Meget mere kerneopgave

24.03.2017 117

Lederweb har samlet artikler, værktøjer og publikationer om ledelse med fokus på kerneopgaven.


Mange ledere kender ikke deres kerneopgave - gør du?

Hvis velfærdsopgaverne skal løses godt og effektivt, skal ledere og medarbejdere være enige om, hvad deres kerneopgave er. Læs en lektors ti bud på kerneopgaven.

Læs artiklen

5 principper for arbejdet med kerneopgaven

Kerneopgaven er et perspektiv på opgaveløsningen, som ledere og medarbejdere kan arbejde ud fra på mange forskellige måder. Her får du fem principper for arbejdet med kerneopgaven.

Læs artiklen


Fri os fra kerneopgaven

Hvis du er leder af fagprofessionelle, duer det ikke at tale om kerneopgaven. Læs her hvorfor, og få råd om, hvad du i stedet skal gøre.

Læs artiklen


Sådan skaber du klarhed om kerneopgaven

Få hjælp til, hvordan du definerer kerneopgaven så konkret, at den giver mening for alle dine medarbejdere.

Læs artiklen


Sæt kød og blod på kerneopgaven

At have fokus på kerneopgaven er at have fokus på den forskel, I skaber for borgerne og for samfundet. Få en vejledning til, hvordan I kommer i dialog med hinanden og borgerne om jeres kerneopgave.

Læs artiklen


Leder, kend din kerneopgave

I kerneopgaven ligger nøglen til innovation. Men en forudsætning for at være innovativ er, at du og dine medarbejdere er enige om en fælles kerneopgave. Læs, hvordan du gør innovation til hverdagskost.

Læs artiklen


Sådan leder du efter kerneopgaven

Kerneopgaven får først effekt, når du og dine lederkolleger arbejder strategisk og langsigtet med kvalificering og prioritering af den. Læs om de fire dimensioner, der indkredser organisationens kerneopgave.

Læs artiklen


Undgå at skade kerneopgaven med dårligt samarbejde

Det kan gå ud over samarbejdet om kerneopgaven, hvis den relationelle koordinering ikke fungerer. Læs her, hvordan du øger den relationelle koordinering mellem faggrupper.

Læs artiklen


Det er vores kerneopgave

Har I svært ved at formulere jeres kerneopgave? Her får I inspiration fra tre arbejdspladsers kerneopgave, og hvordan de bruger den.

Læs artiklen


Gør kerneopgaven til en succes

Mange arbejdspladser retter fokus på kerneopgaven. Ofte er processen interessant, men hvad er effekten, spørger Anders Seneca.

Læs artiklen


6 spørgsmål til professoren om kerneopgaven

Fokus på kerneopgaven løser ikke alle problemer i den offentlige sektor, men det er et godt grundlag for dialog. Forsker Peter Hasle fortæller om muligheder og faldgruber, når du arbejder med kerneopgaven.

Læs artiklen


Kend den vigtige forskel på arbejds- og kerneopgave

Er I enige om, hvad kerneopgaven er? Og hvad er sammenhængen mellem arbejdsopgaver og kerneopgaven? Få her eksperternes hjælp til at lede ud fra kerneopgaven.

Læs artiklen


Kan fokus på kerneopgaven øge trivsel og sænke sygefraværet?

Et forskningsprojekt har undersøgt effekten af en arbejdsmiljøindsats med fokus på kerneopgaven i kommunale daginstitutioner. Læs om resultaterne her.

Læs artiklen


Værktøjer om kerneopgaven

Værktøj: Kan og skal opgaver - fokus på kerneopgaven

Når I ikke har tid til at løse en opgave, er det ofte fordi, I ikke prioriterer den. Få her et værktøj, der hjælper med at prioritere med udgangspunkt i kerneopgaven.

Gå til værktøjet

Gratis online forløb styrker samarbejdet om kerneopgaven

Et online undervisningsforløb guider jer til at definere kerneopgaven, styrker samarbejdet og forbedrer jeres kommunikation.

Gå til værktøjet


Publikationer om kerneopgaven

Med kerneopgaven som ledestjerne

Hvordan kan du bruge kerneopgaven i din ledelse? Få fire bud på at styre efter et højere formål i en artikelsamling om kerneopgaven.

Læs og bestil

Ledelse af samarbejdet i folkeskolen

Publikationen sætter fokus på to udfordringer for skoleledere; samarbejdet mellem lærere og pædagoger og udviklingen af den åbne skole.

Læs og bestil

Vurdering
  • 4 vurderinger