Artikler • Lederweb
Viser 50 / 154
Ingen resultater.
 • 6 råd: Nærværende ledelse på afstand

  Hvordan er du en nærværende leder på afstand? Læs om de velkendte, men afgørende ledelseskompetencer som fx kommunikation, tillid og selvledelse med fokus på, hvordan du lykkes som leder, når du ikke ser dine medarbejdere dagligt.

  Læs mere
 • Mød en leder: ”Jeg vil gerne lære at sige tak”

  Hvad fylder mest i dit lederjob lige nu? Hvad bliver din største ledelsesudfordring de næste 3-5 år? Og hvad vil du gerne have, at dine medarbejdere siger om dig som leder? Læs med, når Anna Østergaard Inman, leder af et tværkommunalt akutteam, svarer på otte spørgsmål om ledelse.

  Læs mere
 • 7 no-gos når du holder MUS

  Der findes masser af gode råd og skemaer til, hvordan du med fordel kan holde MUS-samtaler. Alligevel oplever mange, at en MUS ikke giver den ønskede værdi. Vi på Lederweb har været igennem vores mange artikler om MUS og samlet de syv største no-gos, når du holder MUS. Få dem her, så du kan undgå dem og holde en god MUS.

  Læs mere
 • Hjælp os med at gøre Lederweb bedre

  For at gøre Lederweb og Væksthus for Ledelse mere inspirerende, relevant og brugervenligt, vil vi gerne høre din mening. Det tager kun fem minutter, og du kan samtidig deltage i lodtrækningen om tre gavekort til Magasin á 500 kr.

  Læs mere
 • Derfor flygter dine medarbejdere

  Undgå at dine bedste medarbejdere smutter. Læs, hvad du kan gøre for at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne er motiverede, og sandsynligheden for, at de bliver, stiger.

  Læs mere
 • Årets top 10: De mest læste artikler i 2021

  Hvordan sikrer du, at alle i dit team oplever psykologisk tryghed? Hvad kendetegner pissedårlige ledere? Og hvilke spørgsmål skal du undgå at stille, når du holder jobsamtaler? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2021. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2021.

  Læs mere
 • Se Væksthus for Ledelses konference her

  Hvis du gik glip af Væksthus for Ledelses konference, så kan du heldigvis se den her.

  Læs mere
 • Live streaming af konference

  Væksthus for Ledelse holder konference tirsdag den 28. september. Her kan I høre om, hvad der skal til for at kunne sætte borgeren først, om de gensidige forventninger mellem ledelseslagene, og hvorfor vi skal sige farvel til egofesten og goddag til fællesskabet. Få link til live streaming her.

  Læs mere
 • Væksthus for Ledelse inviterer til konference

  Hvordan skaber du et fællesskab, hvor både resultater og relationer trives? Ved du, hvad din chef og dine medarbejdere forventer af dig? Og hvordan sætter du borgerne først, så det præger jeres daglige handlinger, prioriteringer og beslutninger? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på til Væksthus for Ledelses konference tirsdag den 28. september.

  Læs mere
 • Varde: Hvor knækker ledelseskæden?

  Varde Kommune har lavet et tjek af, hvor stærk sammenhængen i deres ledelseskæde er. Det har de gjort med afsæt i anbefalinger fra Væksthus for Ledelse og ved at spørge alle ledere i Varde Kommune. Konklusionen er, at kæden er stærk, når det handler om de helhedsorienterede løsninger, men at fokus på resultater kan styrkes i hele kæden.

  Læs mere
 • Materialer fra webinar: Få energi til den sidste corona-mil

  Hvorfor bliver du og dine medarbejdere coronatrætte, hvordan genfinder I energi og arbejdsglæde i svære tider, og hvordan får du jer alle godt tilbage på arbejdspladsen, når det igen bliver muligt? Få svar og konkrete værktøjer ved at se eller genese Lederwebs webinar om ledelse i corona her.

  Læs mere
 • 23 råd om at få energi til den sidste corona-mil

  Gå en tur, kaffepauser over skærmen, grin sammen, lær noget nyt hver uge. Læs her, hvilke råd lederne vil give videre til andre ledere i forhold til at få energi til den sidste corona-mil.

  Læs mere
 • Webinar: Få energi til den sidste corona-mil og værktøjer til, hvordan I får en god hverdag igen

  Hold ud – lidt endnu. Du ved det godt. Men det kan være svært at motivere sine medarbejdere, når man selv er ramt af mismod. På dette webinar får du forsknings- og erfaringsbaserede redskaber, der kan hjælpe dig med at holde modet oppe samt værktøjer til, hvordan I får energien og arbejdsglæden tilbage, når I igen kan mødes på arbejdspladserne under langt mere normale forhold.

  Læs mere
 • Årets top 10: De mest læste artikler i 2020

  Hvilke personlige egenskaber gør lederjobbet nemmere? Og hvordan leder du bedst dine medarbejdere, når du ikke kan se dem? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2020. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2020.

