Ledelse i pressen

Overengagement kan skabe stress: Se hvornår arbejdet bliver en honningfælde

24.04

Tillid, god ledelse og stærke kollegarelationer er den bedste måde at forebygge stress på, siger organisationskonsulent og autoriseret psykolog Marie Kingston, der kalder det moderne vidensarbejde for ”en honningfælde”.

Læs artiklen

Hvad bestyrelser og aber har til fælles

28.04

De er kortsigtede. De drives af griskhed og optimering af eget CV. Samtidig bruger de posten som erstatning for en storhedstid på ledelsesgangen, når de alligevel snart skal på pension. Sådan lyder kritikken af bestyrelser.   

Læs artikel

Opråb fra danskerne: Stress er det allerstørste problem på vores arbejdspladser

28.04

Den moderne arbejdskamp handler ikke om arbejdsløshed og dagpenge, men om at få bugt med arbejdspresset og stress. Ny undersøgelse viser, at danskerne udråber stress som den største udfordring på arbejdsmarkedet i 2017.

Læs artikel

Statsministeren: Offentligt ansatte skal bruge mindre tid på »alt muligt diller-daller«

28.04

Statsminister Lars Løkke Rasmussen melder sig for alvor ind i arbejdet med at reformere den offentlige sektor, når han i dag er vært for et topmøde på Marienborg. »Der er klart rum for forbedring,« siger han i et interview med Berlingske. 

Læs artikel

Djøf: Mønten har to sider – men ledelse må ikke sættes over styr

27.04

God ledelse kan gøre underværker på de offentlige arbejdspladser. Men det kræver, at politikerne tør sætte den offentlige sektor fri og have større tillid til ledere og medarbejdere, skriver Helene Rasmussen og Henning Thiesen, Djøf.

Læs artikel

Ingen Sammenhængsreform uden medarbejderne

27.04

Hvis regeringens Sammenhængsreform for den offentlige sektor skal lykkes, er det afgørende at inddrage medarbejderne og lederne. De er den offentlige sektors vigtigste ressource, siger FTF’s formand.

Læs artikel

Hvorfor skal en forvaltningschef tjene så meget mere end en dagplejer?

27.04

Fra 2011 til 2016 er en dagplejers løn steget med 1.773 kroner om måneden. Tilsvarende får en kommunal forvaltningschef 8.774 kroner ekstra i lønposen. 

Læs artikel

Regeringen samler offentlige og private topchefer i kamp mod bureaukrati

25.04
Innovationsminister Sophie Løhde (V) har nedsat et hold af erhvervsfolk og topembedsmænd til at hjælpe og udfordre regeringen i arbejdet med at forny den offentlige sektor.

Læs artikel

Torfing om reformoplæg: Vil tage regeringen på den gode vilje

24.04

Der er udprægede mangler i regeringens oplæg til en Sammenhængsreform, men invitationen om at inddrage skal tryktestes, mener professor Jacob Torfing, der er taler for mere innovation, samskabelse og opgør med kundementalitet.

Læs artiklen