God ledelse i selvejende kulturinstitutioner

Det er ikke kun på skoler, daginstitutioner og direktionsgange, at god ledelse har sin berettigelse. De selvejende kulturinstitutioner har også brug for god ledelse. Derfor har Væksthus for Ledelse lanceret en publikation, der indeholder en række anbefalinger til bestyrelser og dig, der er leder i en selvejende kulturinstitutioner.

Skribentinfo

Kultur er ikke kun musik, teater, kunst, bøger, sport og lignende oplevelser. Det handler i høj grad også om god ledelse, for stigende forventninger til kvalitet, effektivitet og styring skærper kravene til både ledelsen og bestyrelsen i de selvejende kulturinstitutioner i kommunerne.

Derfor har Væksthus for Ledelse lanceret publikationen ’Ledelse i selvejende kulturinstitutioner i kommunerne’ med en række anbefalinger til dig, der opererer i samspillet mellem institutionernes ledelse og bestyrelse. Publikationen er målrettet kulturens institutioner, men kan fungere som inspiration til alle kommunale ledere, der skal mestre kunsten at lede med en bestyrelse.

Som medlem af ledelsen er du ansat af bestyrelsen. Du skal derfor handle i overensstemmelse med bestyrelsens retningslinjer, og du skal være med til at lede institutionen og tegne dens profil i overensstemmelse med vedtægterne og bestyrelsens beslutninger.

Ovenstående er blot nogle af de anbefalinger, som publikationen behandler. Du kan også læse om emner som bestyrelsens sammensætning, vedtægter, budgetter, revision, opgavefordeling, mv. i den nye publikation.

Væksthus for Ledelse opfordrer til, at bestyrelser og ledelser behandler anbefalingerne og beslutter, hvordan de bedst kan anvendes og efterleves i institutionerne.  

Du kan finde ’Ledelse i selvejende kulturinstitutioner i kommunerne’ her.

 

Læs om andre af Væksthusets publikationer

Kodeks for god ledelse

Ledere der lykkes

Ledelse er (også) en holdsport

Skribentinfo

Kommentarer