Ledelse i pressen

Dit brok skader kollegerne - her er løsningen

06.02

UGENS PRESSE

Hvis dit engagement på arbejdspladsen kommer ud som brok, ender du med at irriterer dine kolleger så meget, at arbejdsmiljøet tager skade. Derfor skal du lære at brokke dig rigtigt.

Læs artiklen

Tidligere ansatte: Derfor forlod vi vores job i Arbejdstilsynet

07.02

"Vi brugte for lidt tid på kerneopgaven. På at sikre arbejdsmiljøet. I stedet gik der tid med it og med at skrive rapporterne på en bestemt måde." To tidligere tilsynsførende fortæller, hvorfor de sagde op i Arbejdstilsynet. 

Læs artiklen

Stor undersøgelse: Plejeansatte arbejder gratis over

07.02

Fire ud af ti medarbejdere i plejesektoren arbejder over uden betaling mindst én gang om ugen. Ældreminister vil begrænse papirarbejdet.

Læs artiklen

Eksperter vil have bedre tilbud til mobberamte

07.02

I Norge kan læger henvise mobberamte til en specialklinik. Det fortalte leder af klinikken på et seminar om mobning på jobbet, som blev holdt på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.  To eksperter hilser mere formaliserede behandlingstilbud velkomne i Danmark.

Læs artiklen

Natarbejde ødelægger hormonbalancen og skader helbredet

07.02

Forskningsprojekt belyser, hvilke konsekvenser natarbejde har for helbredet.

Læs artiklen

Arbejdsmiljøindsats med afsæt i kerneopgaven forbedrede ikke jobtilfredsheden

07.02

Medarbejderne i 44 vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner i Københavns Kommune blev tilsyneladende ikke mere tilfredse med deres arbejde ved at gennemføre en arbejdsmiljøindsats, der tog afsæt i kerneopgaven. Det er et af flere resultater fra evalueringen af indsatsen. Til gengæld nedbragte indsatsen sygefraværet.

Læs artiklen

Ansatte som får bestemme selv, presterer bedre

06.02

Hvordan få ansatte til å gjøre sitt aller beste? Forskere har funnet svar: − La medarbeiderne selv bestemme hvordan oppgavene skal løses.

Læs artiklen

Ledelseskommission må få ledelse til at få styr på styringen

05.02

Flere kommuner træder nu i Københavns fodspor ogLedelseskommissionen ønskes velkommen af mange, men der er bange anelser. Vil kommissionen få lov til at tænke langt nok og dybt nok? Kan vi forvente en hovedrengøring af det morads af styring, der er vokset frem, spørger Mogens Hegnsvad.skal i nærmeste fremtid stemme om fleksibel arbejdstid til de offentligt ansatte.

Læs artiklen

Efter forsøg i København: 17 kommuner vil diskutere fleksibel arbejdstid

04.02

Flere kommuner træder nu i Københavns fodspor og skal i nærmeste fremtid stemme om fleksibel arbejdstid til de offentligt ansatte.

Læs artiklen

Tre eksperter om styring og ledelse efter NPM

03.02

Forhadt styringsregime får både tæsk og ros af ledere og forsker. Mogens Hegnsvad skriver fra debatmøde, der gav NPM kunstigt åndedræt.

Læs artiklen

Ny bevægelse vil forny samfundet: Danmark skal være verdensmester i samskabelse

03.02

En ny national samskabelsesbevægelse vil samle alle gode kræfter om at gøre samskabelse til en ny samlet strategi for at konsolidere og udvikle velfærdssamfundet gennem skabelse af en myriade af ressourcemobiliserende og innovationsskabende samarbejder mellem offentlige myndigheder, private virksomheder, frivillige organisationer og borgere.

Læs artiklen

Ledere og forskere: NPM lever - men er blevet alvorligt syg

03.02

Debatmøde genoplivede New Public Management, da Adam Wolf, Else Sommer og Lene Holm Pedersen gjorde status på lang tids mordforsøg.

Læs artiklen