Ledelse i pressen

Regeringen vil forny den offentlige sektor: »Der er noget, som skriger til himlen«

15.03

UGENS PRESSE

Anført af minister for offentlig innovation, Sophie Løhde, søsætter Løkke-regeringen en stort anlagt reform af den offentlige sektor, der skal sikre danskerne bedre velfærd i hverdagen. Første skridt bliver at skabe bedre ledere på landets daginstitutioner, skoler, plejehjem og hospitaler. Et kæmpepotentiale at hente, mener eksperter.

Læs artiklen

»Husk, min dør er altid åben« og andre idiotiske floskler

16.03 

I gamle dage var det fint at sige, at du skal løse problemerne i stedet for at tale om dem. I dag er det stik modsat, skriver Christian Ørsted i dette debatindlæg. 

Læs artiklen

Organisationer byder Allan Søgaard velkommen men: Ledelseskommission skal gøre op med overstyring

15.03

Der skal gøres op med dokumentationskrav og ledernes bundne hænder, siger både Djøf og FTF i en reaktion på Ledelseskommissionen. Vejle Kommune er stolte af, at en kendte og anerkendt lokale ledere er udpeget til kommissionen.

Læs artiklen

Godt med fokus på faglig ledelse i ny kommission

15.03

FTF er glad for, at der nu nedsættes en ledelseskommission. Fokus på kvalitet, faglighed og tillid i stedet for kontrol og målstyring bør være hovedfokus for den ny ledelseskommission, der samtidig bør se på problemer med grænseløst arbejde og lære af de gode erfaringer fra MED-systemet, mener FTF.

Læs artiklen

Her er regeringens ledelseskommission

15.03

Regeringen præsenterer i dag den nye ledelseskommission, der skal give anbefalinger til hvordan kvaliteten af ledelsen i den offentlige sektor kan styrkes.

Læs artiklen

Her er Ledelseskommissionen: Allan Søgaard er formand

15.03

Regeringen har nedsat en ledelseskommission, der i de kommende 10 måneder skal se nærmere på ledelse i den offentlige sektor. 

Læs artiklen

Ny ledelseskommission skal give bedre velfærd

15.03

Onsdag præsenterer regeringen med minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) for bordenden en ny ledelseskommission, der skal understøtte god ledelse i hele den offentlige sektor.

Læs artiklen

Politikere kan få alting til at være vigtigt: Men så udpegede de to udfordringer

14.03

Kommunaldirektør besluttede at tale med politikerne om kommunens største udfordringer. Det tegnede en retning for kommunens udvikling trods en politisk kultur, hvor alt er vigtigt.

Læs artiklen

Ledelsesrum og spændingsfelter: Her er fire ledere der giver håb

14.03

Lad os huske de dygtige, de modige og de kompetente og respekterede ledere, når vi skal videre fra den - berettigede - kritik af den offentlige sektors ledelseskrise. Katrine Schumann fortæller her om fire ledere, som hun mener vi kan lære af.

Læs artiklen

Ny COK-undersøgelse: Tværfaglighed er en hård nød

14.03

COK har netop gennemført en undersøgelse blandt knap 1.100 ledere og medarbejdere på Teknik og Miljø-området i landets kommuner. Undersøgelsen viser, at medarbejdere og ledere især er udfordret, når de skal samarbejde tværfagligt.

Læs artiklen

Undgå at tage en dårlig arbejdsdag med hjem: Dyrk motion og få sovet

13.03

Søvn og motion er ikke kun godt for en selv. Det er også godt for dem, man deler tag med. Det viser et nyt studie, som har undersøgt, hvordan man kan undgå at tage frustrationer fra jobbet med hjem.

Læs artiklen

Forskere: Koblingskompetencer er The Missing Link til tværfagligt samarbejde

13.03

Koblingskompetencer ser ud til at være nøglen til at få de mange samarbejdsforsøg på tværs i det offentlige til at lykkes, konkluderer forskere.

Læs artiklen

Kan en murer bygge et træhus? Bureaukrater kan ikke afbureaukratisere

13.03

Ingen ville sætte en murer til at bygge et træhus, men vi forventer, at bureaukrater kan afbureaukratisere. De arbejder med regelforenklinger, frikommuneforsøg og ledelseskommission, men er sat i verden til noget andet. Tidens mest centrale spørgsmål: Hvem skal afbureaukratisere, når bureaukrater ikke selv kan?

Læs artiklen

Trivselsundersøgelser: Ud med spørgeskemaer - ind med dialog

13.03

I Skive Kommune er man lige nu ved at gennemføre en helt ny form for kombineret trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering – helt uden spørgeskemaer.Trivsel

Læs artiklen

Stress-epidemi hærger: Op mod halvdelen af medarbejderne ramt

13.03

Akademikernes Hovedorganisation har tilkaldt en sværm af de fremmeste eksperter inden for psykisk arbejdsmiljø for at få gjort noget ved medlemmernes alarmerende stressproblemer.

Læs artiklen

Psykologformand slår stress-alarm: Der er simpelthen alt for mange, der ikke har det godt

13.03

Eva Secher Mathiasen mener, at det er forsimplet, når problemer med psykisk arbejdsmiljø som regel bliver tilskrevet dårlig ledelse. For ledelsesrummet er svækket for især mange mellemledere, der ikke altid har en reel mulighed for at håndtere udfordringer. 

Læs artiklen

Sådan siger du nej til chefen!

12.03

Læsser din chef og dine kolleger for mange opgaver over på dig? Få karriererådgiver i Ingeniørforeningen IDA Ann Carøes bedste argumenter til at sige nej til for mange - og forkerte – opgaver på en faglig og respektfuld måde.

Læs artiklen

Røde partier vil nedlægge omstridt styrelse i nyt opgør med målstyring og New Public Management

11.03

SF, Enhedslisten og Alternativet vil nedlægge Moderniseringsstyrelsen, men innovationsminister Sophie Løhde afviser ideen. Danmark er på vej ind i en ledelseskløft, lyder det fra professor Jacob Torfing.

Læs artiklen

Røde partier vil nedlægge styrelse: "Det tager alt lyst og energi ud af mennesker"

11.03

Moderniseringsstyrelsen skal lukke, hvis et valg giver rødt flertal, mener SF. Symbolpolitik siger regeringen.

Læs artiklen

Nedslående tal: Lavere løn til kvinder grundfæstes i studieårene

11.03

Hvorfor underbetales kvindelige studerende i forhold til mænd? Finder der en diskrimination sted, allerede inden uddannelsen er færdig, som så forplanter sig til resten af arbejdslivet?

Læs artiklen

Forsker: ´Vi skal lære af stress´

10.03

Stress var et af emnerne på Dansk Industris Arbejdsmiljøkonference 2017, der blev holdt i tirsdags. Stressforsker fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø satte fokus på lederens rolle

Læs artiklen

Halsnæs vil turde noget mere

10.03

Tværfagligt samarbejde er godt for borgerne. Men tværfaglighed kommer ikke af sig selv. Det kræver nemlig mod, når man skal blande sig i de andres arbejde. I Halsnæs er en fra direktionen hver fredag ude i institutionerne for at tale mere frygtløshed ind i organisationen

Læs artiklen