Flygtige forhold

Hvordan organiserer man sig, når forventningen er, at alle forventninger konstant er under forandring? Organisationer forandrer sig i dag med henblik på det ukendte. Omstilling er et nøgleord, men det, man omstiller sig til, er evnen til omstilling.

Hvordan organiserer man sig, når forventningen er, at alle forventninger konstant er under forandring? Organisationer forandrer sig i dag med henblik på det ukendte. Omstilling er et nøgleord, men det, man omstiller sig til, er evnen til omstilling.

Derfor kan organisationer ikke definere klare roller til medarbejderne. I stedet forsøger man at animere medarbejderne til selv at tage ansvar for at melde sig ind i organisationen.  

Hvis det bliver medarbejderens opgave at melde sig ind i organisationen, hvordan ved man da, om denne selvindmeldelse er autentisk? Udtrykker medarbejderens engagement et ægte engagement? Medarbejderen stiller sig selv tilsvarende spørgsmål: Er jeg rigtig glad for at være her? Kan jeg være den, jeg gerne vil være, når jeg er i denne organisation og i dette job?  

Flygtige forhold stiller skarpt på organisationer i en verden, hvor flygtighed er det gældende regime, hvor medarbejderforhold er blevet en intim affære, og hvor fyringer har fået karakter af skilsmisse.  

Niels Åkerstrøm Andersen er professor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School.

Forfatter Niels Åkerstrøm Andersen
Forlag Hans Reitzels Forlag
År 2012
Sider 344
Pris 248 kr.
ISBN 9788741255705
Køb bogen her