Væksthusets udgivelser

Her er en oversigt over de seneste udgivelser fra Væksthus for Ledelse. Du kan downloade eller bestille dem gratis. I ventremenuen kan du finde alle materialer fra Væksthus for Ledelse.


Katalog med alle udgivelser

Kataloget præsenterer de mere end 80 udgivelser, som Væksthus for Ledelse står bag. Lige fra publikationer til podcasts og online værktøjer.

Læs eller bestil publikationen her


Ledere der lykkes 2

OBS: Publikationen er udsolgt og forventes genoptrykt ultimo august. Du kan fortsat downloade den.

Et erhvervspsykologisk røntgenbillede har identificeret de kompetencer, som gør ledere succesfulde. Læs om de syv afgørende kompetencer her.

Læs og bestil publikationen her


Kære chef! Kære leder!

Ledere har også brug for ledelse, men hvordan bør chefen gå til opgaven? Denne publikation kortlægger de gensidige forventninger mellem chef og ledere. 

Læs mere og bestil publikationen her


Forandring fryder - og forstyrrer

Selv om forandringer ofte fryder, oplever ledere og medarbejdere dem også nogle gange forstyrrende eller frustrerende. Det er baggrunden for Væksthus for Ledelses publikation, som sætter fokus på ledelse af forandringer.

Læs mere og bestil publikationen


E-kursus: Få mere indflydelse – kend dit ledelsesrum

Kender du dit eget ledelsesrum? Det er der god grund til at gøre – og nu får du en grundig, gratis og givende mulighed for det. Vi præsenterer e-kurset: Få mere indflydelse – kend dit ledelsesrum.

Læs mere her


Alliancer

Skal velfærdsalliancen blive en succes, så skal den skabe værdi for alle parter, og alle skal også være villige til at forlade egen banehalvdel. Det viser en ny undersøgelse fra Væksthus for Ledelse. Her kan du læse hovedkonklusioner fra undersøgelsen, erfaringer og fortællinger fra praksis, samt perspektiver fra forskningen og det private erhvervsliv.

Læs mere


Relationel koordinering

Fælles mål samt konstruktiv og nysgerrig kommunikation. Det er nogle af forudsætningerne for et effektivt samarbejde om kerneopgaven. Læs om syv tiltag, der forbedrer den relationelle koordinering i din organisation.

Klik her for at læse og bestille publikationen


Med kerneopgaven som ledestjerne

OBS: Publikationen er udsolgt og forventes genoptrykt ultimo august. Du kan fortsat downloade den.

Som leder skal du kunne hæve dig op over hverdagens kompleksitet og anvise en tydelig fælles retning, som dine medarbejdere kan forstå og motiveres af. Publikationen belyser udfordringer og muligheder i at lede ud fra kerneopgaven.

Læs mere her


Artikel om Kerneopgaven

En organisations kerneopgave ender ofte med at blive formuleret abstrakt. Derfor skal den oversættes til lokale versioner, hvis den skal give mening. Får her du ti råd om at gøre kerneopgaveopgaven forståelig og meningsfuld for alle.

Klik her for at læse artiklen


Ledelse af samarbejdet om læring i folkeskolen

Lærere og pædagoger skal arbejde tættere sammen om elevernes læring og trivsel. Denne publikation undersøger, hvilke ledelsesudfordringer der ligger i de to opgaver, og hvilke diskussioner og initiativer, der er nødvendige for at få samarbejdet på gled.

Læs mere og bestil publikationen her


Pas på trinet!

God ledelse afhænger af konteksten, og den er forskellig mellem ledelsesniveauerne. Læs om opgaver og faldgruber, og hvad der skal til for at lykkes som leder, chef, strategisk chef og direktør. Inspirationen kommer fra teorien om Leadership Pipeline.

Læs mere og bestil publikationen her


Podcast: Ørerne i maskinen

Lyt med, når offentlige ledere og eksperter diskuterer forskellige ledelsesdilemmaer i Væksthus for Ledelses nye podcastserie "Ørerne i Maskinen". Journalist Kurt Strand er vært og tilrettelægger på programmet.

Lyt til eller download podcast


E-kursus: Vejen til god ledelse

Det er svært at omsætte de mange råd om god ledelse til praksis. Nu kommer Væksthus for Ledelse lederne til undsætning med et gratis e-kursus, der indeholder øvelser og konkrete tips til at omsætte rådene om ledelse i hverdagen.

Tilmeld dig e-kursus


Væksthuset fylder 10 år

I anledning af Væksthus for Ledelse ti års fødselsdag  i 2015 er der lave en video, hvor filosoffen Ole Fogh Kirkeby samt en hospitalsdirektør og en skoleleder, reflekterer over udviklingen de seneste ti år inden for offentlige ledelse.

Se video her


Sådan dræber du dine medarbejderes motivation

Væksthus for Ledelse har samlet de 30 bedste og mest læste artikler fra Lederweb.dk i en praktisk paperback, der er lige til at stikke i tasken. Bogen byder på konkrete råd og trin for trin-guides til den travle leder, men inviterer dig også til at reflektere over din personlige ledelsesstil og tænke din ledelse ind i en bredere, teoretisk ramme.

Læs mere og bestil bogen her