Artikler • Kirsten Weiss
Viser 8 / 8
Ingen resultater.
 • Stressede medarbejdere skammer sig

  Arbejdspladser kan forebygge stressrelaterede sygemeldinger ved at tage højde for den skamfølelse, som både ledere og medarbejdere kan rammes af. Det mener forsker Pernille Steen Pedersen, der i sin bog “Slip stress ud af skammekrogen – et forsvar for arbejdsfællesskabet” opfordrer mennesker til at anerkende, at skam ofte er stressens følgesvend – men at den ikke behøver at føre til sammenbrud og sygemeldinger.

  Læs mere
 • Lyt!

  I en såkaldt vanskelig samtale er der følelser, som kan være ubehagelige og svære at rumme. Forberedelse, tilstedeværelse og en klar intention kan hjælpe både leder og medarbejder gennem det emotionelle – og dermed endog ende med at forvandle en vanskelig samtale til en befriende.

  Læs mere
 • Overrask mig

  Man skal vælge sine vaner og sine møder med omhu. Nogle giver tryghed og stabilitet. Andre kan ende i kedsomhed og forudsigelighed. Tænk, hvis chefen frem for at styre efter samme slidte skabelon og fem faste punkter på agendaen, indledte personalemødet med at overraske os og skabe værdi på et møde mellem mennesker?

  Læs mere
 • Rør mig

  En tale skal bevæge den, der lytter. Derfor må en leder, der skal virke gennem andre, mestre talens kunst. Og i sin tale gennem nærvær, med gennemslagskraft og billeddannede kommunikation skabe motivation og forandring hos de mennesker, der tales til. Den kunst kan læres.

  Læs mere
 • Danske ledere har nøglen til innovation

  Ledere kan ikke løse tidens fundamentale problemer med løsninger, der hører en anden tid til. Vi skal, mener den tysk-amerikanske forsker og manden bag Teori U, Otto Scharmer, individuelt og kollektivt finde modet til at genfinde vores autentiske jeg, og lade innovation og forandringer udspringe af en dybere og mere personlig kilde. I den proces har skandinaviske ledere et forspring, mener Otto Scharmer.

  Læs mere
 • Skræm ikke ledertalenterne væk

  Giv ledere rum til at lede, færre skemaer at fylde ud og lettere adgang til netværk og sparring, så bliver ledelse en mere attraktiv vej at gå for de medarbejdere, der har talentet til det.

  Læs mere
 • Er offentlige ledere talentblinde?

  Dygtige ledere er ikke nødvendigvis dygtige talentspejdere. Især i miljøer, hvor de stærke fagprofessionelle kompetencer tæller, har de svært ved at se ud over egen næsetip og spotte det anderledes talent. Gør ”talentspotting” til et krav til den moderne offentlige leder, lyder ét forslag.

  Læs mere
 • Man kan jo ikke råbe og skrige af Lean

  Danske medarbejdere er verdensmestre i at samarbejde, men demotiveres og stresses af ledelseskoncepter og styringsredskaber, der ofte virker meningsløse. I ny rapport afdækker forskere de nye ledelsesformer og opfordrer fagbevægelsen til at gentænke hele arbejdsmiljøapparatet. Og så bør lønmodtagerne vriste ledelsesretten ud af arbejdsgivernes favntag.

  Læs mere