Ledelse i pressen

Vi er i fuld gang med at gøre arbejdsstyrken til børn

29.09 Finans.dk 

UGENS PRESSE

Overbeskyttende ledere er med unødige stressmålinger og motionssnak ved at umyndiggøre store dele af arbejdsstyrken. Vi gør reelt voksne mennesker til børn.

Læs artiklen

Ledelse i mellemrummene

29.09 Danskekommuner.dk 

Kommunal ledelse er i disse år udfordret og samtidig under massiv forandring. Hvis man kan kalde det et paradigmeskifte, så har Vordingborg Kommune et bud på vejen fra ord til handling.

Læs artiklen

Nye mål for fælles ledelsesinformation

29.09 Danskekommuner.dk 

Kommunerne har sat nye, ambitiøse mål for det fælles ledelsesinformations-system ”FLIS”. Med FLIS smeltes den enkelte kommunes ledelsesinformation sammen med kommunernes fælles arbejde med nøgletal og datakvalitet. Viborg Kommune er et godt eksempel

Læs artiklen

Gør som landets bedste ledere

29.09 regioner.dk

Hvilke kompetencer har ekstraordinært dygtige ledere i det offentlige? Særligt syv kompetencer er afgørende, viser ny undersøgelse. Kreativitet på flere plan er et must hos nutidens ledere, siger Signe Friberg Nielsen, forhandlingsdirektør i Danske Regioner.

Læs artiklen

Orange sokker sætter fokus på depression

27.09 

Kampagnen #DepressionSucks, som Depressionsforeningen står bag, skaber øget opmærksomhed omkring håndtering af depression på arbejdspladserne.

Læs artiklen

Flertal støtter opgør med offentligt regeltyranni

27.09 information

Både højre og venstre side i Folketinget støtter S-formand Mette Frederiksens opgør med new public management-tankegangen i den offentlige sektor. Men fra begge fløje lyder det, at det er lettere sagt end gjort at realisere de gode intentioner.

Læs artiklen

Udflytningsramte arbejdspladser bør fokusere på videndeling

27.09 finduddannelse.dk

‘Bedre balance - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder’. Sådan lyder overskriften på Regeringens beslutning om at flytte et historisk stort antal offentlige arbejdspladser fra hovedstaden til det, der på stenbroen omtales som Udkantsdanmark. Over 10 procent, omkring 3.900 hele eller dele af statslige styrelser, der i dag har til huse i hovedstadsområdet flytter netop til 38 byer på tværs af det danske land.

Læs artiklen

Kvinderne er med i opløbet til topjob

29.09 DanskeKommuner.dk

Med kun 12 kvindelige kommunaldirektører ud af 98 er der stadig lidt vej til ligestilling. Men en rundspørge blandt kommuner, som har ansat topchef i år, viser, at kvinderne er med i stort set alle ansættelsesrunder. Det afliver nogle myter, mener Kvinfo-direktør Nina Groes

Læs artiklen

Her laver de ansatte, hvad de vil

23.09 Magasinet F5

Programmørerne hos den amerikanske brilleproducent Warby Parker bestemmer selv, hvilke opgaver de vil løse. Og ordningen er åbenbart en stor succes

Læs artiklen

Designprocesser bidrager til kerneopgaven

26.09 VPT.dk 

Designmetoder kan hjælpe offentlige ledere med at skabe forandringsprocesser, der lykkes og som bygger på borgerinddragelse og empati, fastslår forfatter bag ny bog om designledelse.

Læs artiklen

Bureaukratipatrulje kigger regler efter i sømmene

26.09 VPT.dk 

I Københavns Kommune har en Bureaukratipatrulje gennem det sidste år haft succes med at hjælpe afdelinger af med procedurer og regler, som ikke er til gavn.

Læs artiklen

Eksklusivt interview med Skats nye direktør: »Jeg skal slukke for det Skat, som vi kender nu«

26.09

De seneste års mange skandalesager i Skat fører til, at Skat bliver revet ned og bygget op på ny. I spidsen for det står Skats midlertidige direktør, Merete Agergaard.

Læs artiklen

Om offentlige ledere og mod

23.09 DenOffentlige 

Mod i ledelse er en efterspurgt vare i offentligt regi som modsvar på stigende kompleksitet og pres. Men hvad er ’mod i ledelse’ – og er du selv en modig leder?

Læs artiklen

Ja, jeg er en modig leder

23.09 DenOffentlige 

... det meste af tiden. Og nogle gange er jeg ikke. Sådan lyder den korte version fra tre offentlige ledere på spørgsmålet om, hvorvidt de føler sig modige i deres daglige ledergerning. Deres mod udfordres af svære dilemmaer og næres af dialog.

Læs artiklen

Mette Frederiksen klar med velfærdskontrakt i opgør med NPM

23.09 DenOffentlige 

Institutioner, der sparer i et år, skal have lov at beholde pengene, lyder et af forslagene i nyt S-udspil.

Læs artiklen

Før kongres: Her er Mette Frederiksens løfter til offentligt ansatte

23.09 Politiken.dk 

Detailstyringen af institutioners økonomi skal løsnes - og det skal give plads til flere varme hænder.

Læs artiklen

Forskeren i kontrol og tillid: Vinduet står på klem

23.09 DenOffentlige 

Tina Øllgaard Bentzen fra RUC, forsker bag Danmarks første ph.d. i tillidsbaseret ledelse, oplever en frisk tillidsbrise blæse igen over det offentlige landskab.

Læs artiklen

Gode beslutninger kræver øvelse

23.09 Djøfbladet.dk 

Topledere kan præstere seks gange bedre, hvis de ser deres egne begrænsninger. Det er en af pointerne i en ny bog om adfærdsøkonomi.

Læs artiklen

Faglig ledelse skal i fokus

23.09 Danskekommuner.dk

Den kommunale velfærd er under markant forandring i disse år. Reformer og omstillinger præger hverdagen på stort set alle de kommunale velfærdsområder. Ledelse er nøglen til, at kommunerne kan lykkes med omstillingerne. Særligt den faglige ledelse er vigtig og skal skærpes, når de nye mål for kerneopgaverne skal realiseres.

Læs artiklen

Mette Frederiksen lover opgør med kontrol i det offentlige

23.09 Information.dk 

Socialdemokraterne vil gøre op med New Public Management-tankegangen. Kontrollen med de offentligt ansatte skal minimeres, og tilliden skal tilbage. Et opgør med linjen under Helle Thorning-Schmidt, siger eksperter

Læs artiklen