  Læs mere
 • Video: Kom tættere på kerneopgaven

  I denne korte video giver foredragsholder og instruktør Jens Arentzen konkrete anvisninger på, hvordan I kommer tættere på den egentlige, reelle kerneopgave og får skåret alle flosklerne væk.

  Læs mere
 • Grænsekrydsende ledelse

  Du har sikkert allerede hørt om både TEAL og transformationsledelse. Men hvad betyder de nye ledelses- og organisationsformer egentlig for beslutningskompetencen, individets rolle, samarbejdet på tværs og hierarkiet? Væksthus for Ledelse har set på seks forskellige tilgange til nye måder at organisere og lede arbejdet på. En af dem er grænsekrydsende ledelse. Læs mere om det her.

  Læs mere
 • Den altafgørende faktor: Dette skaber motiverede medarbejdere

  Ledere kan være nok så effektive, men hvis deres medarbejdere ikke er glade og motiverede, går effektiviteten fløjten. Læs her, hvordan du får mere motiverede og effektive medarbejdere.

  Læs mere
 • TEAL

  TEAL er en organisationsform, der arbejder ud fra menneskets trivsel. TEAL forsøger at anerkende at verden er et sted for individuel og kollektiv udfoldelse, hvor individet lærer at tæmme ego’et og i stedet bruger indre vished som kompas. Den betyder derfor omfattende forandringer for nutidens organisationer. Læs mere om TEAL her.

  Læs mere
 • Rhizom ledelse

  Rhizom, grænsekrydsende ledelse og TEAL. Der findes et væld af nye og spændende organisationsformer. Læs mere om Rhizom ledelse her.

  Læs mere
 • Holakrati

  Holakrati er en metode og tankegang, som afskaffer det kendte hierarki og differentierer organisationen fra de mennesker, der arbejder i den. Man har faste rollebeskrivelser, der defineres i cirkelstrukturer, som medarbejdere organisatorisk er inddelt i. I høj grad inspireret af sociokratisk styreform. Læs mere om holakrati her.

  Læs mere
 • Transformationsledelse

  Transformationsledelse er en ledelsesstrategi, der har til formål at understøtte medarbejdere og ledere i at arbejde mod organisationens mål. Det skal ske ved at skabe en stærk vision. Transformationsledelse er ofte brugt i forandringsprocesser. Læs mere om transformationsledelse her.

  Læs mere
 • Distribueret ledelse

  Rhizom, grænsekrydsende ledelse, TEAL og distribueret ledelse. Der findes et væld af nye og spændende organisationsformer. Læs mere om distribueret ledelse her.

  Læs mere
 • Sådan går du godt på ferie

  Du vil måske gerne nå mest muligt inden ferien, og sætter måske derfor tempoet endnu højere op. Men faktisk kan det bedre betale sig at stoppe op og bruge lidt tid på at forberede og planlægge din ferie. Og måske endda glemme alt om arbejde for en stund.

  Læs mere
 • Årets top 10: De mest læste artikler i 2019

  Hvilke egenskaber besidder en god leder? Og hvordan får du ansøger til at afsløre sit sande jeg? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2019. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2019.

  Læs mere
 • På Lederweb holder vi Black Friday året rundt…

  I disse dage sidder mange klar bag skærmen for at få fingre i et godt Black Friday tilbud. Det behøver du ikke på Lederweb. Vores publikationer, podcast og artikler er nemlig gratis året rundt. Vi har her samlet et overblik over de nyeste udgivelser og de mest populære artikler, som du kan kaste dig over helt uden regning.

  Læs mere
 • KL's Ledertræf 2019

  KL's Ledertræf sætter i år fokus på det at skabe mening som leder. Hvad er dit ledelsesmæssige “hvorfor”, og hvordan omsætter du det, så det skaber resultater? Få inspiration fra ledere og forskere mandag den 28. oktober.

  Læs mere
 • Jens Arentzen: Hvem har du i ryggen?

  Har du set dig over skulderen for nyligt? Tjekket at du har nogen, der støtter dig og dine idéer? Jens Arentzen fortæller i denne video, hvorfor det er helt essentielt for dig som leder.

  Læs mere
 • Jens Arentzen: Kunsten at sige nej uden at såre

  På personalemødet melder Birgit sig til en opgave, som du ikke føler dig tryg ved, at hun kan håndtere. Det mest nærliggende at sige nej og give opgaven til Hanne, som du ved har masser af erfaring. Men hvordan gør du det uden at såre Birgit? Se med her.

  Læs mere
 • Kommunernes Digitaliseringstræf 2019

  Hvad betyder digitaliseringen for din ledelse? Sæt kryds i kalenderen den 6. juni, hvor du kan høre oplæg fra nogen af de fremmeste eksperter på feltet, deltage i en række forskellige sessioner og pleje dit netværk.

