Ledelse i pressen

Ingen påviselig effekt af skolelederes lederuddannelse på læreres sygefravær og elevers resultater

27.02

UGENS PRESSE

Der kan ikke påvises nogen positiv effekt af skolelederes lederuddannelse på hverken sygefraværet hos lærerne eller elevernes læse- og matematikfærdigheder. Det viser en ny effektundersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)

Læs artiklen

Når lederen er problemet: Lad os tale højt om skadende ledelse og dårlige ledere

01.03

Det er nærmest tabu sådan for alvor, at gøre noget ved dårlig ledelse og dårlige ledere. Her er syv vej til at håndtere mennesker i en position, de aldrig skulle have været i.

Læs artiklen

Psykolog giver sandheden om kurser: Det er underholdning før læring

01.03

Værdien er kurser er svær - hvis ikke umulig - at måle, for læring kræver øvelse og netop kurser leverer snarere intellektuel underholdning end egentlig læring, skriver Nikolaj Lunøe efter en evalueringsrapport om lederkurser for skoleledere.

Læs artiklen

Ny forskning: Udlicitering forringer løn- og arbejdsforhold

01.03

Udlicitering af offentligt opgaver fører til lavere løn og længere perioder på dagpenge for medarbejderne, viser ny forskning. Regeringen bør droppe ideologiske kæpheste og lytte til ny forskning, mener FTF.

Læs artiklen

Ny bog: Er der en vej ud af ledelseskrisen?

01.03

Ledelseskrisen er over os. Mange borgere møder i disse år eliter og ledere med generel mistillid. Men ifølge en ny bog er der en vej ud af krisen.

Læs artiklen

Virtuel ledelse udfordrer arbejdsmiljøet

28.02

At være leder for medarbejdere der er geografisk, tidsmæssigt og organisatorisk spredt giver fordele, men også udfordringer, der kan gå ud over trivslen for ledere og medarbejdere. Det viser ny forskning.

Læs artiklen

Horsens endevender dokumentation: Vi vil kun lave dokumentation, der giver mening

26.02

Horsens Kommune sætter de næste to år dokumentation under en kæmpe lup. Giver dokumentationen ikke mening for medarbejderne, så skal den fjernes, forklares eller udvikles, indtil den gør.

Læs artiklen

Kære chefer: Den perfekte kandidat til jobbet findes ikke

27.02

Jobannoncer har efterhånden meget lange lister over de faglige kompetencer og personlige egenskaber, en kandidat skal være i besiddelse af. Virksomhederne må indse, at 100 procent-kandidaten ikke finde

Læs artiklen

Mødekultur: Hvad sker der, hvis vi nu alle sammen holder kæft?

26.02

Pauser med stilhed, hvor mødedeltagerne tier stille, så de tænker, før de taler, gør møderne rarere og mere effektive, lyder erfaringen.

Læs artiklen

Dansk Folkeparti: Brug for mere frihed og faglighed lokalt

27.02

Vi er klar til at skabe mere frihed og give plads til fagligheden, skriver Dansk Folkepartis finansordfører i dette indlæg som optakt til Ledelseskommissionen og regeringens planer om et nyt moderniseringsprogram for den offentlige sektor.

Læs artiklen

Gjør noe før begeret renner over

26.02

Her får noen råd om hvordan du enklere kan håndtere den vanskelige samtalen basert på hvordan politiet forbereder seg til vanskelige avhør

Læs artiklen

Hvordan lykkes i lederrollen?

25.02

Hvorfor er det egentlig slik at enkelte ser ut til å kunne lykkes langt enklere enn andre, og hva er hemmeligheten bak suksessen? 

Læs artiklen

Kolind efterlyser intelligent styring

24.02

Komdir håber, at en ny ledelseskommission vil skaffe mere plads til lokal ledelse og medarbejdernes faglighed. Kommunaldirektørerne foreslår, at kommissionen bliver et ledelseslaboratorium, der eksempelvis kan udvikle noget så spændende som et sammenhængende sundhedsvæsen.

Læs artiklen

Alternativet vil sætte den offentlige sektor fri

24.02

Kun ved at Christiansborg slipper tøjlerne og skaber bedre rammer for autonomi, kan vi puste liv i den offentlige sektor, der i den grad trænger til fornyelse. Det må være ledelseskommissionens hovedopgave, skriver Josephine Fock fra Alternativet.

Læs artiklen

Overvågning af medarbejdere er en dårlig idé

24.02

Der er kommet flere sensorer, overvågningssystemer og kameraer på kontorerne de seneste år. Men vil du motivere og holde fast på dine folk, skal du droppe overvågningen, råder dansk forsker

Læs artiklen