Ledelse i pressen

Ekstremsporten flytter ind på chefkontorerne

10.10 Magisterbladet.dk

Kravene til den moderne medarbejder og leder er fordoblet. Tidligere handlede det i virksomhederne fortrinsvis om tallene på bundlinjen, men nu handler det også om konditallet.

Læs artiklen

Det er uansvarligt ikke at snakke om robusthed

13.10.2016 DenOffentlige.dk

Robusthed er både et buzzword og et fy-ord, men ikke at snakke om det er direkte uansvarligt.

Læs mere her

Slik høres du snillere ut på mail

12.10 Lederne.no

Det kan lønne seg å tenke seg om en ekstra gang før du gir kollegaene negativ tilbakemelding via mail.

Læs artiklen

Tre eksperter om New Public Management: Det giver stressede medarbejdere

11.10 Magisterbladet.dk

Her kan du læse, hvad tre eksperter mener om, at en af sideeffekterne ved New Public Management er, at mange af de ansatte bliver stressede, ligesom der nogle ganges styres efter arbitrære mål uden skelen til behovet hos dem, der skal hjælpes.

 

Læs artiklen

Engasjement overvurdert?

11.10 Ledernytt.no

Alle som er opptatt av god ledelse, hører ofte at medarbeidernes engasjement er avgjørende for at de skal være motiverte, tilfredse, lojale og prestere godt. Engasjement hevdes også å være helt avgjørende for virksomhetens resultater. Men lite forskning underbygger påstandene. 

Læs artiklen

Ledelse uden ansvar er skyld i akademikerstress

11.10 Magisterbladet.dk

Akademikere bliver i stigende omfang ramt af nye stresslidelser. I videnssamfundet er mental nedslidning en menneskelig og samfundsøkonomisk katastrofe på linje med industrisamfundets epoxyforgiftninger og løfteskader, siger arbejdspsykolog Einar Baldursson. Epidemien startede, da det moderne arbejde opstod, og ledelsen ikke fulgte med.

Læs artiklen

10 værktøjer til at forebygge stress

10.10 VTP

Medarbejdere og ledere kan få hjælp til at forebygge stress i fællesskab. En serie af 10 værktøjer fra BrancheArbejdsmiljøRådet Social & Sundhed er blevet udvidet og opdateret.

Læs artiklen

Gode ledere zoomer ud og ind

13.10 Danske Kommuner

Der er mange gode rollemodeller inden for kommunal ledelse. 22 af dem bidrager anonymt til en helt ny kortlægning af, hvad der skal til for at lykkes som leder. Kortlægningen viser, at det kræver andet og mere at være kommunal leder i dag end for ti år siden

Læs artiklen

Ledelse i kompleksitet: Forandring er ikke en rationel proces

9.10 DenOffentlige.dk

Udvikling, bevægelse, innovation. Ønsket om forandring er til at få øje på i retorikken om organisation og ledelse. Men gennem hvilke mekanismer sker egentlig forandring i menneskelige fællesskaber?

Læs artiklen

Hvor havde vi været uden NPM?

9.10. DenOffentlige.dk

New Public Management er en værktøjskasse. Kvaliteten og effekten af de dyre værktøjer afhænger af kompetencerne hos håndværkeren. Vil du have kvalitet og effekt i leverancen, skal du måske ikke udskifte værktøjskassen, men opgradere håndværkeren.

Læs artikel

København investerer milliarder i ny velfærd

9.10 Mandag Morgen

Københavns Kommune går nye veje for at finde smartere og billigere måder at løse velfærdsopgaverne på. Den investerer milliarder i ny velfærd. Pengene skal være tjent hjem om senest seks år. ”Velfærdsinvesteringerne er en ny måde at udvikle kommunen på,” siger Frank Jensen.

Læs artiklen

Jeg skal gøre det let for mine medarbejdere

05.10 Djøf.dk

Virksomheden Bankdata står midt i en af Danmarks største agile transformationer. Som afdelingsleder har Berit Doormann Kuhr en central rolle i processen, hvor hun arbejder med faciliterende ledelse.

Læs artiklen

Ny digital værktøjskasse skal styrke den mentale sundhed på arbejdspladsen

5.10. FTF

Knap 6 ud af 10 har oplevet mentale helbredsproblemer på deres arbejdsplads, viser ny undersøgelse. En digital værktøjskasse skal bidrage til bedre mental sundhed ved at give medarbejdere, ledere og kollegaer viden om og værktøjer til at forebygge og håndtere mentale helbredsproblemer på danske arbejdspladser.

Læs artikel

Vis mere tillid til de ansatte i den offentlige sektor

04.10 Djøf.dk

Djøf, FOA, Sygeplejerskerne, Politiforbundet og Kommunaldirektørforeningen opfordrer Folketinget til at vise offentligt ansatte tillid.

Læs artiklen