Ledelse i pressen

Sådan leder du en perfektionist

03.04

UGENS PRESSE

Som leder må du lære at forstå, hvordan perfektionister ser verden. Og så skal du som leder lære dem, at alt arbejde ikke skal være kunst – det skal være færdigt, påpeger karriererådgiver i IDA Kim Knudsen.as

Læs artiklen

Der findes ikke noget quick-fix, hvis vi skal afbureaukratisere det offentlige

06.04

Regeringen vil med en ny reform fjerne unødige regler og kontrol, så de offentlige ansatte kan få mere tid til borgerne. Men afbureaukratisering er lettere sagt end gjort, understreger forskere

Læs artiklen

Offentlige arbejdsgivere usikre på at håndtere vold mod ansatte

06.04

Giv de offentlige arbejdsgivere klare retningslinjer, for hvordan de skal håndtere vold mod deres ansatte – for i dag er mange arbejdsgivere i tvivl. Sådan lød budskabet fra FTF’s formand, da hun mødtes med Justitsministeren i går.

Læs artiklen

»Vi har skabt den her meget siloopdelte sektor, hvor styringen er gået skævt med tiden«

04.04

Af regeringens 22 ministre står innovationsminister Sophie Løhde med den måske hårdeste udfordring af alle, når hun i dag præsenterer grundstenene til en reform af den offentlige sektor. 

Læs artiklen

Færre regler skal give mere tid til borgere i ny reform

04.04

Fire spor med initiativer skal være med til at ændre den offentlige sektor i regeringens sammenhængsreform.

Læs artiklen

Regeringen vil i dialog om den offentlige sektor

04.04

Kommuner og institutioner skal benchmarkes, så der kan måles på resultater og kvalitet. Sådan lyder et af forslagene i regeringens udspil til en sammenhængsreform.

Læs artiklen

Regeringen vil reformere det offentlige: Det skylder vi borgerne og de ansatte

04.04

En ”sammenhængsreform” skal gøre den offentlige sektor mere smidig og mindre bureaukratisk.

Læs artiklen

Sats på et godt andethold i talentudviklingen

04.04

Drop stereotyp talentudvikling og tænk bredere i grupper eller par, for det giver meget mere effekt, siger professor på Aalborg Universitet Lene Tanggaard, der også underviser i talent management i IDA.

Læs artiklen

Pædagoger: Systematisk vurdering af institutioner er fejlskud

04.04

- Det giver ikke mening, at vi skal til at optælle på institutionsniveau. Men det giver mening at give frihed til pædagoger og fagligheden, siger formand for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann om regeringens sammenhængsreform.

Læs artiklen

LO om sammenhængsreform: Håber på mere dialog

04.04

"Vi har til gode at se, hvordan regeringen konkret forestiller sig, at det skal gøres", siger LO's formand Lizette Risgaard om regeringens nye plan for fornyelse af den offentlige sektor.

Læs artiklen

Professor udfordrer Ledelseskommission: Her er tre ting I bør tage med trods kommissoriet

04.04

Med sigtekornet rettet på virkelighedens tendenser og den offentlige sektors indretning leverer professor Eva Sørensen her tre anbefalinger til Ledelseskommissionen.

Læs artiklen

Største antal fyrede i fem år: Færre skolelærere, sundhedsansatte og kontorfolk i det offentlige

04.04

Antallet af varslede fyringer inden for offentlig administration, undervisning og sundhed er det højeste i fem år. Samtidig vil den offentlige beskæftigelse frem mod 2025 falde med yderligere 16.000 personer i forhold til i dag, viser AE-analyse. Flere fagforbund slår alarm over udviklingen, men antallet af offentligt ansatte er ikke det afgørende, svarer Venstre.

Læs artiklen

Kun hver ottende direktør er kvinde

04.04

Det går langsomt med ligestilling i erhvervslivet, viser nye tal. ”Forstemmende”, siger ligestillingsforsker. ”Vi er pænt på vej”, siger DI

Læs artiklen

FTF: Vis tillid til ansatte og lederes faglighed

04.04

Politikerne skal vise tillid til de ansatte og ledernes faglighed i ny reform, mener FTF. Målstyring og konkurrencer, der sammenligner institutioner, kan skabe mistillid. Lad medarbejderne være medudviklere af nye digitale løsninger, forslår FTF.

Læs artiklen

Torfing: Lad os lære af nutidens private ledere - ikke fortidens

03.04

Hvis vi endelig skal lære af den private sektor en gang til, så lad os dog lære af de bedste i klassen i stedet for at kigge i bakspejlet og genopfinde ledelsestænkning fra 60’erne og 70’erne, skriver professor Jacob Torfing.

Læs artiklen

Sammenhængsreform får en kamp med "plejer"

04.04

“Gør vi som vi plejer, får vi det, vi plejer,” sagde Innovationsministeren, og præsenterede et reformoplæg med flere mangler end regeringer plejer. Netop det kan være et gennembrud.

Læs artiklen

Færre søger jobbet som skoleleder

03.04

Skolelederstillingerne må genopslås landet over. Det skyldes større ansvar og pres på posten, siger Skolelederforeningen.

Læs artiklen

Høring på Christiansborg afslørede Ledelseskommissionens dilemmaer

03.04

Der gik et sus gennem salen, da professor erklærede, at benchmarking i sig selv intet flytter. Hegnsvad skriver fra høring om fornyelse af den offentlige sektor, som fem faglige organisationer forleden havde inviteret til.

Læs artiklen

Lyt nu til os, der kender virkeligheden, når I moderniserer den offentlige sektor

30.03

Regeringen skal vise mere tillid til de offentligt ansattes faglighed i stedet for at styre i detaljen.

Læs artiklen

Det grænseløse arbejde slår hårdt

30.03

Halvgodt er ikke godt nok, heller ikke når man er for få om for mange arbejdsopgaver. Forskningsansatte djøfere oplever mere stress og dårligere psykisk arbejdsmiljø end andre djøfere.

Læs artiklen

Allerede i studiejobbet får kvinder mindre i løn

30.03

Lønforskellen mellem kønnene opstår allerede i studie­tiden. Kvindelige medlemmer af Djøf Studerende ansat i den private sektor tjener mindre end de mandlige. Forskellen udgør 2,6 %.

Læs artiklen