Artikler • Ole Blegvad
Viser 5 / 30
Ingen resultater.
 • 6 råd: De første skridt med AI

  ”Vi står midt i en forandring af arbejdsmarkedet, som er lige så epokegørende, som da bilen afløste hesten, damp forsvandt, og vi fik elektricitet.” Sådan siger professor Lars Frederiksen om en fremtid med øget brug af kunstig intelligens. Det kræver ændret adfærd på og design af arbejdspladserne for medarbejdere og ledere. Han giver her seks råd om, hvordan man som organisation kan komme i gang med AI.

  Læs mere
 • Advarsel: Pas på destruktiv ledelse

  Egoisme, krænkende og mobbende adfærd, nepotisme, råben og skrigen, løgne og en ekstrem autoritær stil er nogle af de faktorer, som kendetegner destruktiv ledelse. En ledelsesform, der ofte medfører dårligt arbejdsmiljø og mest af alt, at organisationen ikke lever op til de ønskede mål. Læs om kendetegn på destruktiv ledelse, og hvad man kan gøre for at komme ledelsesformen til livs.

  Læs mere
 • 5 råd: Sådan hjælper du en medarbejder hvis hjemmefront bøvler

  Nogle medarbejdere er udfordret af, at fx deres børn eller ægtefælle har store problemer. Som pårørende til en person med problemer kan man ofte føle sig utilstrækkelig både på job og hjemme. Men det gælder om, at få work-life-balancen til at fungere. Her er fem råd om, hvordan du som leder kan hjælpe en medarbejder, der er presset af massive udfordringer på hjemmefronten.

  Læs mere
 • Ledelsesfloskler: En ørebæ eller en fælles reference?

  ”Glasset skal være halvt fyldt og ikke halvt tomt”, ”Jeg hører, hvad du siger” og ”Vi skal være agile”. De fleste kan nok nikke genkendende til disse udsagn. Men er de udtryk for et præcist ledelsessprog eller bare tomme kalorier fra det seneste kursus? Holdningerne er mange. Læs med her om ord og udtryk på arbejdspladsen.

  Læs mere
 • 5 råd til lederen der bliver skilt

  De fleste ved, at en skilsmisse tager hårdt på folk. Det handler om tab på mange niveauer, og medfører ofte en længere sorgperiode. En skilsmisse påvirker ofte også ens arbejdsplads, hvad enten man er medarbejder, leder eller chef. Her er fem råd til lederen, der bliver skilt.

  Læs mere