Ledelse i pressen

Forsker: Selvfølgelig tager vi følelserne med på job. Vi er jo mennesker

14.11 Ugebrevet A4

UGENS PRESSE 

Vi går på arbejde med liv og sjæl. Søger anerkendelse. Og måske endda kærlighed. Men når vi ikke får det - og når forventningerne bliver for høje - sætter skammen ind. Det er nonsens at tro, at vi kan parkere følelserne derhjemme. Vi skal lære at håndtere dem, siger forskeren bag ny undersøgelse.

Læs artiklen

Man må gerne ødelægge den gode stemning

17.11 Danskekommuner.dk

Når man har valgt at gå ind i ledelse, så har man også sagt ja til at reflektere over, hvordan man virker på andre mennesker, og man skal ikke være for fin til at søge feedback. Det mener kommunaldirektøren i Helsingør, Stine Johansen, som er nomineret til Årets Leder

Læs artiklen

Kommunaldirektører: MED-systemet skal bruges strategisk

16.11 Ftf.dk 

Medarbejdere og topledere i kommunerne er slående enige: Fremtidens kommunale topleder skal kunne inddrage medarbejderne i langsigtede og strategiske drøftelser i HovedMED-udvalget. Og medarbejdernes repræsentanter skal bidrage til de strategiske drøftelser. Det viser ny undersøgelse.

Læs artiklen

Mens vi venter på Slotsholmen: Kursen mod ny styring og bedre ledelse er sat

16.11 Denoffentlige.dk

Der spirer en sjælden optimisme omkring mulighederne for reformer af den offentlige styring og ledelse.

Læs artiklen

Frygt for chefen får mange offentligt ansatte til at tie

15.11 Politiken.dk 

Ny undersøgelse: Hver andet medlem af FOA føler sig presset til at tie om kritisable forhold. Den viser, at mere end hver sjette FOA-medlem af deres ledelse har fået påbud om, at de ikke bør ytre sig i offentligheden om forhold på arbejdspladsen.

Læs artiklen

Lederens DOs and DON'Ts til julefrokosten

15.11 Denoffentlige.dk

Frygt ikke julefrokosten - selvom du er leder. Få et par tips til at undgå spinatbedene og måske oven i købet have det rart.

Læs artiklen

Stress på jobbet kan slå dig ihjel

14.11 Business.dk 

Ledere og medarbejdere skal fælles tage ansvar for at forebygge langvarig stress. Vi skal skabe arbejdspladser, hvor livskvalitet er i højsædet, fordi det ganske enkelt er i alles interesse, mener ekspert i positiv psykologi Hans Henrik Knoop.

Læs artiklen

Skoleledere har også brug for et kram

14.11 Danskekommuner.dk

I denne uge bliver direktør Jan Henriksen, Middelfart Kommune, ny formand for Børne- og Kulturchefforeningen. Han mener, at tiden nu er inde til at give skolelederne noget nødvendig opmærksomhed og feedback

Læs artiklen

Det er populært blandt danske ledere at arbejde hjemmefra, men det skal ske med omtanke.

14.11 Business.dk

Det er populært blandt danske ledere at arbejde hjemmefra, men det skal ske med omtanke.

Læs artiklen

Må din arbejdsgiver blande sig i din kost og motion?

14.11 Business.dk 

Må din arbejdsgiver blande sig i, hvad du spiser, eller om du motioner nok? For mange sundhedstilbud kan skabe et forventningspres på medarbejderne, mener Dansk Magisterforening.

Læs artiklen

Hva bør en leder ha fokus på?

14.11 Ledernytt.no

Bedriftens overskudd er et biprodukt av den beste kundeservicen og at ansatte er involvert i alle ledd av forretningsutviklingen. Læring er til for å deles. 

Læs artiklen

Biskop: »Socialt ansvar skal have rødder i stærke værdier, ikke i marketingsafdelingen«

13.11 Business.dk

Skal en moderne virksomhedsleder virkelig være kristen for at drive sin forretning ansvarlig? Vi har spurgt Viborgs biskop.

Læs artiklen

Pædagoger vil gerne bidrage mere til skolereform

12.11 Denoffentlige.dk

Bupl mener, at man i langt højere grad kan bruge pædagogerne til at sikre en god skoledag.

Læs artiklen

Forbredt på å lede ny digital generasjon?

12.11 Ledernytt.no

Dine nye medarbeidere har vokst opp med Smart-telefon fra de var 8 år. De lever på Facebook, YouTube og SnapChat. De har lite forhold til PC og bruker ikke e-post. Telefonen er alt. Har dere ikke en app for det? 

Læs artiklen

Charmeoffensiv for chefens job

11.11 Danskekommuner.dk 

De ledere, der måske har flirtet lidt med tanken om et chefjob, kan hente inspiration i en ny interviewundersøgelse blandt 25 chefer og ledere. For på nogle stræk er det lettere at være chef

Læs artiklen

GL-formand: Offentligt ansatte skal behandles med respekt

11.11 Altinget.dk

Hvis de offentligt ansatte skal yde det optimale, er vejen frem ikke at søge folk, der kan klare mosten. Der er derimod brug for at kræve respekt for de offentligt ansatte og sikre et godt arbejdsmiljø, skriver formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Læs artiklen