Ledelse i pressen

Vidensøkonomien er fyldt med dumhed

06.01

UGENS PRESSE

Såkaldte videnstunge arbejdspladser er ofte fanget i det, som ledelsesforsker Mats Alvesson kalder dumhedens paradoks: ”De ansætter de mest kompetente medarbejdere, som ikke desto mindre ender med at gøre dumme ting hver dag, når de går på arbejde."

Læs artiklen

De unge er ikke forkælede - de er den mest omstillingsparate generation nogensinde

12.01

Arbejdsmarkedet har misforstået de nyansatte, der blev født i 90'erne. De unge er ikke 'forkælede' eller 'ledelsesresistente'. De er ofte endnu mere fleksible end arbejdspladserne selv.

Læs artiklen

Syv pejlemærker for lederen i 2017

11.01

Robotter, fleksibilitet og langdistanceledelse bliver nogle af de vigtige opmærksomhedspunkter for ledere i år.

Læs artiklen

Staten tilbyder at hjælpe kommuner med afbureaukratisering

12.01

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll vil hjælpe kommuner med at fjerne selvskabt bureaukrati.

Læs artiklen

Ledere: En bevidst investering at tage godt imod nye medarbejdere

11.01

Susanne Nygaard Jensen og Pernille Hougaard Nørbak fra Kolding Kommune og Aalborg Universitetshospital introducerer sjældent nye medarbejdere, så rutinerne er lidt rustne, men viljen til at udvikle er stor.

Læs artiklen

Her er grænserne for hjemmearbejde

11.01

Arbejde fra distancen er godt både for medarbejderen og arbejdspladsen. Men højst en dag om ugen eller to timer pr. dag.

Læs artiklen

Løhde står fast: Statsansattes fridage kan inddrages

11.01

Ministeren for offentlig innovation står fast på, at det er arbejdsgiverens ret at opsige betalte fridage

Læs artiklen

Fleksible offentlige udbud vinder frem

10.01

Udbud med forudgående forhandling, dialogbaserede udbud og innovationspartnerskaber er kommet i vælten efter ny udbudslov. Formålet er bl.a. at kunne udvikle nye løsninger sammen med private virksomheder

Læs artiklen

Alt hvad vi gør, er for borgernes skyld

09.01

Guldborgsund Kommune har opfundet sin egen styringsmodel som afløser for den forkætrede NPM-metode. Centralt i den nye model er en knivskarp arbejdsdeling, hvor politikerne holder sig ude af maskinrummet og giver ledere og medarbejdere den faglig handlefrihed. Alt sammen med fokus på at gøre en forskel for fru Hansen

Læs også

Opsvinget er i gang, men følgerne af finanskrisen er her stadig. De har sat sig i vores sind, siger denne psykoterapeut

09.01

Den økonomiske krise har aflejret sig som en menneskelig krise, siger en psykoterapeut, der oplever markant forskellige problemer hos sine klienter før og efter finanskrisen. Han mener, at 2010'ernes besparelser og effektiviseringer, som fulgte i kølvandet på krisen, må laves om, deres tid er ovre, for det går godt i Danmark. Presset skal tages af mennesket.

Læs artiklen

Vind loyalitet med en god onboarding-proces

08.01

Virksomheden kan vinde meget med en velstruktureret onboarding-proces, men du kan også selv gøre en del for at sikre, at du bliver en succes i jobbet. Vellykket onboarding går begge veje.

Læs artiklen

Styrker og fallgruver i moderne ledelse

07.01

Enhver styrke eller dyd har sine fallgruver. I Aristoteles lære om dydsetikk er dydene veivisere for å leve gode liv. Foruten de 4 kardinaldydene Mot, visdom, måtehold og rettferdighet (som Platon skisserte), la Aristoteles til ærlighet, gavmildhet og godhet som sentrale dyder. 

Læs artiklen

Arbejdsgivere strammer grebet om djøfernes flekstid

06.01

Djøfere får familielivet til at hænge sammen, fordi de kan skrue på, hvornår de lægger deres arbejdstid. Men på flere offentlige arbejdspladser strammer ledelsen elastikken.

Læs artiklen

Den offentlige leder skal navigere med skiftende kurs i usikkert farvand

06.01

Mange interessenter, reformer og konstante forandringer samt et ledelsesmæssigt skift væk fra silotanken til at arbejde tværgående i netværk. Det er blandt de udfordringer, offentlige ledere står overfor, påpeger IDA-underviser Henrik Helweg.

Læs artiklen