Artikler • Steen Visholm
Viser 3 / 3
Ingen resultater.
 • Hold fokus på hovedopgaven

  I komplekse offentlige institutioner under pres er lederens måske vigtigste opgave at fokusere på hovedopgaven og de roller, der er knyttet til den. Ellers er der risiko for, at angst og usikkerhed får frit løb, medarbejderne mister deres indre motivation, og folk stopper med at samarbejde effektivt. Den psykodynamiske systemteori giver offentlige ledere et nyttigt indblik i, hvordan ledere og medarbejdere reagerer på uklare opgaver og roller – og hvilke følelser der er på færde under organisationens rationelle overflade

  Læs mere
 • Hovedopgaven holder angsten i skak

  Offentlige lederes måske vigtigste opgave er at fokusere på hovedopgaven og de roller, der er knyttet til den. Ellers er der risiko for, at angst og usikkerhed får frit løb, medarbejderne mister deres indre motivation, og alle stopper med at samarbejde effektivt.

  Læs mere
 • Psykoanalysen kan forklare hvordan dine medarbejdere opfatter dig

  Dine medarbejderes opfattelse af dig som leder er ikke tilfældig. Ubevidst tillægger vi de mennesker, vi arbejder sammen med egenskaber afhængigt af, om vi oplever dem som en søskende eller en forældrefigur. Artiklen beskriver familiedynamikkers indflydelse på, hvordan dine medarbejdere opfatter dig som leder.

  Læs mere