til mænd, bliver de taget mere alvorligt, men når mænd skifter køn til kvinde, oplever de, at respekten falder. Alle statistikker viser, at der stadig er lang vej til ligestilling. Forskning i kønsskifte viser, at det ofte er i selve opfattelsen af kvinden, at uligheden begynder.

Læs artiklen

Fagforening: Indfør bødestraf for manglende ligestilling

08.03

Djøf foreslår af indføre bødestraf, hvis landets største virksomheder ikke arbejder for at få flere kvinder med i ledelsen.

Læs artiklen

Kvindelige chefer på fremmarch i Udenrigsministeriet

08.03

Udenrigsministeriet har fået flere kvindelige chefer. Det skal give bedre resultater, mener departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen, der har kørt næste bølge af kvindelige chefer i stilling.

Læs artiklen

Aldrig før så mange kvinder på kommunale chefposter

07.03

Andelen af kvinder på de øverste chefniveauer i kommunerne er steget uafbrudt i ni år, og er nu oppe på 45 pct.

Læs artiklen

Gør resultatstyring meningsfuld med disse 6 principper

07.03

Mål og resultater er afgørende for at sætte retning på udviklingen af offentlige institutioner, men alt for ofte bliver resultatstyring brændstof til historier om meningsløs djøfisering, skriver partner i Deloitte efter offentligt ansattes opråb om meningsløs styring og dårlig ledelse.

Læs artiklen

Offentligt ansatte: Hjælp os, vi er ved at blive kvalt i styring

06.03

Overstyring i den offentlige sektor har i stort omfang kvalt meningsfulde resultater. Men nu er styringen også ved at kvæle faglighed og trivsel, skriver ni fagprofessionelle fra fem forskellige arbejdspladser i dette opråb.

Læs artiklen

Derfor går konsulenter ikke med sandaler

06.03

Fremtoning handler ikke om modelmål og perfekte tænder. Fremtoning er en præmis i verden. Det er en forudsætning for at blive taget seriøst og få taletid

Læs artiklen

Skal chefen stå for hinkeruder, yogahold og frugt?

06.03

Sygefraværet skal ned. Nu vil fire organisationer kåre den sundeste arbejdsplads i Danmark. Håbet er at få kreative idéer frem i lyset.

Læs artikel

Opråb fra frontlinien: Så gør dog noget ved dårlig ledelse

03.03

I kan komme med alle jeres kodekser og tillidsreformer men først når i gør noget ved alle de dårlige offentlige ledere, så får i min opbakning og tillid, skriver Vinni Bay om sine erfaringer fra flere offentlige arbejdspladser.

Læs artiklen

Faglig ledelse gennem hele ledelseskæden

02.03

Over hele landet bliver der samskabt i konstruktive forsøg på at nytænke og omstille velfærdssystemet. Måske er samskabelse svaret på mange kriser. Derfor lancerer DenOffentlige i samarbejde med eksperter og aktører nu en selvstændig sektion for samskabelse.

Læs artiklen

Her har de ansatte ingen chef!

02.07

Hvad sker der, når man fyrer CEO’en uden at erstatte ham? Opstår der anarki eller demokrati? Vi har taget en snak med en svensk virksomhed uden chef

Læs artiklen