Ledelse i pressen

Drop både pisk og gulerod. Det er tid til at gentænke, hvad der motiverer os

13.02

UGENS PRESSE

Mennesker er generelt dovne og grådige. Sådan har forskere tænkt i årevis, og vi har lovgivet og indrettet vores arbejdspladser derefter. Men en ny generation af psykologer og økonomer peger på, at det er forkert. Det er tid til at gentænke, hvad vi forstår ved motivation. Den nye tankegang kan revolutionere, hvordan vi indretter alt fra det store samfund til den lille arbejdsplads, skriver Rutger Bregman i dette essay.

Læs artiklen

Kendelse freder betalt frokostpause i hele den offentlige sektor

15.02

Arbejdsgivere kan ikke afskaffe betalt frokostpause udenom fagforeningerne. Det er en overenskomstmæssig rettighed for de ansatte, fastslår tre højesteretsdommere i ny kendelse. FTF glæder sig over afgørelsen og forventer, at arbejdsgivere fremover respekterer den danske aftale model.

Læs artiklen

Den evige forandringsmani plager og stresser os

15.02

Forandringskværnen er en evighedsmaskine, der aldrig stopper. Altså medmindre vi selv beslutter, at sådan skal det ikke være.

Læs artiklen

Kærlighed på jobbet: Hver 10. dansker falder for kollegaen

14.2

13 procent af danskerne finder partneren på arbejdspladsen, viser ny undersøgelse. HK/Privat opfordrer virksomheder til at lave retningslinjer for flirt i arbejdstiden.

Læs artikel

Bryd tavshedskulturen omkring stress

14.02

En række københavnske skoler deltog i et forskningsprojekt om psykisk trivsel. Det blev en øjenåbner for en nyuddannet lærer på Christianshavns Skole. En åben kultur er afgørende for at undgå stress, mener han. Nu deler han sammen med sin pædagogiske leder og rådgivere fra projektet sine erfaringer og gode råd i 5 film. 

Læs artiklen

Præstegaard: Lederkurser skal gøre op med silotænkning

13.02

Finansministeriet står i spidsen for en omfattende satsning på ledelses- og talentudvikling i centraladministrationen. Embedsmænd skal tænke helhedsorienteret, men ikke nødvendigvis finansministerielt, siger departementschef Martin Præstegaard.

Læs artiklen

Sygeplejerske i København: Fleksibel arbejdstid giver mig mere tid til min datter

13.02

37-årige Mette Schlichter er sygeplejerske i Københavns Kommune og én af dem, der overvejer at ændre arbejdstid, efter at pilotprojekt har gjort arbejdstiden mere fleksibel.

Læs artiklen

4 ud af 10 danskere: Arbejdet er bare for meget

12.02

Arbejdet fylder for meget i vores liv, siger fire ud af ti lønmodtagere. For de 30-39 årige gælder det over halvdelen ifølge ny undersøgelse. I samme aldersgruppe har hver syvende dagligt problemer med at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Vi vil have mulighed for at spare fritid op til hårde tider, lyder ønsket fra næsten hver anden danske lønmodtager.

Læs artiklen

Sådan fastlægger du dine mål til MUS

12.02

Det er ofte svært for både leder og medarbejdere at få sat gode mål for det kommende år – og få afstemt forventningerne til årets indsats. Men det er vigtigt at prioritere det, fastslår områdedirektør i IDA Peter Leth.

Læs artiklen

IIH Nordic gør 4-dages arbejdsuge permanent

10.02

Tre års testperiode er overstået med succes. It-virksomheden IIH Nordic gør nu 30-timers arbejdsuger permanent. Andre virksomheder vil følge trop, siger direktøren.

Læs artiklen

Djøf’erne har brug for et nyt gear

10.02

Mange kommunale embedsfolk er på gyngende grund, når de skal udvikle og udvide velfærdssamfundet sammen med borgere og politikere. Andre har et lille forspring, fordi de selv som studerende har været frivillige, siger udviklingsdirektør Rikke Berg.

Læs artiklen