Ledelse i pressen

Ros gør dig dum – dum, men glad

20.04

 Anerkend indsatsen, ikke evnerne, for ellers risikerer du at give ros, der fører til fejl.

Læs artiklen

Bløde færdigheder er hård valuta

18.04

Forskning viser, at helt op til mellem 75 og 85 pct. af folks succes på arbejdspladsen skyldes deres bløde færdigheder.

Læs artiklen

Hvad driver dig i dit arbejdsliv?

19.04

Selvstændig? Nyt job med en anden rolle? Det rigtige valg handler ikke kun om kvalifikationer og erfaring. Det handler også om, hvilken karrieretype du er. Hvad driver dig? Hvad gør dig glad, når du arbejder? Vurdér dig selv ud fra fire slags karrieremotivation, som hver for sig og i kombinationer kan udgøre trædestenene i dit professionelle virke.

Læs artiklen

Trods klar mobbepolitik: Fagforbund får påbud efter dårligt psykisk arbejdsmiljø

19.04

Dansk Sygeplejeråd får undersøgelsespåbud efter dårligt psykisk arbejdsmiljø, mens formand fører kampagner om vigtigheden af godt arbejdsmiljø.

Læs artikel

Styr efter én bundlinje: Kerneopgaven

18.04

Kunne man forestille sig, at en professionel træner i fodbold skulle lede og udvikle sit hold uden indflydelse på spilsystem og taktik – og uden at se kampene? Nej. Men det er de vilkår, vi byder offentlige ledere med den nuværende styringstænkning.

Læs artiklen

Regeringen vil befri offentligt ansatte. Som alle regeringer næsten ordret har lovet siden Schlüter

18.04

Regeringens nye Sammenhængsreform skal strømline og modernisere den offentlige sektor ved at fjerne tossede regler, bureaukrati og siloer. Men den er – nærmest ordret – identisk med reformer, som de seneste fem regeringer har forsøgt sig med. Der er gået politisk mode i at blande sig i forvaltningen, men hvis det virkede, var der vel ikke behov for at gentage øvelsen igen og igen?

Læs artiklen

For meget gulerod giver stress

11.04

Danske ledere har overdrevent fokus på motivation, trivsel og arbejdsglæde. Og når medarbejderne samtidig selv er ekstremt optaget af eget velbefind­ende, opstår den perfekte stress-cocktail, hævder en ny debatbog.

Læs artiklen

Departementschef: Lederkurser skal gøre op med silotænkning

17.04

Finansministeriet står i spidsen for en omfattende satsning på ledelses- og talentudvikling i centraladministrationen. Embedsmænd skal tænke helhedsorienteret, men ikke nødvendigvis finansministerielt, siger departementschef Martin Præstegaard. 

Læs artiklen

Sexchikane fra chefen giver mænd flest sygedage

17.04

Mænd, der bliver udsat for sexchikane fra kolleger eller chefer, har større risiko for at blive langtidssygemeldte end kvinder, som har været udsat for det samme. Det viser en ny undersøgelse med over 14.000 deltagere. 

Læs artiklen