Hvordan er du en nærværende leder på afstand? Læs om de velkendte, men afgørende ledelseskompetencer som fx kommunikation, tillid og selvledelse med fokus på, hvordan du lykkes som leder, når du ikke ser dine medarbejdere dagligt.
Hvad fylder mest i dit lederjob lige nu? Hvad bliver din største ledelsesudfordring de næste 3-5 år? Og hvad vil du gerne have, at dine medarbejdere siger om dig som leder? Læs med, når Anna Østergaard Inman, leder af et tværkommunalt akutteam, svarer på otte spørgsmål om ledelse.
Der findes masser af gode råd og skemaer til, hvordan du med fordel kan holde MUS-samtaler. Alligevel oplever mange, at en MUS ikke giver den ønskede værdi. Vi på Lederweb har været igennem vores mange artikler om MUS og samlet de syv største no-gos, når du holder MUS. Få dem her, så du kan undgå dem og holde en god MUS.
For at gøre Lederweb og Væksthus for Ledelse mere inspirerende, relevant og brugervenligt, vil vi gerne høre din mening. Det tager kun fem minutter, og du kan samtidig deltage i lodtrækningen om tre gavekort til Magasin á 500 kr.
Undgå at dine bedste medarbejdere smutter. Læs, hvad du kan gøre for at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne er motiverede, og sandsynligheden for, at de bliver, stiger.
Hvordan sikrer du, at alle i dit team oplever psykologisk tryghed? Hvad kendetegner pissedårlige ledere? Og hvilke spørgsmål skal du undgå at stille, når du holder jobsamtaler? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2021. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2021.
Væksthus for Ledelse holder konference tirsdag den 28. september. Her kan I høre om, hvad der skal til for at kunne sætte borgeren først, om de gensidige forventninger mellem ledelseslagene, og hvorfor vi skal sige farvel til egofesten og goddag til fællesskabet. Få link til live streaming her.
Hvordan skaber du et fællesskab, hvor både resultater og relationer trives? Ved du, hvad din chef og dine medarbejdere forventer af dig? Og hvordan sætter du borgerne først, så det præger jeres daglige handlinger, prioriteringer og beslutninger? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på til Væksthus for Ledelses konference tirsdag den 28. september.
Varde Kommune har lavet et tjek af, hvor stærk sammenhængen i deres ledelseskæde er. Det har de gjort med afsæt i anbefalinger fra Væksthus for Ledelse og ved at spørge alle ledere i Varde Kommune. Konklusionen er, at kæden er stærk, når det handler om de helhedsorienterede løsninger, men at fokus på resultater kan styrkes i hele kæden.
Læs mere
Materialer fra webinar: Få energi til den sidste corona-mil
Hvorfor bliver du og dine medarbejdere coronatrætte, hvordan genfinder I energi og arbejdsglæde i svære tider, og hvordan får du jer alle godt tilbage på arbejdspladsen, når det igen bliver muligt? Få svar og konkrete værktøjer ved at se eller genese Lederwebs webinar om ledelse i corona her.
Gå en tur, kaffepauser over skærmen, grin sammen, lær noget nyt hver uge. Læs her, hvilke råd lederne vil give videre til andre ledere i forhold til at få energi til den sidste corona-mil.
Læs mere
Webinar: Få energi til den sidste corona-mil og værktøjer til, hvordan I får en god hverdag igen
Hold ud – lidt endnu. Du ved det godt. Men det kan være svært at motivere sine medarbejdere, når man selv er ramt af mismod. På dette webinar får du forsknings- og erfaringsbaserede redskaber, der kan hjælpe dig med at holde modet oppe samt værktøjer til, hvordan I får energien og arbejdsglæden tilbage, når I igen kan mødes på arbejdspladserne under langt mere normale forhold.
Hvilke personlige egenskaber gør lederjobbet nemmere? Og hvordan leder du bedst dine medarbejdere, når du ikke kan se dem? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2020. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2020.
I denne korte video giver foredragsholder og instruktør Jens Arentzen konkrete anvisninger på, hvordan I kommer tættere på den egentlige, reelle kerneopgave og får skåret alle flosklerne væk.
Du har sikkert allerede hørt om både TEAL og transformationsledelse. Men hvad betyder de nye ledelses- og organisationsformer egentlig for beslutningskompetencen, individets rolle, samarbejdet på tværs og hierarkiet? Væksthus for Ledelse har set på seks forskellige tilgange til nye måder at organisere og lede arbejdet på. En af dem er grænsekrydsende ledelse. Læs mere om det her.
Læs mere
Den altafgørende faktor: Dette skaber motiverede medarbejdere
Ledere kan være nok så effektive, men hvis deres medarbejdere ikke er glade og motiverede, går effektiviteten fløjten. Læs her, hvordan du får mere motiverede og effektive medarbejdere.
TEAL er en organisationsform, der arbejder ud fra menneskets trivsel. TEAL forsøger at anerkende at verden er et sted for individuel og kollektiv udfoldelse, hvor individet lærer at tæmme ego’et og i stedet bruger indre vished som kompas. Den betyder derfor omfattende forandringer for nutidens organisationer. Læs mere om TEAL her.
Holakrati er en metode og tankegang, som afskaffer det kendte hierarki og differentierer organisationen fra de mennesker, der arbejder i den. Man har faste rollebeskrivelser, der defineres i cirkelstrukturer, som medarbejdere organisatorisk er inddelt i. I høj grad inspireret af sociokratisk styreform. Læs mere om holakrati her.
