Ledelse i pressen

Kan vi ikke godt tvinge dem til at hilse på hinanden?

09.06 UGENS PRESSE
Ledelse handler om menneskelige relationer. Derfor er lederens evne til at løse og håndtere konflikter mellem medarbejdere ét af de vigtigste redskaber i lederens værktøjskasse

Læs artiklen

Forskere om god ledelse: Stimulerer kærlighedshormonet

13.06

Viden om, hvordan hjernen fungerer er at godt afsæt for at få teams til at arbejde godt sammen – og til at fremelske den motivation, vi altid har med os, fortalte flere forskere på en af verdens største konferencer om ledelse.

Læs artiklen

"Rystende": Krænkende ledere knækker folk

13.06

29 procent af psykologerne vurderer, at krænkende adfærd i form af "konflikter, vold, mobning eller chikane" fra ledere har været en medvirkende årsag til, at deres klienter er blevet syge af stress.

Læs artikel

Speciale konkluderer: Der mangler tillid i den offentlige styring

12.06

Specialeundersøgelse peger på, at opgøret med NPM har mistet fokus. Tilliden er i krise, og bør have en mere fremtrædende rolle i offentlig styring, hvis politikerne vil have succes med sammenhængsreform.

Læs artiklen

Psykologer: Folk får stress af deres arbejde

12.06

Dårlig ledelse og utilfredsstillende forhold på arbejdspladsen er en væsentlig årsag til, at folk går ned med stress. Det viser en ny undersøgelse blandt knap 800 psykologer.

Læs artiklen

Robotterne kommer: Flere danskere er begejstrede end skræmte

12.06

En tredjedel af danskerne glæder sig over, hvad ny teknologi kan betyde for deres arbejdsliv. Strukturerne på arbejdsmarkedet er på plads for at håndtere den nødvendige omstilling, lyder det fra en forsker.

Læs artikel

Projekt ”Sammen om fastholdelse” skal styrke sygemeldtes tilknytning til arbejdsmarkedet

12.06

Et nyt projekt skal sikre, at sygedagpengemodtagere vender hurtigt tilbage og fastholdes på arbejdsmarkedet. Kommunerne kan nu søge om midler til projektet. 

Læs artiklen

Stort potentiale i at nedbringe sygefraværet blandt offentligt ansatte

12.06

Der ligger et stort potentiale i at reducere offentligt ansattes sygefravær, så det kommer på niveau med privatansatte. Reduktionen af sygefraværet vil give mulighed for 13.000 flere årsværk alene i den offentlige sektor.

Læs artiklen

Pind forbyder ansatte at maile hinanden om søndagen

12.06

Uddannelses- og Forskningsministeriet må medarbejderne fremover ikke kontakte hinanden om søndagen. De skal holde fri, lyder det fra ministeren. Organisationen Lederne kalder forbuddet et wake-up call.

Læs artikel

Autenticitet kræver klare værdier

11.06

Udfordring: At balancere sit personlige lederskab mellem loyalitet og autenticitet. Hvordan kan du som leder være loyal over for ’systemet’ og organisationen og samtidig være personligt troværdig?

Læs artiklen

Fremtidens ledere: ud af skabet nu

11.06

De offentlige arbejdspladser skal være så attraktive, at vi også kan tiltrække ledere i fremtiden. Og vi skal allerede nu finde og gøde de lederspirer, som stikker op af den offentlige muld for at sikre, at vi overhovedet har nogle at sætte i lederstolene om fem-ti år.

Læs artiklen

Leder, ryd op i din kummefryser!

11.06

Mange ledere griber til de opgaver, som synligt ligger øverst i bunken, og når sjældnere helt ned i bunden, selv om her også ligger vigtige sager. En uges egenregistrering af aktiviteter viste også overraskende forskel på, hvad lederne troede, de brugte deres tid på – og hvad de reelt gjorde, fx nærværende faglig ledelse.

Læs artiklen

Vi er altid motiverede. Spørgsmålet er bare: af hvad?

11.06

Psykologisk sikkerhed, tillid og motivation er afgørende greb, hvis medarbejdere skal trives og dermed præstere godt, og de virker ikke overraskende også på ledere. Amerikansk ledelses- og uddannelseskonference gav bud på nyttig viden og modeller.

Læs artiklen

DI & FTF: Offentlig sektor skal være digital spydspids

11.06

Arbejdsgivere og fagbevægelse vil gøre den offentlige sektor til digital spydspids og testlaboratorium for ny teknologi og digitalisering. Det skaber nye job i det private og giver mere plads til kernefagligheden hos offentligt ansatte, mener DI og FTF. 

Læs artikel

What’s hot: Har du styr på ledelsesbegreberne?

11.06

Ledelsesordbog: KPI, NPM, CEO … Har du styr på begreberne? Eller kløjes du også nogle gange i betydningen af de nye hotte ledelsesbegreber? Få her et handy overblik over nogle af tidens mest brugte termer.

Læs artiklen

Ledelse er ligesom at vaske op – man bliver aldrig helt færdig

11.06

Ny serie: Leder i den varme stol. Vi beder i hvert nummer en leder om at vise sin ledelse frem: Hvad fylder mest på skrivebordet og i hovedet lige nu, og hvordan opfatter lederen selv sin måde at lede på?

Læs artiklen

Tre skarpe om fremtidens ledelse

08.06

Få indspark til, hvad du må reflektere over i dit lederskab. De virker, uanset om du deltager i debatten om ledelse på Folkemødet.

Se videoen

Din profil på LinkedIn - som leder

08.06

Du kan med fordel bruge LinkedIn til at vise, hvilke roller og kompetencer du har som leder. Tjek hvordan i videoguiden.

Se videoen