Advarsel: Undgå disse 8 fejl med dit kropssprog

Trommer du med fingrene i bordet, viser dit udtryk i ansigtet, at du er irriteret, eller kigger du for meget i dine papirer? Dit kropssprog sender stærke signaler, længe før du siger noget. Læs her om otte kropssprogsfejl du bør undgå.

Skribentinfo

Vi ved, at kropssprog er vigtigt, og især for ledere. Hver gang du holder et møde – både ansigt til ansigt og online – er dit kropssprog afgørende. Hvordan du ser ud, når du siger noget er næsten lige så vigtigt, som det du siger og hvordan du siger det.

Ligesom du vælger dine ord med omhu, er det derfor vigtigt, at du også sørger for, at dit kropssprog ikke sender forkerte signaler.

I en artikel beskriver Lolly Daskal, der er en amerikansk ledelsescoach og forfatter, nogle af de typiske og mest tåkrummende kropssprogsfejl blandt ledere:

1. Uengageret

uengageret

Lederen slumrer sig igennem mødet, har hovedet på skrå og ser halvsovende ud. En uengageret kropsholdning sender et signal om at lederen er ligeglad. Det kan også signalere svaghed. Ret dig op, men vær afslappet og vis, at du er opmærksom. 

2. Ingen øjenkontakt

Mange ledere begår den fejl at undgå øjenkontakt og stirrer i stedet ud i lokalet eller kigger på deres hænder eller papirer. Denne adfærd sender et afvisende signal. Selvom du tager noter, bør du holde øjenkontakt med den, der taler. Selvfølgelig uden at nedstirre.

3. Trommende fingre

trommende fingre

Måske det er et nervøs tick eller en dum vane, men at tromme sine fingre i bordet er irriterende for alle andre. Det får dig til at se barnlig og utålmodig ud. Selvom du sidder og venter på, at mødet slutter, behøver du ikke kommunikere det ud i lokalet.

4. Du ser distraheret ud

Hvis du ser distraheret ud, er du distraheret. Og hvis de personer, du holder møde med, ikke har din fulde opmærksomhed, vil de ikke respektere dig. Modstå altid fristelsen til at tjekke din mobil, dine negle eller uret.

5. Krydsede arme

Krydsede arme er en meget defensiv holdning, der skaber afstand mellem dig og dem omkring dig. Du kommunikerer et lukket sind og mangel på tillid. Hold derfor dine arme åbne. Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre med dine hænder, så læg dem i dit skød.

6. Rastløshed

Hvis du har prøvet at sidde med nogle, der konstant fifler med deres fødder, hænder og ben ved du, hvor distraherende det kan være. En rastløs leder kan sende et signal om, at lederen ikke har kontrol over sig selv. Hvis årsagen er, at du er nervøs, bør du arbejde med at finde andre mestringsstrategier.

7. Multitasking

Tjekker du mobil, mail mv. under et møde, kan du ikke holde fokus. Multitasking betyder, at intet får din fulde opmærksomhed. Og det bemærker dem omkring dig.

8. Ansigtsudtryk der viser uenighed eller vrede

Selvom du er uenig i noget, der bliver sagt på et møde, bør du altid overveje dit kropssprog afspejler. En af de største kropssprogsfejl er åbenlyst at vise uenighed eller irritation. Det vil kun få medarbejderne til at føle harme og motivere dem til at gøre oprør i stedet for at arbejde sammen.

Når dit kropssprog viser uenighed eller vrede, kan det få medarbejderne til at skjule information for dig, eller ændre oplysninger for at behage dig. Derfor er det vigtigt at have et positivt kropssprog, selv når du er uenig med det, der bliver talt om eller sagt. Det betyder ikke, at du behøver at være enig.

Dit kropssprog sender stærke beskeder, og kan ødelægge dine ellers gode og velforberedte budskaber. Sørg altid for at sende den rigtige besked med dine ord og handlinger.

Artiklen er frit redigeret og oversat fra artiklerne: 7 Cringeworthy Body Language Mistakes Leaders Make During Meetings og 6 Body Language Mistakes That Every Manager Should Avoid

Skribentinfo

Kommentarer