Transformationsledelse er en ledelsesstrategi, der har til formål at understøtte medarbejdere og ledere i at arbejde mod organisationens mål. Det skal ske ved at skabe en stærk vision. Transformationsledelse er ofte brugt i forandringsprocesser. Læs mere om transformationsledelse her.
Rhizom, grænsekrydsende ledelse, TEAL og distribueret ledelse. Der findes et væld af nye og spændende organisationsformer. Læs mere om distribueret ledelse her.
Du vil måske gerne nå mest muligt inden ferien, og sætter måske derfor tempoet endnu højere op. Men faktisk kan det bedre betale sig at stoppe op og bruge lidt tid på at forberede og planlægge din ferie. Og måske endda glemme alt om arbejde for en stund.
Hvilke egenskaber besidder en god leder? Og hvordan får du ansøger til at afsløre sit sande jeg? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2019. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2019.
I disse dage sidder mange klar bag skærmen for at få fingre i et godt Black Friday tilbud. Det behøver du ikke på Lederweb. Vores publikationer, podcast og artikler er nemlig gratis året rundt. Vi har her samlet et overblik over de nyeste udgivelser og de mest populære artikler, som du kan kaste dig over helt uden regning.
KL's Ledertræf sætter i år fokus på det at skabe mening som leder. Hvad er dit ledelsesmæssige “hvorfor”, og hvordan omsætter du det, så det skaber resultater? Få inspiration fra ledere og forskere mandag den 28. oktober.
Har du set dig over skulderen for nyligt? Tjekket at du har nogen, der støtter dig og dine idéer? Jens Arentzen fortæller i denne video, hvorfor det er helt essentielt for dig som leder.
På personalemødet melder Birgit sig til en opgave, som du ikke føler dig tryg ved, at hun kan håndtere. Det mest nærliggende at sige nej og give opgaven til Hanne, som du ved har masser af erfaring. Men hvordan gør du det uden at såre Birgit? Se med her.
Hvad betyder digitaliseringen for din ledelse? Sæt kryds i kalenderen den 6. juni, hvor du kan høre oplæg fra nogen af de fremmeste eksperter på feltet, deltage i en række forskellige sessioner og pleje dit netværk.
Et godt jobinterview er en af de bedste metoder til at frigøre information. En vellykket rekruttering står og falder med, at ansættelsesudvalget formår at gennemføre sine interview så systematisk og professionelt, at den frigjorte information udgør et tilstrækkeligt grundlag for at vælge den rette kandidat.
Foruden de fem grundprincipper for lederrekruttering er en række andre delprocesser vigtige for et godt samlet forløb. Fælles for dem er, at der er mange forskellige måder at gribe dem an på. Her er en række praktiske råd om og eksempler på, hvordan det kan gøres.
Det er en god idé allerede under det første jobinterview at få afstemt lønforventningerne nogenlunde. Det kan også anbefales, at der allerede i stillingsopslaget angives et lønniveau.
Når jobanalysen er på plads, kan ansættelsesudvalget udarbejde en kompetenceprofil. Det vil sige en begrundet og prioriteret liste over de kompetencer, der er forudsætningen for at bestride jobbet.
Det giver de bedste resultater at tage udgangspunkt i nogle af situationer, ansøgeren har stået i. Eksempelvis ved at bede vedkommende genfortælle en særlig kritisk situation - og hvordan han eller hun håndterede den. Det kan fx være, hvordan ansøgeren har reageret over for andre, der har optrådt uhensigtsmæssigt.
Som ansættelsesudvalg har man både et ansvar for og en interesse i at behandle alle ansøgere så fair og godt som muligt. Ligebehandlingen af ansøgerne er en simpel forudsætning for, at alle konkurrerer om jobbet på fair og lige vilkår – og dermed også at udvalget kan træffe den bedst informerede beslutning.
Når I har fundet denrigtige leder og kontrakten er skrevet under, er selve ansættelsesudvalgets opgave fuldført. Men rekrutteringsprocessen har endnu en fase, derofte bliver forsømt: En veltilrettelagt introduktion for den nye leder.
For at kunne ansætte den rigtige skal ansættelsesudvalget være klar på, hvad vedkommende skal kunne. Læs her om, hvordan I laver en jobanalyse og kompetenceprofil.
Interviewguiden er ansættelsesudvalgets disposition og spørgeguide under interviewet. Den er typisk inddelt i en velkomst, ansøgerens præsentation, om jobbet, afdækning af ansøgernes kompetencer, ansøgernes og ansættelsesudvalgets forventninger og afrunding.
De fleste har erfaret værdien af dygtige ledere og god ledelse, men mange undervurderer konsekvenserne af at vælge den forkerte. Her er en guide med viden og værktøjer til at finde den rette leder.
Når ansøgningsfristen er udløbet, har ansættelsesudvalget forhåbentlig fået et tilstrækkeligt stort og interessant felt af ansøgere. I modsat fald må udvalget overveje, hvordan feltet kan udvides, fx ved et genopslag, en bredere søgeproces e.l.
Læs mere
Tjekliste: Hvem gør hvad under ansøgningsprocessen
Af hensyn til såvel ansøgerne som organisationens omdømme bør ansættelsesudvalget sikre, at kontakten med ansøgerne fra første færd er imødekommende og professionel.