Ledelse i pressen

Stress-ekspert: Evig jagt på et bedre job efterlader os i konstant smerte

27.01

UGENS PRESSE

En af Danmarks førende stresseksperter mener, at konstante jobskift er resultat af en zapperkultur, hvor vi aldrig bliver tilfredse.

Læs artiklen

Ny undersøgelse: Grænseløst arbejde æder ansattes fritid

02.02

Fire ud af ti oplever, at de næsten altid står til rådighed for jobbet uden for arbejdstiden, viser en ny stor undersøgelse. Nedskæringer, dokumentationskrav og selvledelse er blandt årsagerne.

Læs artikel

Gode ledere viser åbent, at de er i tvivl

02.02

"Problemet er, at vi betragter tvivlen som noget negativt. Vi husker ordene fra jobannoncen, vi kender resultatkontrakten og KPI’erne, og ingen steder står der, at du skal være i tvivl om problemløsningen. Men det skal du. Tvivl er godt, når udfordringerne er komplekse," skriver Allan J. Christensen i dette blogindlæg.  

Læs artiklen

God ledelse kræver ledelse tæt på

02.02

"Ved at tynde så kraftigt ud i institutionsledelsen, er det blevet en nærmest umulig opgave at leve op til de forventninger, der stilles til lederne på børne- og ungeområdet," skriver  Sanne Lorenzen, formand for BUPLs lederforening og Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen. 

Læs artiklen

Ledelseskommission får enormt ansvar: Lad os få offentlig ledelse anerkendt

01.02

De seneste år er rigtig mange ledere også blevet en del af det overordnede ledelsesmæssige ”maskinrum” samtidig med at mange stadig skal søge tilladelse til at udføre væsentlige ledelsesopgaver. Dygtige offentlige ledere kan meget mere end bare at stå i spidsen for udgiftstunge, specialiserede ydelser. Lad os få anerkendt offentlig ledelse, skriver direktør Bo Mollerup fra Socialt Lederforum.

Læs artiklen

Interview med Klaus Majgaard: Oraklernes tid er forbi

01.02

Hvordan kan vi udvikle ledelsesmæssig handlekraft i velfærdsreformernes spændingsfelter? Det spørgsmål er drivkraften i Klaus Majgaards nye bog 'Handlekraft i velfærdsledelse', som udkommer i morgen. Heri følger han fire offentlige ledere i tre år.

Læs artikel

Ad hoc-udvalg får flere ildsjæle på banen

31.01

Byrådsmedlem John Haarup Laursen har i et halvt års tid været formand for et midlertidigt udvalg bestående af politikere og ildsjæle, og det er noget af det sjoveste, han har været med til i politik. Han vil helt klart anbefale den model for samarbejdet med lokalområderne frem for en fast struktur med lokalråd i byerne.

Læs artiklen

Kronprinsesse Mary om kvinder i ledelse og sociale normer

30.01

Berlingske Business deltog i kåringen af Women’s Board Award 2017, hvor kronprinsesse Mary var en blandt flere talere. Berlingske Business har valgt at bringe et uddrag af talen, hvor Kronprinsessen talte om, at ligestilling mellem kønnene ikke er en kvindesag, men en sag for alle, og kun opnås hvis alle deltager.

Læs artiklen

Hildebrandt om ledelseskommission: Giv flere beføjelser til lokale ledere

30.01

En Ledelseskommission skal i praksis skabe grundlag for en mere klar overordnet styring, med flere og klare beføjelser til lokale ledere og ledelser. Men glem ikke de politiske ledere, skriver Steen Hildebrandt i optakten til regeringens bebudede ledelseskommission.

Læs artiklen

Hvem er borgeren i centrum?

30.01

Tag udgangspunkt i borgeren, lyder mantraet. Men når vi kigger på borgeren, så ser hver profession noget forskelligt. Derfor kan samskabelse og tværfagligt samarbejde være en svær øvelse, skriver professor Niels Åkerstrøm Andersen.

Læs artiklen

Samarbejde staves F, L, O, K

30.01

Hvis du ser dig selv som leder af individer, du synes skal performe individuelt og i tæt konkurrence med kolleger, så har du set galt. Medarbejdere præsterer nemlig bedst i flok, og når nogle bestemte kriterier for samarbejde er tilstede.

Læs artiklen

Jeg bliver lidt trist

27.01

Så længe hetzen mod ledere kører, så længe de forventes at drage omsorg for og tage ansvar for medarbejdernes følelsesmæssige velbefindende – så længe vil jeg drage omsorg for lederne. Derefter vil jeg gå på pension. Jeg forventer ikke det bliver de næste par år, skriver Charlotte Mandrup.

Læs artiklen

Alfred Josefsen: Offentlig ledelse er vanskeligere end privat ledelse

27.01

Ind med mere mening og arbejdsglæde. Involvering og deltagelse. Tillid og tryghed. Passion og toppræstationer. Ud med dødssynderne i ledelse: magtorientering, frygt, kontrol og tvang, skriver Alfred Josefsen i dette oplæg til den kommende Ledelseskommission.

Læs artiklen

Danskerne skifter og søger job som aldrig før

27.01

Flere og flere danskere skifter eller søger job, selvom de er i arbejde. Det er en god ting, siger organisationer.

Læs artiklen

Lizette Risgaard: Amerikanske tilstande? Erhvervslivet er på forkert kurs

27.01

Flere år med ulighed har splittet den amerikanske befolkning op i to grupper. Men også i Danmark har erhvervslivet lagt en bekymrende kurs med stadig større afstand mellem direktørløn og almindelig lønudvikling.

Læs artiklen

I spidsen for forandringsagenterne

27.01

Arbejdsmarkedschef i Holstebro Søren Landkildehus har afskaffet begrebet ”den tunge borger”, og han har sat sig i spidsen for en ændring i organisationens kulturelle software, så medarbejderne ser sig selv som lokalsamfundets aktører.

Læs artiklen

Tid til hovedrengøring i målstyringshelvede

26.01

Hanne Dorthe Sørensen var som ansat i centraladministrationen med til at udbrede målstyring i den offentlige sektor i de mål-begejstrede 90’ere. Udviklingen gik amok – og nu er det på tide at rydde op for at få en bedre styring af den offentlige sektor. Det konstaterede hun på Velfærdens Innovationsdag i går. Læs hendes ’oprydningsråd' her.

Læs artiklen

AUH-direktør tager opgør med ansattes »tabs-retorik«

26.01

De ansatte på Aarhus Universitetshospital hænger sig i det negative, hvor de burde tale sig selv og hospitalet op, mener Ole Thomsen, konstitueret hospitalsdirektør. »Management Newspeak,« siger tillidsrepræsentan

Læs artiklen