Ledelse i pressen

Psykolog: Vi er vidne til en stigende dehumanisering af arbejdslivet i Danmark

14.05
For mange bliver glæden ved at gå på arbejde ødelagt af krav om øget effektivitet, målstyring og besparelser. Krydrer vi dette med dårlig ledelse, er der ikke mange af os, der kan fastholde vores mentale robusthed – og dermed et meningsfuldt liv.

Læs artikel

Ledelsesforsker: Giv nu lederne lov til at lede

18.05

Ledelseskommissionen: Kurt Klaudi Klausen, ekspert i offentlig ledelse, mener, at den helt store gevinst i fornyelsen af den offentlige sektor skal hentes hos medarbejderne og i samarbejdet på tværs af sektorer.

Læs artiklen

Leder: Sæt os fri og luk op for en modigere kultur

18.05

Hvad skal vi med ledelseskommissionen? Kost, ernæring & sundhed har spurgt tre kost-, ernærings- og sundhedsfaglige ledere, hvad de vil anbefale ledelseskommissionen at koncentrere sig om.

Læs artiklen

Ledere er uddannet for 800 mio men: Lederuddannelse skal have rod i praksis

17.05

Med begrænset effekt har samfundet allerede brugt 800 millioner kroner på at uddanne offentlige ledere, påpeger Digmann og Petersen i en opfordring til at Ledelseskommissionen ser ledelse som en profession.

Læs artiklen

Få kolleger til at hjælpe, når ansatte mistrives

17.05

Sådan skaber lederen samarbejde om et godt arbejdsklima.

Læs artiklen

Vinderinterview Djøfs lederpris 2017

17.05

Da Louise Hahn vandt lederprisen, spurgte Djøf hende, hvilket råd hun selv havde fået, og som hun ville give videre til andre ledere.

Se videoen her

Projekt skaber overblik over fagligheder og kompetencer på beskæftigelsesområdet

17.05

Beskæftigelsesområdet har oplevet reformer og konstante nye krav til, hvordan medarbejdere og ledere skal arbejde. Der er brug for et overblik over fagligheder og behov for kompetenceudvikling, og det er et projekt under Fremfærd Borger i gang med at skabe.

Læs artiklen

Sygefraværet falder i kommunerne

16.05

Sygefraværet blandt de kommunalt ansatte er igen faldende efter sidste års svage stigning. Især blandt lærerne er sygefraværet faldet.

Læs artikel

Ny kampagne skal tage hånd om mistrivsel på arbejdspladsen

15.05

Hvis din kollega hænger med hovedet og ser ud til at have det svært, så spørg, hvordan han eller hun har det. Det er et af fem enkle råd i en ny kampagne, der skal tage hånd om stress og mistrivsel på arbejdspladserne.

Læs artikel

Årshjul og skemaer giver overblik i hverdag med konstante forandringer

03.05

Struktur, årsplaner og gennemsigtighed i beslutningsprocesserne giver tryghed i en hverdag præget af forandringer og mangel på tid, viser SPARK-forløb i daginstitution.

Læs artiklen