Artikler • Lis Lyngbjerg
Viser 22 / 22
Ingen resultater.
 • Sov først - løs problemerne bagefter

  Som leder har du et særligt ansvar, og de fleste ledere går langt for at tage sig af medarbejdere, borgere og klienter og få prioriteret og håndteret et stort antal opgaver og møder. Ofte på bekostning af lederens egen tid og fritid. Tit også på bekostning af nattesøvnen. Hvis du ligger og vender dig om natten, får du her en genvej: Få søvnen på plads – og løs problemerne bagefter. Læs her hvordan.

  Læs mere
 • Sådan hjælper du en kollega med tegn på stress

  Ledere er ikke supermænd eller -kvinder. De er lige så udsatte for stress som alle andre. Her kan du læse om, hvordan du tackler tegn på overbelastning hos en lederkollega og om, hvordan ledelsesteamet kan hjælpe hinanden i en travl hverdag.

  Læs mere
 • Luk ned i tide - og red ferien

  Sommerferien er forude. De fleste har utroligt travlt op til ferien med at få holdt de sidste møder og lavet de opgaver, der ikke kan vente. I stedet kan det betale sig at forberede og planlægge, så du får afsluttet det første halve år med overblik, ro og kan gå på ferie med overskud.

  Læs mere
 • Kom godt tilbage efter stress

  Hvordan skal din første arbejdsdag være? Hvad vil du fortælle dine medarbejdere, og hvordan får du skabt en bæredygtig lederfremtid? Spørgsmål og bekymringer er der mange af, når man har været sygemeldt med stress. Her får du syv råd om, hvordan du kommer godt tilbage i din rolle som leder.

  Læs mere
 • Tab kontrollen og lad borgerne vinde

  "Jeg taber kontrol, men borgerne vinder.” Så kort kan begrebet social kapital beskrives i Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltning. Her er administrerende direktør Carsten Haurum på 5. år i gang med at pumpe risikovillighed ind i et stort apparat.

  Læs mere
 • Super sommerferie til super medarbejdere

  Ferie er vigtig for både ledere og medarbejdere. Få her gode råd om, hvordan du bedst forbereder afdelingen og dig selv til før og efter sommerferien.

  Læs mere
 • Postmand Per og Den Pæne Pige

  Lad din samtalepartners øjne være lidt i fred, når I taler. Skuespiller og instruktør Jens Arentzen gør op med ideen om, at vi skal se hinanden i øjnene. Tværtimod kan det være, at ledernes samtaler med medarbejdere og borgere skal struktureres på en helt ny måde.

  Læs mere
 • Brug dit ledelsesrum

  Som leder kan du skubbe, udforske, udvide og bruge dine handlemuligheder. De rammer du er leder inden for, ligger ikke altid fast. Nogle kan rykkes, andre kan omdefineres, og andre er der slet ikke. Rammerne er med andre ord til forhandling. Læs hvordan en af vinderne af Den Kommunale Lederpris har brugt sit ledelsesrum til at skabe resultater.

  Læs mere
 • Årets kedeligste leder eller Årets julebrøler?

  Julemåneden indbyder til festlighed og muntert lag, hvor der er rig mulighed for at slippe tøjlerne. Det lyder umiddelbart rart og godt, men især julefrokosterne kan for ledere udgøre en anstrengende balancegang mellem at være en del af flokken og samtidig beholde medarbejdernes respekt. Få tips og tricks til, hvordan du klarer balancegangen, når du ikke vil ende med titlen som årets kedeligste leder – eller årets julebrøler.

  Læs mere
 • Sådan spolerer du medarbejdernes sommerferie

  Bunker med uafsluttede opgaver og møder lige til det sidste. Der er masser af muligheder, hvis du vil spolere dine medarbejderes og egen sommerferie. Læs, hvad du skal gøre, hvis du ikke synes, dine medarbejdere har fortjent god sommerferie. Eller også er det måske, hvad du skal undlade at gøre...

  Læs mere
 • Vi med særligt stort præstationsbehov

  Synes du altid, at du kunne eller burde gøre tingene bedre? Måske er du en af mange med et stort behov for præstation. Læs, hvad der kendetegner personer med særligt stort præstationsbehov.

  Læs mere
 • Planlæg nu og få en arbejdsfri sommerferie

  Sommerferien nærmer sig, og hvad enten det sidste år har været hårdt, middel eller fremragende, er det et godt tidspunkt til at gøre status og ikke mindst sikre, at dine medarbejdere får en god og velfortjent ferie. Få syv råd om, hvordan du sender dine medarbejdere og dig selv godt af sted på ferie.

  Læs mere
 • Hvad har søvn med ledelse at gøre?

  Lederen skal ikke sidde på kanten af medarbejderens seng og sørge for, at medarbejderen får søvn nok. Men søvn er den vigtigste stressforebyggende faktor, så lederen har alligevel nogle muligheder for at være med til at sikre, at det ikke er søvnen, der som det første bliver skruet ned for, når der er travlt. Få 8 tips og tricks om søvn og ledelse her.

  Læs mere
 • Styrk jeres kommunikation og undgå konflikter

  Bedre kommunikation betyder færre konflikter. Når konflikterne optrappes, og samarbejdet slår knuder, er kommunikationen ikke altid helt optimal. Her kan du læse syv gode råd om kommunikation, der kan være med til nedsætte antallet af misforståelser og unødvendige konflikter.

  Læs mere
 • Gear ned inden juleferien

  Julen banker på og juleferien er lige om hjørnet.Sommerens energifyldte måneder er afløst af travlhed med møder og de sidste opgaver inden årets afslutning. Få otte tips til at geare ned og holde hjernefri i juledagene

  Læs mere
 • Parat til start - nyt år

  Nytårspropperne er sprunget, champagnen er drukket, og lige om lidt er du tilbage på arbejdet igen - fuld af energi og med arbejdsglæden i top. Få her fem gode råd om at bevare arbejdsglæden og komme godt fra start.

  Læs mere
 • Luk ned og hold hjernefri i julen

  Luk ned i god tid inden jul. Det betyder ikke, at du skal gå hjem og holde fri midt i december. Men det betyder, at du allerede nu kan se din kalender igennem og overveje, om du skal lidt tidligere i seng, så du undgår influenza i juleferien, og at du kan planlægge, så du er fri for at have dårlig samvittighed over for både arbejde og familie, når juleferien nås.

  Læs mere
 • Sæt hjernen på frihjul i juleferien

  Sol og sommer er langt væk, juleferien er på vej, og imellem har været efterår, hvor der har været fuldt fokus på arbejdet, udvikling, strategier – og måske travlhed, som er ved at toppe.

  Læs mere
 • Ødelæg din ferie - i god tid

  Som den gode leder du er, holder du selvfølgelig helst ikke ferie eller kortest mulig ferie. For en sikkerheds skyld bringer Lederweb her opskriften på, hvordan du bedst ødelægger din ferie.

  Læs mere
 • Coaching er ikke for tøsedrenge

  Enhver topleder bør have sin egen coach eller sparringspartner uden for organisationen. Det kræver mod, og det er ikke for tøsedrenge, siger Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune.

  Læs mere
 • Få styr på din opgave inden den styrer dig

  6 råd til at få ram på ildelugtende, smårådne skriveopgaver, der har ligget for længe – og få frisk mod på nye større opgaver, der kan skrives på en langt sjovere måde.

  Læs mere