Artikler om Ansættelser

Ansættelse handler om at finde de rigtige medarbejdere med de kompetencer, der er nødvendige for at nå organisationens mål. Hvordan du skaffer fremtidens talenter. Og det er i høj grad vigtigt, da det kan være en dyr affære at ansætte den forkerte.

På Lederweb finder du artikler, der bl.a. handler om, hvordan du tiltrækker den rette kandidat til jobbet, hvordan du laver en jobanalyse og kompetenceprofil, artikler, der udpeger de spørgsmål, du skal huske at stille til jobsamtalen, og hvilke spørgsmål, du ikke skal stille. Du kan også finde artikler, der fortæller, hvordan du gennemfører et struktureret interview, hvordan du skaber en seriøs men afslappet stemning, og du kan også blive klogere på brugen af test i rekrutteringen.

Her finder du også artikler og værktøjer om, hvordan du skriver stillingsannoncer, gennemfører samtaler, udvælger kandidater og meget mere.Viser 5 / 96
Ingen resultater.
 • Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

  En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og kvalifikationer.

  Læs mere
 • 17 spørgsmål til ansættelsessamtalen

  Her finder du 17 klassiske spørgsmål til jobsamtalen og råd om, hvordan du stiller gode spørgsmål.

  Læs mere
 • Ansættelser: Do's and don’ts når du indhenter referencer

  Mange indhenter referencer, når de skal ansætte en ny medarbejder. Men hvordan stiller du gode spørgsmål, som kan kvalificere dit valg om, hvilken ansøger du skal ansætte? Og hvad må du egentlig spørge om? Læs mere her.

  Læs mere
 • Tjekliste til modtagelse af din nye medarbejder

  Oplever din nye medarbejder en god og velstruktureret velkomst til sin nye arbejdsplads, er der 70 pct. større sandsynlighed for, at hun fortsat er på arbejdspladsen efter tre år. Få her en guide til, hvordan du fastholder din nye medarbejder og en tjekliste til den gode modtagelse.

  Læs mere
 • De 5 største fejl ved ansættelsessamtaler

  Det er dyrt at ansætte den forkerte medarbejder i en stilling. Både i tid, produktivitet og trivsel. Derfor bør du tage højde for fem almindelige fejltrin i ansættelsessamtaler.

  Læs mere