Jens Arentzen: Kunsten at sige nej uden at såre

På personalemødet melder Birgit sig til en opgave, som du ikke føler dig tryg ved, at hun kan håndtere. Det mest nærliggende at sige nej og give opgaven til Hanne, som du ved har masser af erfaring. Men hvordan gør du det uden at såre Birgit? Se med her.

Skribentinfo

Hvordan afviser du uden at såre? Nogen prøver at komme helt uden om overvejelsen, ved bare at sige blankt ”nej” til det, de ikke ønsker. Men Jens Arentzen plæderer for begrundelser.

Når medarbejder Birgit melder sig til en opgave, som du ikke føler dig tryg ved at hun kan håndtere, er det måske nærliggende at sige nej og give den til Hanne, som du ved har masser af erfaring.

Det kan du gøre uden at afvise blankt. Arentzen viser i denne video, hvordan du afviser et andet menneske på en ordentlig måde, ved at give begrundelse. Ikke bare at ”du er god/dårlig til noget”, men en god grund i forhold til jeres kerneopgave. 

Se videoen: Kunsten at sige nej uden at såre

Jens Arentzen har i alt lavet 44 film, der handler om, hvordan du bliver en mester i kommunikation. Her finder du en oversigt over samtlige film i Arentzens metode.

Skribentinfo

Kommentarer