Ledelse i pressen

Få styr på driftsmonstret og skab tid til ledelse

26.03

UGENS PRESSE

Som leder står du tit i den klassiske konflikt at være klemt mellem dine egne driftsopgaver og det at bedrive ledelse. Trine Kolding, der er specialist i personlig effektivitet og planlægning, giver gode råd til at frigøre tid.

Læs artiklen

Lederråd: Sæt ledere og ansatte fri!

30.03

Mere respekt for ansatte og ledernes faglighed og dømmekraft. Større fagligt ledelsesrum og mere tillid til ledere, ansatte og borgerne bør stå øverst på ledelseskommissionens dagsorden, mener FTF’s Lederråd.

Læs artiklen

Lyt nu til os, der kender virkeligheden, når I moderniserer den offentlige sektor

30.03

Regeringen skal vise mere tillid til de offentligt ansattes faglighed i stedet for at styre i detaljen.

Læs artiklen

Er regeringens ledelseskommission en genvej til besparelser?

28.03

Regeringens nyligt nedsatte ledelseskommission ligner ikke et forsøg på at gentænke moderne ledelse i en offentlig sektor med mange kompetente medarbejdere, der både kan og vil påtage sig ledelsesopgaver selv

Læs artiklen

Teambuilding med begrænset udbytte

28.03

Mange synes sikkert, det er sjovt at blive sat under pres på et teambuildingkursus. Men det er så også, hvad man får ud af det. For det daglige arbejde herefter eller kommunikationen og samarbejdet bliver ikke bedre af, at man har været en tur på kanindræberkursus, en stejl klatrevæg eller på paintballbanen.

Læs artiklen

Ledelseskommissionen: Det kunne have været meget værre

27.03

Ledelseskommissionens arbejde vil blive præget af sund og praktisk orienteret fornuft, lyder vurderingen fra professor Kurt Klaudi Klausen. Han tolker kommissoriet som åbent og med mulighed for, at medlemmerne kan tænke frie og konstruktive tanker.

Læs artiklen

Christian Nissen: Ingen ledelsesreform uden nytænkning af den offentlige styring

24.03

Ledelseskommissionen blev sat i søen med pæne ord og gode hensigter. Men holder kommissionen sig inden for ’rammevilkårene’ i kommissoriet, vil den næppe sætte sig spor i den offentlige sektors virkelige ledelsesverden, skriver Christian Nissen.

Læs artiklen

En ny idé spirer i sundhedsvæsenet. Hvad med at styre med tillid i stedet for kontrol?

27.03

I årevis har sundhedsvæsenet været styret af et kontrolregime, men nu spirer en ny bevægelse. Hvad hvis sygehusene blev styret ud fra tillid, ikke kontrol – efter kvalitet, ikke kvantitet? Ét sygehus har allerede haft succes med at flytte fokus væk fra økonomien og motivere læger og sygeplejersker ad nye veje. Og resultaterne – de kan mærkes hos patienterne.

Læs artiklen

Skal vi spille arbejde?

24.03

For efterhånden nogle år siden, blev begrebet “gamification” opfundet. Det har længe været et buzzword, som alle har troet, at vi nu skulle til at implementere over det hele. Men alle arbejdspladser er altså ikke blevet til legepladser endnu. Vi går stadig på arbejde for at arbejde, som vi altid har gjort. De fleste af os i hvert fald.

Læs artiklen

Lisbeth Knudsen: Giv de offentligt ansatte en innovationsdag

24.03

Vi har hørt det mange gange før, og der er absolut brug for regeringens bebudede innovation, men denne gang bør den også komme nede fra, skriver Lisbeth Knudsen.

Læs artiklen