Årets top 10: De mest læste artikler i 2019

Hvilke egenskaber besidder en god leder? Og hvordan får du ansøger til at afsløre sit sande jeg? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2019. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2019.

Skribentinfo

Traditionen tro slutter vi året af med at kigge tilbage på året, der gik, og de mest læste artikler fra Lederweb i 2019. Her er de 10 topscorere. Længere nede kan du se en oversigt over, hvad Væksthus for Ledelse har udgivet i 2019.

De mest læste artikler på Lederweb i 2019

4 ting der kendetegner dårlig ledelse – ifølge medarbejderne

Fire klagepunkter går igen, når du spørger medarbejderne, hvad der er dårlig ledelse. Læs dem her.

Læs artiklen

Advarsel: 11 tegn på giftig ledelse

Ledere, der er utydelige, ikke anerkender eller favoriserer, er det rene gift for en arbejdsplads. Læs 11 kendetegn ved en giftig leder.

Læs artiklen

Spørgsmålene der får ansøger til at afsløre sit sande jeg

Du sidder med en bunke på syv ansøgere, der alle på papiret ligner den helt rette kandidat. Nu skal samtalen afsløre, hvem du bør ansætte. Her får du fem spørgsmål, der leder dig frem til den helt rigtige medarbejder.

Læs artiklen

4 bjørnefælder du skal undgå, hvis du vil have den bedste kandidat til jobsamtalen

Du risikerer at ansætte dem, der er gode til at gå til samtaler frem for den bedste kandidat, hvis du ikke er opmærksom på de fire bjørnefælder. Læs, hvorfor jobsamtalen snyder os, og hvad du kan gøre for at ramme rigtigt, når du ansætter.

Læs artiklen

Advarsel: 9 løgne ledere fortæller sig selv

Er det et tegn på svaghed at vise følelser, og er det dumt at blive venner med sine medarbejdere? Læs om de ni løgne, ledere fortæller sig selv.

Læs artiklen

11 ting gode ledere gør

Du kender sikkert mange gode ledere. Men hvad er det, de helt eminente ledere gør? Her kan du læse, hvilke 11 afgørende vaner, de gode ledere har.

Læs artiklen

Medarbejderne: Det er god ledelse

Hvad mener medarbejderne er god ledelse? Læs deres ønsker til god ledelse, og hvordan du kan opfylde eller udfordre dem i en ny publikation fra Væksthus for Ledelse.

Læs artiklen

Det synes medarbejderne bedst om ved deres leder

Undersøgelse viser, at de fleste medarbejdere er relativt tilfredse med deres leder. Men dermed ikke sagt, at der ikke er plads til forbedringer. Læs her, hvilke tre egenskaber du - ifølge medarbejderne - skal styrke. 

Læs artiklen

De 9 mest irriterende mails

Du er ikke i tvivl om, at afsenderen prøver at fortælle dig, at noget er galt, når du får en passivt-aggressiv mail. Men den er pakket godt ind i venlige formuleringer, der gør det svært at konfrontere afsenderen. Se eksempler på passivt-aggressive mails, og læs, hvordan du bedst svarer dem.

Læs artiklen

4 ting ledere skal stoppe med at gøre

Skab sikker drift, sæt borgerne forrest, oversæt visionen og formulér kerneopgaven. Listen af opgaver er uudtømmelig. Læs her, hvad du skal gøre mindre af – eller helt stoppe med, hvis du vil lykkes som leder.

Læs artiklen

 

Udgivelser fra Væksthus for Ledelse i 2019

Når målstyring virker

Det er afgørende, at alle – ledere og medarbejdere – kender både målene og hensigten med målene for, at de kan realiseres. Seks kommuner og to regioner har deltaget i projektet. I publikationen her deler de deres erfaringer med arbejdet med målstyring og giver seks anbefalinger til at lykkes med opgaven.

Bestil publikationen

Ledelse af digital innovation

Mangler du inspiration til, hvordan du kan styrke den digitale innovation i hverdagen? Hvordan skaber du en arbejdsplads, der bedst muligt udnytter de nye digitale muligheder til gavn for opgaveløsningen? Det undersøger Væksthus for Ledelse i publikationen ”Ledelse af digital innovation – erfaringer fra fem frontløbere”.

Bestil publikationen

Mellem chef og direktør

Samarbejdet mellem direktører og chefer er en forudsætning for en velfungerende organisation. Men netop på dette sted i ledelseskæden kan der let springe gnister, fordi politik og faglighed her skal bøjes mod hinanden. Publikationen peger på fem fokusområder for et godt samarbejde mellem chef og direktør.

Bestil publikationen

Ny Syntese

Komplekse udfordringer kræver nye løsninger – men hvilke? Og hvordan finder vi dem? Det er spørgsmål, der taler lige ind i kernen af Ny Syntese, som Væksthus for Ledelse sætter fokus på i dette magasin.

Bestil magasinet

Kære leder! 

Hvad er god ledelse ifølge medarbejderne? Og kan og skal lederne altid honorere deres ønsker? Væksthus for Ledelse har undersøgt, hvad medarbejderne drømmer om, så lederne kender deres ønsker og kan forholde sig til, hvordan de kan opfylde – eller udfordre – dem.

Bestil publikationen

Dit personlige lederskab

I denne publikation giver fire ledelseseksperter deres bud på, hvordan du arbejder med dit personlige lederskab. Undervejs deler otte kommunale og regionale ledere på forskellige niveauer deres egne udfordringer og erfaringer med at udvikle det personlige lederskab.

Bestil publikationen

Ledelse af samskabelse 

Chefen spiller en afgørende rolle i samskabelsesprocessen, men det er ikke nødvendigvis en nem opgave. Publikationen sætter spot på chefens vigtigste rolle i samskabelse.

Bestil publikationen

Ledelse af borgerinddragelse

Publikationen præsenterer erfaringer og resultater fra forskellige eksempler på vellykket ledelse af borgerinddragelse i sundhedssektoren og giver råd til ledere, der står i spidsen for borgerinddragelse.

Bestil publikationen

Ørerne i maskinen med Kurt Strand

Lyt med på Podcast-serien ”Ørerne i Maskinen”, hvor Kurt Strand inviterer offentlige ledere og konsulenter til en snak om forskellige ledelsesudfordringer. Hør dem blandt andet diskutere, om det er ok at påtale en medarbejders tøj, hvad ledelsessprog betyder, og hvordan det er at skifte ledelseslag.

Lyt til podcasten

Ledelse mod strømmen

Ny podcastserie fra Væksthus for Ledelse dykker ned i aktuelle ledelsesfaglige problemstillinger og dilemmaer. I den første podcast fortæller ledelsesambassadør og daværende administrerende direktør på Sygehus Lillebælt Dorthe Crüger om at sætte patienten først i både ord og handling.

Lyt til podcasten

 

Skribentinfo

Kommentarer