Artikler • Finn Wiedemann
Viser 4 / 4
Ingen resultater.
 • Datadreven ledelse: Fordele og ulemper

  Der er en stigende forventning om, at du støtter dig til data, når du skal udøve ledelse og træffe beslutninger. Datadreven ledelse rummer mange muligheder, men også mange faldgruber. Læs her, hvilke faldgruber ved datadreven ledelse, du skal være særligt opmærksom på.

  Læs mere
 • Bliver man en bedre leder af at beskæftige sig med kunst?

  Mødet med kunst kan bidrage til udvikling af empati og evnen til at eksperimentere med ideer, tanker og symboler. Formuleret i ledelsestermer kan man kalde det området for henholdsvis personaleledelse og forandringsledelse.

  Læs mere
 • Destruktiv ledelse afhænger af omgivelserne og ikke kun det enkelte individ. Foto: Colourbox.dk

  3 destruktive ledelsesformer du skal holde øje med

  Favorisering af bestemte medarbejdere, manglende anerkendelse og mobning er alle eksempler på destruktiv ledelse. Vi taler ikke særligt meget om destruktiv ledelse i Danmark. Men ifølge en undersøgelse fra det Nationale Center for Arbejdsmiljø føler 12 pct. af lønmodtagerne, at de er udsat for mobning på arbejdspladsen.Hver tredje peger på, at det er lederen, som står bag mobningen. Læs her, om tre destruktive ledelsesformer, og hvordan du kan forhindre den.

  Læs mere
 • Hvad kan kollektiv ledelse bruges til i dag?

  Ledere er udråbt til svaret på stort set alle problemer og udfordringer i den offentlige sektor. Men der er grænser for, hvad selv den bedste leder kan udrette alene. Det kræver kollektiv ledelse, lyder det fra lektor fra Syddansk Univsersitet, der her givet sit bud på, hvordan kollektiv ledelse kan bruges i dag.

  Læs mere