Ledernes ferie

Fodbold VM, Nibe Festival, familietur til Tyrkiet eller hjemlige byggeprojekter. Læs, hvordan institutionslederen, områdelederen og de kommunale direktører slapper af i deres ferie, og få inspiration til dine egne ferieplaner.

Skribentinfo

Litha Tiufkær, forstander botilbuddet Skovhuse,
Region Syddanmark
Litha Tiufkær

Jeg skal holde 3 ugers sommerferie. De to uger går med ombygning af vores hus og terrasse - neverending story og vi NYDER det.

Den sidste uge skal vi i vores sommerhus med familie og gode venner, gode krimier og cykelture.

Det bliver langsomt tempo og ingen mail eller arbejdsopgaver. Arbejdspladsen er i gode hænder på ansvarlige medarbejdere, ledere og sekretær.

Dertil kommer en god forstanderkollega som bistår med sparring, hvis behovet skulle opstå.

Jeg holder 4 ugers ferie. Før ferien rydder jeg op i opgaverne og bunkerne, så jeg ved, hvad jeg kommer tilbage til. Jeg tjekker også, at de folk der skal holde skansen på jobbet er klædt på til det.

Det gælder for mig om at komme helt væk fra at tænke på arbejdet, falde ned og få ro i sjælen. Jeg starter med at tage en uge til Berlin med veninderne, her skal vi være kulturelle, gå på opdagelse i de små designershops i Prenzlauer Berg, og få grint igennem, og få snakket en hel masse om alt muligt andet end job.

Når jeg kommer hjem, har jeg en stabel bøger jeg har glædet mig til at få tid til at læse, ”Sumøbrødre”, ”Fasandræberen” og så faglitteraturen til Masterstudiet. Det tager jeg med i liggestolen i haven eller på camping, hvis vejret arter sig. Jeg vil gerne ud i naturen og jeg har heldigvis mulighed for at kunne komme i vandet hver dag året rundt. Så er det vigtigt at få den fornemmelse at jeg har oceaner af tid til familien og mit lille skønne barnebarn, Sidsel.

Denne sommer er meget atypisk, da skal jeg forberede mit havebryllup. Det bliver skønt!

Hanne Jensen, områdeleder, Gladsaxe Kommune 

Hanne

Per B. Christensen,
Børne- og Kulturdirektør i Næstved

Per B. Christensen 

Jeg holder 4 ugers ferie i juli for at komme ordentlig ned i gearing og få ladet batterierne op . Vi skal være noget tid derhjemme for at pleje vores 5000 kvadratmeter store landbohave på Sydsjælland og så skal jeg være lidt på kald i forvaltningen, fordi der skal skrives på et skolestrukturoplæg henover ferien.

Jeg er en rigtig fodboldnørd , så jeg skal også koncentrere mig om afslutningen på VM i fodbold.

Og så skal jeg atter engang med vores 4 store unger samt tilløbere en uge til Kreuzberg i Berlin. Her skal jeg dyrke min interesse for tysk politisk historie (og øl), læse tysk og klare et par skønlitterære værker: La Storia af Elsa Morantes og De levende af Anni Dillard.

For at blive ”slået ned” starter vi ferien med et kroophold med god mad og motion i form af løbe- gå - og cykelture idet Vestjyske.

 

 

 Jeg holder 3 ugers sommerferie i juli måned. Ferien begynder med en tur til Nibe Festival, hvor vi bor på Lux Camp, slapper af sammen med gode venner og nyder den skønne natur og gode musik.
 
Vi prioriterer også en uges ferie langt hjemmefra, hvor der er 100% sikkerhed for godt med sol og sommer. I år går turen til Tyrkiet.
 
Jeg gør hvad jeg kan for at få ryddet op i papir, mail og hængepartier inden ferien. Det giver mig ro og dermed en god start på ferien.

Lene Faber, Vicekommunaldirektør i Brønderslev kommune

 Lene Faber

 

Skribentinfo

Kommentarer