Artikler • Kirstine Petersen
Viser 18 / 18
Ingen resultater.
 • Kinesisk krigsgeneral giver 11 råd til din ledelse

  Sammensæt et stærkt team, vær beslutsom og byg ikke broen mens du går på den. Selvom rådende blev givet af en kinesisk general for mere end 2.500 år siden, så lader ledere i dag sig stadig inspirere. Business Insider har samlet et udpluk af den kinesiske Sun Tzus guldkorn.

  Læs mere
 • Curlingledelse – når den hjælpende hånd giver bagslag

  Nogle ledere har en tendens til at optræde som det venlige spøgelse på arbejdspladsen. De står klar med hjælp og kække råd, men hjælpen gør dem til ineffektive ledere, skriver professor i ledelse, Adam Grant.

  Læs mere
 • 5 råd om at vælge den rigtige konsulent

  Konsulenter er nemme at elske og hade efter humør og temperament. Men mange offentlige organisationer har brug for ekstern hjælp, når der skal gennemføres nye tiltag. For at undgå de negative oplevelser, får du her fem råd om at (fra)vælge en konsulent professionelt.

  Læs mere
 • Brug politikernes taktik og bliv en populær leder

  Politik handler blandt andet om at have gennemslagskraft og skaffe opbakning til de beslutninger, man træffer. Det samme gælder for ledelse. Læs her, hvilke metoder politikerne har brugt op til valgkampen, og hvordan du som leder kan lære af dem.

  Læs mere
 • Carl-Mar Møllers guide til at motivere

  Motivation bygger på en følelse af, at være anerkendt, elsket og værdsat som mennesker. Her spiller ros en afgørende rolle. Men ledere skal lære at skelne mellem god og dårlig ros, mener Carl-Mar Møller, sexolog og parterapeut. Han giver her sit tip til ledere, der vil motivere deres medarbejdere.

  Læs mere
 • Ledere er både masochister og missionærer

  Der er hverken Porsche eller Prada-tasker at komme efter, når man tager tjansen som offentlig leder. Tværtimod byder jobbet ofte på krævende arbejdsdage – og det er uden en millionløn. Alligevel elsker de fleste ledere deres job. Læs her, hvordan de finder motivationen.

  Læs mere
 • 8 måder at svække dig selv som leder

  Måske har du alle de rigtige svar på, hvad der gør dig til en god leder. Men nogle gange er det vigtigt at sætte svarene i et perspektiv. Det kan du bl.a. gøre ved at læse disse otte måder, der helt klart svækker dig som leder.

  Læs mere
 • De 5 største fejl ved ansættelsessamtaler

  Det er dyrt at ansætte den forkerte medarbejder i en stilling. Både i tid, produktivitet og trivsel. Derfor bør du tage højde for fem almindelige fejltrin i ansættelsessamtaler.

  Læs mere
 • Motivation er ikke one-size

  Der findes fem typer af motivation, som ledere med fordel kan kende for at få motiverede medarbejdere. En førende ekspert i positiv psykologi gør dig her bekendt med de fem typer og råder om, hvordan du bruger dem.

  Læs mere
 • Ledere er dårlige til at give feedback

  Hver anden svarer i en undersøgelse, at den feedback, de får fra deres leder, er direkte ubrugelig. Det er foruroligende, mener regionschefen for virksomheden bag undersøgelsen, Kirstine Rechendorff. Derfor har Lederweb fået skuespiller Vibeke Hastrup til at forklare, hvordan du skaber en god feedbackkultur.

  Læs mere
 • Ups! - Du fejler, når du netværker

  Networking er måden at få mere viden om dit arbejdsområde på, måden at øge din faglige omgangkreds på og måden at få job på. Derfor bliver ledere anbefalet at networke. Men der er fire fejl, nybegyndere eller dårlige ”networkere” ofte begår, ifølge Forbes Magasin. Lær hvordan du undgår dem.

  Læs mere
 • Ny publikation: Sådan leder du på afstand

  En ny undersøgelse fra Væksthus for Ledelse viser, at distanceledere skal mestre fem kompetencer for at være nærværende ledere. De kan ikke bruge ledelsesværktøjer som uformel snak og daglig kontakt med medarbejderne. Derfor kræver det et særligt fokus, som du kan lære mere om her.

  Læs mere
 • Tillid er nøglen til reformer

  Alternativet til ineffektive ledelsesstile i den offentlige sektor er tillid. Begrebet kan ligefrem reformere sektoren, hvis ledere formår at koble tillid til ledelse.

  Læs mere
 • 9 måder at booste din selvtillid på

  Manglende selvtillid er en alvorlig hæmsko, hvis du vil have mere respekt fra medarbejderne eller tage et skridt op af karrierestigen. Der er dog råd at hente for at opnå en udstråling som en supermand eller -kvinde.

  Læs mere
 • Her er den bedste ide til forandring

  Væksthus for Ledelse har efterlyst gode ideer fra hverdagen, der gør begreber som ”innovation” og ”forandring” mere praktiske. Den bedste ide er nu blevet kåret. Læs mere om projektet og tag en ide med på vejen her.

  Læs mere
 • Topchefer sendt på værksted

  Væksthus for Ledelse har lavet et forsøg med offentlige topchefer. De er sendt på Strategisk Værksted for at løse fremtidens udfordringer. Læs her, hvordan metoden har succes i direktionerne.

  Læs mere
 • Internationale topledere deler ud af deres bedste råd

  Succeser skal som bekendt deles. Derfor har magasinet Forbes opsamlet en række råd, som nogle af verdens topledere har fulgt for at nå til tops.

  Læs mere