Ledelse i pressen

Nyd det, du er i - fem tegn på, at du er det rette sted

30.04

Vi er vant til at få tudet ørerne fulde af, at vi hele tiden skal udvikle os og prøve nyt. Men du kan også tage et bevidst valg om, at du er der, hvor du vil være nu og her – og så nyde det, siger karriererådgiver fra IDA.

Læs artikel

Stress: Chefen skal have mulighed for at forebygge

04.05

Man bør arbejde med virksomhedens grundvilkår og undersøge, hvad der udløser stress. Det er en opgave for topledelsen, mener ekspert.

Læs artikel

Medarbejdere hos landets største arbejdsgiver har op til syv ugers sygdom om året

04.05

Selv om det går den rigtige vej med sygefraværet i København, må især de med plejebehov fortsat trækkes med, at de ansatte på plejecentrene og i hjemmeplejen ofte er syge. Man bør kigge direkte på ledelsen, lyder fra fra Venstre.

Læs artikel

7 tips til at uddelegere bedre og mere effektivt

03.05

Det er nemt at forfalde til mantraet: ”Det er nu engang nemmere at gøre tingene selv.” Men hvis du er nærig med din uddelegering, gør du både dit job vanskeligere og din organisation mindre effektiv.

Læs artikel

Her har chefen indført motion i arbejdstiden - og du kan ikke sige nej

03.05

En virksomhed i Odense har indført obligatorisk motion i arbejdstiden for alle ansatte. Nu har de fået en pris for initiativet.

Læs artiklen

Som leder må du højst bruge 5 dage på at løse et problem

03.05

Du får respekt som leder, hvis du tackler problemer hurtigt og effektivt. Medarbejdere og ledelseskollegaer hylder dig, når du tager tyren ved hornene og skaber resultater gennem forandring.

Læs artiklen

Leder til Sophie Løhde: Jeg vil ikke ensrettes

03.05

Poul Lindholm, afdelingsleder i Arbejdsmarked og Borgerservice i Lemvig Kommune, mener ikke, at velfærd kan 'copy-pastes, som Sophie Løhde lagde op til, da hun præsenterede. 

Læs artikel

Skoleledere raser over gulerod på halv milliard

02.05

Regeringen vil belønne folkeskoler, der på kort tid kan hæve elevers snit. Nedladende og kortsigtet, siger skoleledere. Minister mener, at tiden er inde til at tage nye midler i brug.

Læs artikel

Over halvdelen af os tier om lønnen

02.05

Seks ud af ti medarbejdere taler ikke med deres kollegaer om, hvad de tjener, og det kan spænde ben for ligeløn mellem mænd og kvinder. Det viser ny rapport.

Læs artikel

Fynsk IT-virksomhed kåret som Danmarks sundeste arbejdsplads

02.05

IT-virksomheden, Chili Security, tiltrak sig stor opmærksomhed, efter at den indførte obligatorisk motion i arbejdstiden.

Læs artikel

Sådan rekrutterer du de rigtige frivillige

02.05

Der er rift om de frivillige kræfter, så hvordan fanger din forening potentielle frivilliges opmærksomhed? Og hvordan når I ud til den helt rigtige målgruppe med jeres opslag?

Læs artikel

Børnehaver får forbud mod at lave særregler for mandlige pædagoger

01.05

Ligebehandlingsnævnet slår fast, at børnehaver ikke må opdele arbejdsopgaver efter køn.

Læs artikel

Nu løftes sløret for regeringens disruptionsråd

01.05

Mærsk-chef, Hella Joof og LO-boss skal klæde os på til fremtidens arbejdsmarked. Statsminister Lars Løkke Rasmussen sætter sig for enden af bordet hos nyt disruptionråd, der tæller 33 faste medlemmer. 

Læs artikel

Derfor skal du vide, hvad dine kolleger får i løn

01.05

Løn, især størrelsen af den, er ofte et tabu på arbejdspladsen. Men åbenhed om løn gavner både arbejdsmiljø og ansatte, mener amerikansk forsker. Dansk lektor er enig, men tror ikke, åbenheden om løn er lige om hjørnet. 

Læs artikel

Hver femte dansker brokker sig hver eneste dag

01.05

Vejret, chefen og den forfærdelige kantineordning. Mere end hver femte dansker brokker sig dagligt. Og selv om brok har en negativ klang, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det kan bringe os tættere på hinanden, siger psykolog.

Læs artikel

Milliardregningen for syge medarbejdere vokser

01.05

Ledelserne skal ændre strategi, hvis sygefraværet skal ned, lyder det fra ekspert. Selvom både det offentlige og private arbejdsmarked kæmper for at få sygefraværet ned, stiger det alligevel. 

Læs artikel

Nøglen til god fastholdelse: Bevar kontakten i fraværsperioden

01.05 
Kontakt til arbejdspladsen beskytter mod forestillingen om, at man ikke længere dur til sit arbejde. Læs om erfaringer fra Københavns Kommune med at få medarbejdere tilbage efter en langtidssygemelding. 

Læs artikel