Artikler • Bettina Dion Petersen
Viser 17 / 17
Ingen resultater.
 • Multitasking gør dig sløv og glemsom

  Føler du, at du er mere effektiv, når du multitasker? Det er du desværre ikke. Faktisk bliver du mere ineffektiv, mindre kvik og mere stresset. Hjerneforsker beskriver de konsekvenser, det har for dig og dit helbred, når du multitasker.

  Læs mere
 • 5 råd: Få bedre arbejdsvaner i fritiden

  Hvis du ikke er opmærksom på det, risikerer du at tage dit arbejdspres med hjem. Ofte på bekostning af din familie, dit parforhold eller helbred. Få fem råd om, hvordan du lader opgaverne blive på arbejdet.

  Læs mere
 • Kend din reaktion og få mere ud af kritik

  Det er aldrig behageligt at få kritik. Men hvis du er bevidst om din reaktion på kritik, kan du lære at bruge den konstruktivt. Læs her om fire typiske reaktioner på at modtage konstruktiv kritik.

  Læs mere
 • Hvad indiansk visdom kan lære dig om motivation

  Halter dine medarbejderes engagement og er deres energi på lavpunktet? Læs om, hvordan du ved at indføre tre indianske ledelsesprincipper i organisationen kan øge engagement, entusiasme og energi hos dine medarbejdere.

  Læs mere
 • Kommunikér så der bliver lyttet til dig

  Én af lederens hovedopgaver er at kommunikere opgaver, som skal løses. Men ikke alle ledere er lige gode til at fortælle, hvorfor noget skal gøres, og derved motivere deres medarbejdere til at følge organisationens strategi. Læs her, hvordan du undgår denne kommunikationsbrist.

  Læs mere
 • 6 misforståelser om uddelegering

  Uddelegering af opgaver er en situation, som giver mange ledere hovedbrud. Når du bøvler med denne del af din ledergerning resulterer det i, at du selv får alt for travlt, mens dine medarbejdere savner udfordringer. Læs her om, hvordan du bliver tryg ved at uddelegere.

  Læs mere
 • Sådan sætter du dine styrker i spil

  At have fokus på det positive du gør, breder sig som ringe i vandet. Derfor skal du blive bevidst om dine styrker ved hjælp af blandt andet positiv feedback. Metoden du får her, kan hjælpe dig til at forstå dine styrker, hvilket øger dit drive både på arbejdet og hjemme.

  Læs mere
 • Sådan tackler du en passiv-aggressiv lederkollega

  Din lederkollega siger én ting til dig under mødet, men gør noget andet bagefter. Han hilser ikke, når I passerer hinanden på gangen, eller han taler hen over hovedet på dig til møderne, og når du spørger ham om, hvad der er galt, insisterer han på, at alt er fint. Det kan være meget frustrerende at arbejde sammen med en, som er passiv-aggressiv. Få syv råd om, hvordan du kan du kan håndtere en passiv-aggressiv opførsel her.

  Læs mere
 • 4 spørgsmål du skal stille til din mentor

  Er samtalen med din mentor blevet lidt træg på det seneste? Synes du at du har stillet alle de relevante spørgsmål på jeres tidligere samtaler, og nu synger jeres mentorforhold så på sidste vers? Spark liv i mentorsamtalen med fire typer af spørgsmål.

  Læs mere
 • Gør 3 ting godt for at motivere

  I en travl hverdag er det let at miste overblikket over, hvad der virkelig driver hver enkel af dine medarbejdere. De bedste ledere ved, hvad de skal gøre godt for at motivere deres medarbejdere. Læs om, særligt tre tingdu skalgøre for atmotivere dine medarbejdere.

  Læs mere
 • 4 veje til fiasko

  Ledelse er et af de mest studerede fænomener, hvor fokus ofte er på, hvad der er smart, effektivt og gavnligt i en given situation. Men nogle gange kan det være godt at vende verden på hovedet. Her får du vejen til, hvad man skal gøre for at mislykkes totalt som leder.

  Læs mere
 • Sådan skal du ikke gøre når du får kritik

  Kritik gør ondt, og det mest naturlige er at give tilbage af samme skuffe eller gå i forsvar. Men kritik er også en vigtig kilde til læring og udvikling af dig som leder. Det forudsætter, at dine medarbejdere har tillid til, at du kan håndtere kritikken. Læs her, hvordan du ikke skal gøre, når du får kritik.

  Læs mere
 • 5 kendetegn ved et usundt ledelsesteam

  I et sundt ledelsesteam tør man være sårbar, drøfte konfliktfyldte emner og alle tager ansvar for de beslutninger teamet træffer. Hvis et ledelsesteam ikke fungerer, påvirker det hele organisationen. Det kan ses på den service, I skal levere, og på medarbejdernes indsats. Læs her om fem kendetegn ved et usundt ledelsesteam, og hvordan I overvinder dem.

  Læs mere
 • Vil du huske bedre?

  Forskning viser, at du husker det, du læser, hvis du har printet det. Og endnu bedre, hvis du skriver noter i hånden. Få her forklaringen på, hvorfor du husker bedre med papir og blyant i hånden.

  Læs mere
 • Undgå at din kritik bliver afvist

  Uanset hvad vi gør, eller hvordan vi gør det, vil vi på et tidspunkt få kritik. At høre negative ting om vores præstationer på arbejdet står ikke øverst på nogens favorit-liste, og de fleste vil gerne undgå den akavethed, der opstår ved at skulle fortælle en anden, hvordan han kan forbedre sig. Læs her, hvordan du giver kritik, som bliver accepteret af modtageren.

  Læs mere
 • Knus konflikten i tide

  Det er uundgåeligt, at der vil opstå konflikter i teams. Humlen er at identificere dem i tide og få dem vendt til at munde ud i konstruktive løsninger, inden de løber løbsk. Læs her, hvordan du kan løse konflikterne inden de løber løbsk.

  Læs mere
 • 6 tegn på at du er en kontrolfreak

  Ingen bryder sig om en leder, der er for optaget af detaljer og som kontrollerer alt hele tiden. Det er frustrerende, demoraliserende og demotiverende. Det er ikke alle ledere, der kan gøre for det. Find ud af om du er en kontrolfreak, og hvad du kan gøre ved det.

  Læs mere