Jens Arentzens metode - overblik

Her er et overblik over videoerne i "Arentzens metode". Vi har samlet "indgangsvideoerne".

Hvad er Arentzens metode? Læs mere her

Du kan også selv gå på opdagelse i Arentzens metode


Hører du selv efter?!

Hvordan sikrer du dig, at du siger noget, der fanger og er interessant for dine tilhørere? Jens Arentzen anbefaler, at du som taler benytter dig af teknologi, og indtaler den tale, du skal holde – og derefter hører efter hvad du selv siger. Så kan du blive herre over, om det du siger holder.

Se videoen


Godt begyndt, halvt fuldendt

Når du skal påbegynde din tale, hvordan bruger du da din vejrtrækning? Pust ud, og tal på det luft du har tilbage, så får du kroppen med. Du kommer til at lyde mindre anstrengt og mindre anspændt.

Se videoen


Kropssprog

Jens Arentzen vil flytte fokus væk fra dig som taler og over på publikum. Publikum skal opleve noget, og derved reagere på dig som taler. Du kan ikke blive respektabel, fordi du gør noget. Du må yde noget, der rør dem, så de giver dig det.

Se videoen


Den retoriske pause

Måske har du det ikke så bekvemt i spotlightet. Men det nytter ikke noget, at dit ubehag resulterer i at du fyrer en uafbrudt ordstrøm af mod dit publikum. Lad dine ord få klang og giv dem tid og plads til at nå dit publikum. De hører ikke ordene på papiret, men den måde, du leverer ordene på.

Se videoen


Nogen i ryggen

Du kan ikke give ilt til andre mennesker, hvis du ikke selv kan trække vejret. Med andre ord: hvis du ikke kan give dig selv omsorg, sørge for dig selv, mærke din egen grænse, så har du ikke noget overskud at give videre af. Så kig dig over skulderen, og tjek at du har nogen i ryggen.

Se videoen


The Motivational Speech

I denne video giver Arentzen et eksempel på en ”motivational speech”, i form af en indledning til en forestillet temadag for lærere på en fiktiv skole. Videoen kan bruges som inspiration til din næste tale for dine medarbejdere.

Se videoen


Kunsten at sige nej uden at såre

Hvordan afviser du uden at såre? Nogen prøver at komme helt uden om overvejelsen, ved bare at sige blankt ”nej” til det, de ikke ønsker. Jens Arentzen viser i denne video, hvordan du afviser et andet menneske på en ordentlig måde, ved at give begrundelse.

Se videoen


Jeg er leder

Du kan arbejde med din ledelsesstil ved at se nærmere på dig selv. Tror du nok på dine idéer? Eller er dine egne projektioner blevet til skyklapper? Lær at motivere dig selv og slippe de ’tunge’ emner. Den stemning, som du spreder, smitter – så lad den være god!

Se videoen


Jeg leder andre

Som leder skal du kunne ’læse’, hvad dine medarbejdere har brug for. Det er dig, der leder de andre. Med videoerne her, kan du bl.a. blive hjulpet til at finde ud af, hvad dit personale savner. Er det orden eller kaos? Eller skal de uundgåelige møder have en ’rystetur’?

Se videoen


Jeg repræsenterer

Når du møder andre, giver du – hvad enten du vil det eller ej – et indtryk af dig selv. Og det er godt, at have værdierne ude på tøjet. Du skal dele ud af dig selv, også selvom du måske tror, at alle andre nok skal stille spørgsmålene – det gør de ikke, med mindre du giver dem lyst til det.

Se videoen


Jeg forfører

Nogle kan bare ’det der’ med at holde tale, så hårene rejser sig på vores arme. Og DU kan lære det. Se videoerne her, og ’mærk’, hvordan du ikke griber nuet, men skaber det. Jens Arentzen fremhæver, at det bør være publikum, der er nervøse, fordi du har noget væsentligt at sige til dem.

Se videoen


Peptalken

Som leder er du også motivator. Det er dig, som skal tegne guleroden stor og flot, og få dine medarbejdere til at finde glæden, ildhuen og kampgejsten frem. I videoerne her, fortæller Jens Arentzen hvordan du holder en peptalk og ’synger’ den rigtige sang.

Se videoen


Interviewet

Det er farligt at gøre dig afhængig af, om andre stiller de helt rigtige spørgsmål til dig og din sag. For betyder det så, at du ikke får sagt det du skal, med mindre der bliver spurgt direkte til det? Jens Arentzen demonstrerer, hvordan du kan bevæge dig udover angst og sceneskræk – og ind i nuet.

Se videoen


Krisemødet

Der er krise! Alt er på den anden ende! Hvad skal du gøre og hvor skal du starte? Først og fremmest skal du som leder forstå, at ved krisemødet er det primært følelser, der skal behandles – ikke tal. Og når krisemødet kræver at du træder i karakter, så skal du være klar med tydelig tale.

Se videoen


Borgermødet

Det vigtigste ved møder er hverken dine powerpoints eller velforberedte taler, men nogle ganske enkle ting: du skal vise, at du simpelthen gerne vil være til mødet, at du tror på de fremmødtes sag, og at du er til at komme i kontakt med.

Se videoen


Når du møder et menneske

Du tænker måske ikke over, hvordan du møder andre mennesker. Kigger du dem i øjnene? Stryger du forbi dem på gangen? Nikker du afmålt, eller får de et smil med på vejen? Hvordan ønsker du din kommunikation med en fremmed skal være?

Se videoen


Personalemødet

Jens Arentzen giver inspiration til, hvordan personalemøder gøres anerkendende, lystfulde og påhitsomme – overraskende.

Se videoen


Talen til den store forsamling

Jens Arentzen giver her øvelser til ’den bevægende og forvandlende tale.' Det handler ikke om 'at se ud', men om at have 'noget at sige', om at strukturere sin fortælling og levere den oplevet.

Se videoen


En vanskelig samtale

Én af vejene til at kunne håndtere konflikter eller såkaldte ‘vanskelige samtaler’ er at indstille sig på, at konflikten ikke er vores, men bærerens. Lederen skal være løser, opløser af konfliktens ‘låsthed’ og det kan lederen kun, når han eller hun er tilstrækkelig udenfor, samtidig med at man er indlevende, lyder rådet fra Jens Arentzen.

Se videoen