  Læs mere
 • Hvad skal man ikke spørge om til samtalen

  Hovedreglen er, at alle spørgsmål skal have relevans for jobbet.

  Læs mere
 • Gennemførelse af jobinterview

  Et godt jobinterview er en af de bedste metoder til at frigøre information. En vellykket rekruttering står og falder med, at ansættelsesudvalget formår at gennemføre sine interview så systematisk og professionelt, at den frigjorte information udgør et tilstrækkeligt grundlag for at vælge den rette kandidat.

  Læs mere
 • Ansættelsesudvalgets opgaver

  Gode råd til ansættelsesudvalget før, under og efter jobsamtalen.

  Læs mere
 • Andre nyttige elementer i rekrutteringen

  Foruden de fem grundprincipper for lederrekruttering er en række andre delprocesser vigtige for et godt samlet forløb. Fælles for dem er, at der er mange forskellige måder at gribe dem an på. Her er en række praktiske råd om og eksempler på, hvordan det kan gøres.

  Læs mere
 • Afklar løn og vilkår

  Det er en god idé allerede under det første jobinterview at få afstemt lønforventningerne nogenlunde. Det kan også anbefales, at der allerede i stillingsopslaget angives et lønniveau.

  Læs mere
 • Det strukturerede interview

  Med det strukturerede interviewer det muligt at afdække ansøgerens kompetencer tilstrækkeligt grundigt. Læs mere om interviewformen her.

  Læs mere
 • To interviewrunder

  Efter første runde interviews skal udvalget indkalde to-tre kandidater til anden samtale.

  Læs mere
 • Motivation og forventninger

  Her er eksempler på spørgsmål, der kan bruges til at afdække kandidatens motivation og forventninger.

  Læs mere
 • Kompetenceprofilen

  Når jobanalysen er på plads, kan ansættelsesudvalget udarbejde en kompetenceprofil. Det vil sige en begrundet og prioriteret liste over de kompetencer, der er forudsætningen for at bestride jobbet.

  Læs mere
 • Afdæk ansøgers kompetencer

  Det giver de bedste resultater at tage udgangspunkt i nogle af situationer, ansøgeren har stået i. Eksempelvis ved at bede vedkommende genfortælle en særlig kritisk situation - og hvordan han eller hun håndterede den. Det kan fx være, hvordan ansøgeren har reageret over for andre, der har optrådt uhensigtsmæssigt.

  Læs mere
 • En seriøs men afslappet ansættelsessamtale

  Som ansættelsesudvalg har man både et ansvar for og en interesse i at behandle alle ansøgere så fair og godt som muligt. Ligebehandlingen af ansøgerne er en simpel forudsætning for, at alle konkurrerer om jobbet på fair og lige vilkår – og dermed også at udvalget kan træffe den bedst informerede beslutning.

  Læs mere
 • Jobanalysen

  For at kunne finde den rette til jobbet, skal I være klare på, hvilke rammer og opgaver, der kendetegner jobbet. Det kræver, at I laver en jobanalyse.

  Læs mere
 • Lederens første tid i jobbet

  Når I har fundet denrigtige leder og kontrakten er skrevet under, er selve ansættelsesudvalgets opgave fuldført. Men rekrutteringsprocessen har endnu en fase, derofte bliver forsømt: En veltilrettelagt introduktion for den nye leder.

  Læs mere
 • Jobanalyse og kompetenceprofil

  For at kunne ansætte den rigtige skal ansættelsesudvalget være klar på, hvad vedkommende skal kunne. Læs her om, hvordan I laver en jobanalyse og kompetenceprofil.

  Læs mere
 • Interviewrapport

  Interviewrapporten indeholder spørgsmålene fra interviewguiden og der er mulighed for at notere til hvert spørgsmål samt en kolonne til en vurdering.

  Læs mere
 • Interviewguiden

  Interviewguiden er ansættelsesudvalgets disposition og spørgeguide under interviewet. Den er typisk inddelt i en velkomst, ansøgerens præsentation, om jobbet, afdækning af ansøgernes kompetencer, ansøgernes og ansættelsesudvalgets forventninger og afrunding.

  Læs mere
 • Guide til lederrekruttering

  De fleste har erfaret værdien af dygtige ledere og god ledelse, men mange undervurderer konsekvenserne af at vælge den forkerte. Her er en guide med viden og værktøjer til at finde den rette leder.

  Læs mere
 • Vurdering af ansøgere

  Når ansøgningsfristen er udløbet, har ansættelsesudvalget forhåbentlig fået et tilstrækkeligt stort og interessant felt af ansøgere. I modsat fald må udvalget overveje, hvordan feltet kan udvides, fx ved et genopslag, en bredere søgeproces e.l.

  Læs mere
 • Tjekliste: Hvem gør hvad under ansøgningsprocessen

  Af hensyn til såvel ansøgerne som organisationens omdømme bør ansættelsesudvalget sikre, at kontakten med ansøgerne fra første færd er imødekommende og professionel.

  Læs mere