Ledelse i pressen

Robusthed: Tidens store dille for ledere der ikke vil tage ansvar

22.12

"I stedet for at skabe arbejdsplads, hvor folk trives og er produktive, fokuserer man på at ruste folk til at klare at være på en arbejdsplads, hvor det ikke fungerer."

Læs blogindlægget

Ansatte i staten kan miste tre fridage

21.12

Ansatte i staten kan miste tre fridage om året, hvis faglig voldgift giver arbejdsgivere medhold.

Læs artiklen

Et godt tværfagligt rehabiliteringsmøde er noget der skal trænes

20.12

Hjemmeplejen Bornholms Regionskommune har fået sat fokus på at holde effektive møder, hvor faglighed og kerneopgaven er i fokus. Det har været godt for både ansatte og borgere.

Læs artiklen

Usikkert om mobning får folk til at skifte arbejde

20.12

Kontoransatte forlader deres job dobbelt så tit som deres kolleger, hvis de bliver mobbet. Derimod skifter sosu-assistenter, salgsmedarbejdere og industriarbejdere ikke oftere job. Det viser en ny undersøgelse af mobning blandt tre jobgrupper.

Læs artiklen

Ny bog sætter fokus på standardisering og målinger i arbejdslivet

20.12 

Vi måler os som aldrig før, men kan og skal alt måles? Ny bog er et godt tegn på, at skepsissen vokser.

(Kun for abonnenter)

Læs artiklen

Straf skærpes mod chikane af offentligt ansatte

20.12

Folketinget har vedtaget en ny lov, der skærper straffen for vold og chikane mod offentligt ansatte og deres familie. Den ventes at træde i kraft i slutningen af 2016.

Læs artiklen

Kunsten at synge i kor – med chefer og kolleger

20.12

På flere arbejdspladser skaber sang sammenhængskraft og glæde. De fleste danskere betakker sig dog for at skulle synge fællessang på arbejdspladsen. Måske er de ramt af 'stemmeskam', siger norsk musikforsker.

Læs artiklen

Fem gode råd til at lede din introverte medarbejder

19.12

Er du en typisk, ekstrovert leder? Karriererådgiver i IDA Kenneth Carstensen giver fem gode råd om, hvordan du skal tackle din introverte medarbejder.

Læs artiklen

Sundhedstilbud hitter i arbejdstiden

19.12

Langt flere benytter sig af sundhedstilbud på arbejdspladsen som motionshold og sundhedstjek, hvis de kan gøre det i arbejdstiden. Det viser en ny undersøgelse.

Læs artiklen

Colette truede med at sige op – men så tog de hende på ordet

19.12 

Sygehusansat fandt arbejdsforhold slemme - og sagde højt, at hun ikke orkede mere. Hun blev bedt om at underskrive en opsigelse. Sygehuset: »Vi trak bare en streg i sandet«. FOA: »Vi har aldrig set noget lignende«

(Kun for abonnenter)

Læs artiklen

Mit bedste tip til et godt MED-samarbejde...

19.12

Hvad er ingredienserne i det gode MED-samarbejde? Nogle af dem, der ved allermest om MED-samarbejde, giver her deres bedste tips. Se videoerne med MED-und

Læs artiklen

Tre skridt til at bygge bro mellem siloer

19.12

For at forbedre kvalitet, service og effektivitet er det vigtigt med struktureret arbejde på tværs af de såkaldte siloer, mener forfatter til ny bog. Her får du hans råd til de tre skridt, der skal til for at bygge bro mellem siloerne.

Læs artiklen