Årets top 10: De mest læste artikler i 2020

Hvilke personlige egenskaber gør lederjobbet nemmere? Og hvordan leder du bedst dine medarbejdere, når du ikke kan se dem? Det og meget mere kan du finde svarene på i de ti mest læste artikler på Lederweb i 2020. Find også en oversigt over Væksthus for Ledelses udgivelser i 2020.

Skribentinfo

Traditionen tro slutter vi året af med at kigge tilbage på året, der gik, og de mest læste artikler fra Lederweb i 2020. Her er de 10 topscorere. Længere nede kan du se en oversigt over, hvad Væksthus for Ledelse har udgivet i 2020.

De mest læste artikler på Lederweb i 2020

 

Nærværende corona-ledelse på afstand

COVID-19 har ført til en massiv udbredelse af hjemmearbejde. Læs her, hvordan du bedst leder dine medarbejdere, når du ikke kan se dem.

Læs artiklen

Giftige medarbejdere: Ét råddent æble kan fordærve hele kurven

En giftig medarbejder kan tære voldsomt på dine medarbejdere. Læs her, hvad der kendetegner en giftig medarbejder.

Læs artiklen

Er du den fødte leder? Få svaret med disse 6 spørgsmål

Der er nogle personlige egenskaber, som gør lederjobbet nemmere for dig, hvis du har dem, inden du sætter dig i stolen. Her får du seks spørgsmål, der afslører, om du er den fødte leder.

Læs artiklen

4 fejl ledere begår når de motiverer

Du er mest motiveret for at tabe dig, efter du har spist to romkugler og ligger på sofaen. Motivationen er der. Men du kan ikke bruge den til noget, for den er væk igen i morgen, når du åbner chokoladeæsken. Sådan er det også med medarbejdernes motivation for det nye tidsregistreringssystem. Læs her, hvad du i stedet skal gøre for at lykkes med forandringer.

Læs artiklen

Afsløring: Denne type leder er mest skadelig

Ingen vil arbejde for en tyrannisk leder. Men der er faktisk en anden type leder, der gør endnu mere skade. Det sker bare i det stille. Find ud af, hvilken her.

Læs artiklen

Jobsamtalen: Lyt efter det der ikke bliver sagt

Er du opmærksom på det, ansøger ikke siger til jobsamtalen? Det er nemlig ligeså vigtigt, som det der bliver sagt. Få fem råd, der hjælper dig med at lytte mellem linjerne.

Læs artiklen

Hvor kærligt må du afslutte din mail? 5 regler du skal kende inden du trykker send

Er det ok at afslutte din mail til chefen med ”kærlig hilsen”? Find ud af, hvor grænsen går, og læs om de alment accepterede regler for afskedshilsener i arbejdsmails.

Læs artiklen

7 stærkt undervurderede egenskaber hos gode ledere

Lytter du nok? At kunne lytte, være ydmyg og gavmild er blot nogle af de undervurderede egenskaber hos de bedste ledere. Læs om alle syv i artiklen her.

Læs artiklen

9 ting der er no-go for ledere

Nogle af de ting, som gik an, da du var medarbejder, er fuldstændig no-go, når du bliver leder. Læs, hvilke ni ting du bør holde dig fra her.

Læs artiklen

5 spørgsmål der afslører en lav grad af følelsesmæssig intelligens

Nogle af de bedste ledere er kendetegnet ved, at de har en høj grad af følelsesmæssig intelligens. Men hvordan spotter du det? Og er der håb for en leder, der ikke scorer højt? Læs her, hvad der kendetegner lav følelsesmæssig intelligens og få råd om, hvordan man øger den.

Læs artiklen

 

Udgivelser fra Væksthus for Ledelse i 2019

Chefer, lyt til borgerne. Skab resultater gennem god ledelse på tværs

Hvad skal cheferne gøre for, at det tværgående samarbejde lykkes? Magasinet her giver taletid til både borgere, fagprofessionelle, ledere og chefer. Læs med, når de deler ud af deres erfaringer med at lede på tværs – til gavn for borgerne.

Bestil publikationen

Chefer sætter borgeren først

Det kræver et særligt mindset og kultur at insistere på at sætte borgeren først, og her spiller chefer og ledere en vigtig rolle. Bogen  giver ni inspirerende blikke fra chefer og ledelseseksperter på udfordringen med at sætte borgeren først.

Bestil bogen

Fællestræk i faglig ledelse

Uanset om du er skoleleder eller leder af akutmodtagelsen, er der ledelsesopgaver, som er de samme. Væksthus for Ledelse har kortlagt syv generiske faglige ledelsesopgaver. Læs om opgaverne her, og få inspiration til, hvordan ledelseskæden kan styrke faglig ledelse.

Bestil publikationen

Sammenhæng i ledelseskæden

Hvordan kan ledelseskæden understøtte den faglige ledelse og fokusere mere på resultaterne af kerneopgaverne? En ny publikation fra Væksthus for Ledelse giver ti anbefalinger.

Bestil publikationen

Topledelse af digitale transformationer

Ledelse af digital transformation er vanskeligt og forbundet med mange ubekendte. I publikationen får toplederne ni råd om ledelse af digitale transformationer.

Bestil publikationen

Væksthus for Ledelse - en oversigt over udgivelser

I dette katalog får du overblik over Væksthus for Ledelses mere end 100 udgivelser om god ledelse.

Bestil kataloget

 

Nye ledelses- og organisationsformer

Mange arbejder med nye måder at lede og koordinere på, mobilisere ressourcer og fremme innovative løsninger – til gavn for kerneopgaven. Det fører til eksperimenter med nye ledelses- og organisationsformer. Væksthus for Ledelse har set på seks forskellige tilgange til nye måder at organisere og lede arbejdet på. Læs med og find inspiration her.

Bestil publikationen

 

Animation video

Hvordan afholder du den gode MUS-samtale, hvordan sikrer du nærvær til trods for afstand og ved du, hvad dine medarbejdere forventer af dig? Se med her i fire korte animationsvideoer.

Se videoerne 

Podcast: Lyt til ledelse

Væksthus for ledelse har udgivet en række podcasts. Lyt med her. 

Lyt til podcasten

Video: Kommunikation med Jens Arentzen

Se med her, hvor Jens Arentzen demonstrerer et simpelt redskab, der sikrer, at dit fokus er på dine modtagere. Du finder også råd om, hvordan I kommer tættere på arbejdet med kerneopgaven, hvordan du kan tilgå MUS-samtalerne, og hvordan du leder dig selv.

Se videoen

Video: Topledelse af digitale transformationer video

En kort animationsvideo med perspektiver på, ideer til og viden om topledelse af digitale transformationer.

Se videoen

 

Samarbejde på tværs ændrer lederrollen

Stærkere tværgående samarbejde er nødvendigt for at skabe værdi for borgere og patienter. Mange har benyttet relationel koordinering som afsæt til et godt samarbejde om en fælles opgave. Læs mere om det i denne artikelsamling.

Læs artikelsamlingen

 

 

Skribentinfo

Kommentarer