Ledelse i pressen

Manglende ros fra chefen kan give depression

30.11

En ansat, der ikke får anerkendelse for sin arbejdsindsats, har større risiko for at udvikle en depression. Det viser ny undersøgelse.

Læs artiklen

Manglende balance mellem indsats og belønning kan måske øge risiko for depression

29.11

Medarbejdere, som ikke oplever at blive belønnet for den indsats, de leverer på jobbet, har en højere risiko for at få en depression. Men de bruger ikke mere antidepressiv medicin. Det viser to nye undersøgelser.

Læs artiklen

Den offentlige sektor skal udfordres: Det siger regeringsgrundlaget om planerne

28.11

Regeringen vil nedsætte en ledelseskommission og vækker udfordringsretten til live igen. Læs alt om regeringens planer med den offentlige sektor her.a

Læs artiklen

Flere alternativer gir bedre beslutninger

27.11

Alternativene er livsnerven i alle beslutninger. Forskning har vist at lager du flere, øker sjansen for at du finner en riktig god en. I tillegg tar du bedre beslutninger over tid. I en tid der kravene til innovasjon skjerpes, er det derfor et tankekors at mange av beslutningsprosessene våre opererer med bare ett alternativ.

Læs artiklen

Al den snak om robusthed kræver … robusthed

27.11

Hvis ansvaret for robusthed i arbejdslivet entydigt pålægges den enkelte medarbejder, fraskriver virksomhederne sig deres ansvar. Kun ved fælles hjælp og samarbejde, kan man opbygge robuste medarbejdere.

Læs artiklen

Ledelse er for vigtigt til at overlade til lederne

25.11

Afgørende, at medarbejderne bliver hørt, når fremtidens ledelses- og styringsdagsorden skal formuleres, sagde FTF’s formand til MED-konference i Høje Taastrup.

Læs artiklen

Arbejdsrelateret stress løses ikke med flere buzzwords

25.11

Ledelsesfilosofier om mental robusthed, paradoksledelse og samskabelse skyller ind over de danske arbejdspladser og tilbyder at sætte en stopper for stress. Men stressede medarbejdere har ikke brug for den slags påståede mirakelkure. De har brug for noget så simpelt som plads til at gøre deres arbejde ordentligt

Læs artiklen

Syv kompetencer hos de dygtige ledere

25.11

”Offentlige ledere behøver ikke kigge til andre sektorer efter rollemodeller. De ledere, vi har mødt, udøver ledelse, der i kompleksitet og kvalitet er fuldt på højde med det bedste, jeg har set i store private virksomheder”

Læs blogindlægget