Ledelse i pressen

Mellemledere ser kun stress som private problemer

15.9

Det er småt med forståelsen fra den nærmeste leder, når stress-ramte vender tilbage til jobbet efter en sygemelding. Tag ved lære af transportbranchen, lyder det fra forskere.

Læs artikel

Ny undersøgelse: Disse faggrupper stoler vi mest og mindst på

14.9

Danskerne synes, at de fag, der har størst kontakt med borgerne, er mest troværdige, viser ny undersøgelse

Læs artikel

Næsten hver anden fyring skyldes sygdom

13.9

SOSU’er på plejehjem, ansatte i daginstitutioner og rengøringsansatte bliver afskediget på grund af sygdom, viser nye tal

Læs artikel

Stopper du op og tænker dig om?

12.9

Prøv at føre dagbog eller mødes regelmæssigt med en lederkollega og tal om jeres udvikling og indsats. Du vil blive overrasket over effekten.

Læs artikel

Ledere mødte kommissionen: Skab et frirum i den offentlige ledelse

12.9

I onsdags mødtes to af Ledelseskommissionens medlemmer med repræsentanter fra Kost & Ernæringsforbundet og en række andre sundhedsorganisationer til en snak om offentlig ledelse med særligt fokus på social- og sundhedsområdet.

Læs artikel

Kortlægning: Kommunens ansatte er langt mere syge i Glostrup end i Esbjerg

12.9

I nogle kommuner er de ansatte langt mere syge end i andre. Det viser en kortlægning, Ugebrevet A4 har lavet på baggrund af myndighedernes tal. I 2016 var de ansatte i Glostrup Kommune langt oftere syge end i Esbjerg Kommune. 

Læs artikel

What’s hot: Ny syntese til offentlig velfærdsledelse

10.9

Det afgørende er ikke, om man er tilhænger af gammeldags embedsmands-dyder, elsker kravene om dokumentation eller har hang til samskabelse og Kommune 3.0. Ny model viser, at bæredygtige løsninger kræver det hele.

Læs artikel

Lederen: Vi skal følge med – men også turde stoppe op og tænke os om

10.9

Digitaliseringen er fascinerende, men udfordrer også, fordi det kan være svært at følge med. Det er et vilkår, og ledere skal holde fast i at lede udviklingen – samtidig med at de finder den viden og de svar, der mangler.

Læs artikel

Ledelse i det digitale Danmark

10.9
Digitaliseringen breder sig med rasende fart over stort set alle offentlige velfærdsområder i disse år. Hvad efterlader det lederne med af nye udfordringer?

Læs artikel

Strategisk zoom: Når direktionen siger ‘vestover’ – hvad gør du så?

10.9

Find ud af, hvilke spørgsmål kan kan stille under en jobsamtale for at klarlægge, om en ansøger tænker strategisk? Spørgsmålene er her brugt som afsæt til at interviewe tre ledere om, hvordan de zoomer ind og ud.

Læs artikel

Sådan kommer man i gang med en samarbejdsmodel

8.9

Sorø Kommune har succes med at bruge en helhedsorienteret samarbejdsmodel på aktivitetsparate borgere over 30 år og borgere i ressourceforløb. Men hvad er det? Og hvordan gør man? Få her et overblik.

Læs artikel

Tesla-moment – Disruption nærmer sig hastigt bilindustrien

7.9

Hvis du skal lægge strategi for disruption i din egen industri, kan det være inspirerende at se på en anden branche. Hvilke mønstre og bevægelser skal du holde øje med? Hvilke døre åbner det i form af muligheder og trusler? 

Læs artikel

Sådan får du nye medarbejdere til at performe efter 14 dage

6.9

Du kan ikke ikke-onboarde. Uanset dit engagement, så finder onboardingen sted, når en ny kollega begynder.
Når onboarding er pivhamrende vigtig, er det fordi, det er i de første tre måneder, at den nye medarbejders tilhørsforhold til arbejdspladsen bliver dannet. 

Læs artikel