Artikler • Anders Seneca
Viser 15 / 15
Ingen resultater.
 • Ekspert: Derfor skal du lave mindre for at lykkes bedre

  En udbredt misforståelse er, at hvis bare vi laver noget mere, så lykkes vi bedre. Men det passer sjældent. Det forudsætter tid og ressourcer i et ubegrænset omfang, som slet ikke er til stede. Du kan i stedet skærpe effekten af din ledelse ved ikke-handling. Det kræver, at du betræder tre trin, som du kan læse om her.

  Læs mere
 • Da kerneopgaven fik corona

  Kerneopgaven har fået corona, og dét kan den komme styrket ud af. Du har nu en unik mulighed for at fokusere, forankre og forandre kerneopgaven. Det er ikke alt, der er kerneopgaven. Det har krisen tydeliggjort - og det skal du handle på som leder.

  Læs mere
 • Hæv mødet: Leder du i møder eller på møder?

  Et kig i din kalender afslører, at du har travlt - travlt med at holde møder. Spørgsmålet er, om du holder mange møder fordi du har travlt, eller snarere får travlt, fordi du holder så mange møder? Læs her, hvorfor du bør skærpe din bevidsthed om, hvordan du leder effektfuldt og meningsfuldt – måske uden så mange møder.

  Læs mere
 • Leder, skynd dig langsomt

  Har I god tid på arbejdet? Ofte er svaret nej. På mange arbejdspladser er god tid en mangelvare og sjældent noget, man ligefrem taler højt og positivt om. Det er alarmerende og fordrer dinopmærksomhed, da oplevelsen af god tid er vigtigfor bådeløsningen af opgaverne og trivslen.

  Læs mere
 • Led efter det fælles "vi" på arbejdspladsen

  Hvor "vi" erIpå din arbejdsplads? Det afhænger i høj grad af dig som leder, og om du leder én medarbejdergruppe eller grupper af medarbejdere. Få her hjælp til at skabe et stærkere arbejdsfællesskab.

  Læs mere
 • Tænk hvis MED-udvalget forsvandt?

  Får I det fulde udbytte af MED-organisationen? Ville nogen mon opdage, hvis MED-udvalget forsvandt på din arbejdsplads? Anders Seneca giver her sine bud på, hvordan du aktiverer MED-udvalget, så det kan udnyttes endnu bedre til gavn for medarbejdere, borgere og dig selv.

  Læs mere
 • Sådan leder du samskabelse

  Samskabelse er på dagsordenen i den offentlige sektor. Ressourcerne er knappe og potentialet stort, hvis borgere og interessenter kan bringes i spil som ressourcer frem for problemer, der skal løses. Men hvordan sikrer du, at det hele ikke blot ender som smarte buzzwords og en stor konsulentregning? Få et bud på det her.

  Læs mere
 • Seneca: Led efter fagligheden

  Vi skal have noget mere tværfaglighed. Sådan lyder det ofte, når komplekse udfordringer skal håndteres. Men hvorfor egentlig? Måske er tiden kommet til, at vi efter år med tværfaglighed fokuserer på fagligheden? At vi bliver skarpe på, hvad vi hver især bidrager med - og hvad vi sammen skal lykkes med.

  Læs mere
 • Seneca: Dine medarbejdere er ikke ansat til at trives

  Du skal fokusere på, at I gør det godt, ikke at I har det godt. Læs her, hvorfor det er det vigtigt, at du tager dialogen om, hvornår I lykkes effektfuldt, og hvorfor dét pejlemærke er vigtigere end dine medarbejderes trivsel.

  Læs mere
 • 6 råd hvis du vil detoxe din organisation

  Vejen fra flotte ord til handling behøver ikke at være lang. Prøv at detoxe din organisation: Drop projekterne, fejr succeserne og nedprioriter nogle af opgaverne. På den måde frigør du sammen med dine medarbejdere energi til det væsentlige og opnår bedre effekt af jeres indsats. Få seks råd om, hvordan du detoxer din organisation.

  Læs mere
 • Sådan leder du efter kerneopgaven

  Den store bevågenhed på kerneopgaven er glædelig og til gavn for borgerne. Men den får først effekt, når du og dine lederkollegaer arbejder strategisk og langsigtet med kvalificering og prioritering af kerneopgaven.

  Læs mere
 • Leder, kend din kerneopgave

  Der er store gevinster at hente, hvis ledere og medarbejdere får skabt forudsætningerne for innovation i hverdagen. En væsentlig forudsætning er, at man klart ved, hvad man er ansat til – altså hvad ens kerneopgave er. For i kerneopgaven ligger nøglen til innovation. Det er en af pointerne i den nye bog ”Kend din kerneopgave”, der sætter fokus på innovation i hverdagen i det offentlige.

  Læs mere
 • Tilfredse medarbejdere er ikke målet

  Tilfredse medarbejdere må aldrig være målet. De er derimod middel til realisering af arbejdspladsens kerneopgave – og den er ofte uudtalt. Der er store gevinster at hente, hvis ledere betragter medarbejderen som middel til målet og får sat ord på, hvad der i det hele taget er kerneopgaven.

  Læs mere