Ledelse i pressen

Lær kunsten at rose dine medarbejdere!

20.11

UGENS PRESSE

Lederen evne til at rose medarbejderne betyder meget for medarbejderens tilfredshed og arbejdsglæde på jobbet. Som leder skal du lære kunsten af give komplimenter, påpeger karriererådgiver i IDA Morten Esmann.

Læs artiklen

Forandringsmodstand: En myte misbrugt af inkompetente ledere

24.11

Jeg tror, at meget af det, vi har lært om, hvordan vi håndterer forandringer, peger i den gale retning: Det gør forandringer til noget der er svært. Til noget der alligevel ikke nytter noget og til en undtagelse til vores hverdag.

Læs blogindlægget

Ombudsmanden: Ytringsfriheden trumfer loyalitetspligt

24.11

De offentlige chefer forstår ikke reglerne for de ansattes ytringsfrihed, sagde Ombudsmanden til en høring om de ansattes ytringsfrihed – en ansat behøver fx ikke have forelagt en kritik for sin ledelse før en offentlig ytring.

Læs artiklen

Forskere: Nu bliver offentlig styring værdibaseret

23.11

Ny styring i det offentlige tager i stigende grad afsæt i, hvad der giver mest værdi for borgerne for de penge, der bruges. Værdibaserede strategier er på vej frem.

Læs artiklen

Mange bundlinjer vanskeliggør ledelse og styring af vores velfærd

23.11

Det offentlige er en bermudatrekant af wicked problems med bundlinjer, der ikke altid spiller sammen

Læs artiklen

Låst i det offentlige ledelsesrum: Du skal levere styring med mening

23.11

Skal styring have mening for de styrende, skal styringen give mening for de styrede, skriver kommunaldirektør Per Ullerichs i en refleksion efter toplederkonference med flere førende forskere.

Læs artiklen

Danske forskere udfordrer forestillinger om innovation

23.11

Innovation er ustoppelig, lyder en antagelse fra to danske forskere, der har fået internationalt gennembrud. De deler her deres "findings" som udfordrer alle forestilinger om, hvordan man kan arbejde systematisk med innovation.

Læs artiklen

Norsk forsker: Tillid er det magiske våben i fremtidens organisation

23.11

Den nordiske ledelsesstil, baseret på tillid, udstrakt tro på og inddragelse af medarbejderne i opgaver og beslutninger, er vejen frem, hvis moderne organisationer skal komme godt igennem den omstilling til digitalisering og virutalitet, som er i fuld gang. Det viser norsk ph.d..

Læs artiklen

Mens vi venter på Slotsholmen: Kursen mod ny styring og bedre ledelse er sat

23.11

Der spirer en sjælden optimisme omkring mulighederne for reformer af den offentlige styring og ledelse.

Læs artiklen

SOS - Der kaldes på Smartere Offentlig Styring

23.11

Smartere Offentlig Styring eller SOS. Det var temaet da over hundrede kommunale direktører drøftede offentlig ledelse med en lang række toneangivende danske forskere.

Læs artiklen

Topledernes 10 bud til fremtidens offentlige styring og ledelse

23.11

Fremtidens offentlige leder skal navigere mellem styringskrav, tillid og faglighed. Her er 10 bud til fremtidens offentlige leder.

Læs artiklen

Offentligt ansatte tier af frygt for chefen

23.11

Næsten hvert andet FOA-medlem føler, at de ikke kan udtale sig offentligt om deres arbejde af frygt for chefens reaktion. Det viser en undersøgelse, som fagforbundet FOA fremlagde på deres kongres i sidste uge.

Læs artiklen

Offentlig kontrol: »At bruge en fjerdedel af tiden på nul og en fis er fandeme sindssygt«

22.11 

Sådan lyder reaktionen fra stressekspert Thomas Milsted på resultatet af ny A4-måling: Danskere bruger hver fjerde arbejdstime på at dokumentere - og offentligt ansatte ser dokumentationskrav som en unødvendig kontrol af deres arbejde. Faglige ledere kræver stop for galskaben

Læs artiklen

Jeg skal fremstå som en person, der kan stå i spidsen for organisationen og lede

22.11

Fremtoning er altafgørende for karrieren, hvis man vil til tops. Det mener både formand for elevorganisationen CBS Students Daniel Skov Andersen og tidligere topdirektør Kirsten Drejer. Derfor forbereder de sig begge til fingerspidserne.

Læs artiklen

Minister: Kommuner skal blive bedre til at sanktionere

22.11

Landets kommuner skal forbedre deres brug af sanktioner. Det viser to analyser på sanktioneringsområdet, som Beskæftigelsesministeriet netop har offentliggjort. 

Læs artiklen

Modstand er guld værd

22.11

Modstand – også den imod forandringer – er fyldt med energi. For formår man at forvandle en umiddelbar trussel til en verden af muligheder, kan forandringsprocesser skabe både ny motivation og give masser af mening.

Læs artiklen

Her deler medarbejderne viden i en halv time om dagen

21.11

På plejehjemmet Montebello i Helsingør mødes de ansatte hver dag i en halv time til faglig sparring. "Det er et bevidst ledelsesmæssigt valg", siger plejehjemsleder

Læs artiklen

Mus-samtaler er antikvitet for de digitale indfødte

21.11

MUS-samtaler fungerer ikke i tidens uendelige like-kultur, mener tidligere direktør. Men skal man smide et redskab ud, bare fordi man ikke kan bruge det?

Læs artiklen

Derfor vælger djøfere chefstolen

18.11

Der er særligt én årsag til, at djøfere gerne vi være chefer, og det er ikke løn og status – siger de.

Læs artiklen

5 tips til dit kropssprog: Sådan kommer du til at ose af succes

18.11

Få de bedste tricks til hvordan du med dit kropssprog signalerer succes og autoritet

Læs artiklen