Ledelse i pressen

Emojis i arbejdsmailen får dig til at virke inkompetent

15.08

Ny forskning viser, at emojis i eksempelvis emails, får afsenderen til at virke mindre kompetent, når der er tale om arbejdsrelaterede beskeder.

Læs artikel

16.08

Læringskurven har været stejl for Helle Thorning-Schmidt i det første år som CEO for Save the Children International i London.

Læs artikel

Tilsyn reagerer sjældent på psykisk arbejdsmiljø

16.08

Langt de fleste af Arbejdstilsynets reaktioner er rettet mod det fysiske arbejdsmiljø. Mindre end syv procent af reaktionerne drejer sig om psykisk arbejdsmiljø, viser tal fra Arbejdstilsynet. 

Læs artikel

Ekspert: Vi bliver i stigende grad overvåget på jobbet

17.08

Der kommer flere eksempler på, at chefen via gps'er eller chips kan holde øje med ansattes færden. Det mærker chauffører, håndværkere og sygeplejersker. Overvågning griber om sig, og der er brug for debat om det, siger ekspert. 

Læs artikel

Vil du have ret eller vil du have resultater?

16.08

Mange ledere elsker at få ret, men forstår ikke den afgrundsdybe forskel mellem at få at vide “du har ret” i stedet for “det er rigtigt”.

Læs artikel

Ulla magtede ikke at fortælle kollegerne, hun var lesbisk: Skiftede job

15.08

Ulla fandt som 38-årig ud af at hun var til kvinder, men orkede ikke at fortælle kollegerne om sin nye seksualitet - så hun skiftede job. 

Læs artikel

Ni byer sætter ledelse på skoleskemaet

14.8

Vil gøre skoleelever klogere på, hvad det vil sige at være leder. 

Læs artikel

Stressbombe rammer særlig gruppe ansatte: Kan påvirke helbredet resten af livet

14.08

Næsten hver femte medarbejder under 35 år føler sig stresset. Det gør de yngre til de hårdest ramte.

Læs artikel

Sådan tænder du gnisten i dine medarbejdere

13.08

Sørger du for at skabe de rigtige rammer for dine medarbejdere, så de kan være passionerede og energiske omkring deres arbejde? Det kræver, at du lytter, taler, undersøger og afprøver, hvad der får netop dine medarbejderne til at føle sig som fisk i vandet. 

Læs artikel

Topledere skal blive bedre til at "lede ned

10.08

Danske topledere er tilfredse med deres egen kommunikation. Udfordring ligger i at udvikle linjeledernes kommunikation, som er den der bygger bro mellem toplederens vision og strategi på den ene side og medarbejdernes behov for retning og ledelse på den anden side. 

Læs artikel

Forenklingens fire F’er: Fra ambition til praksis med tillidsbaseret styring

9.08

For at forenkle må man også forandre, forankre og fastholde styring, og det må ske i et samspil mellem de aktører, der har aktier i den, skriver adjunkt Tina Øllgaard Bentzen.

Læs artikel