3 skridt til at motivere dig selv

Du sætter mål, som du ikke indfrier. Du skriver to do-lister, men når aldrig til sidste punkt. Hvorfor er det, at vi er så gode til at lave planer for, hvad vi skal gøre, men er så dårlige til faktisk at udføre dem? Forklaringen er, at du overser et lille, men vigtigt trin. Læs, hvordan du bliver bedre til at nå de mål, du sætter dig som leder.

Skribentinfo

Når vi skal nå et mål, tror vi, at vi er nødt til at planlægge, hvordan vi når målet. Men i stedet for at planlægge skal vi fokusere på at føle, at vi er nødt til at handle. Følelser er nemlig en grundlæggende og uundgåelig del af, hvorfor vi gør, som vi gør. Det er umuligt for os at ignorere vores følelser, og forskning viser, at de kun bliver endnu stærkere, hvis vi prøver at ignorere dem. 

I et eksperiment fik en gruppe deltagere at vide, at der var sket en ulykkelig begivenhed. Samtidig fik de instrukser om ikke at føle noget. Disse deltagere fik det betydeligt værre end de deltagere, som havde fået samme besked, men som ikke havde fået instrukser om, hvorvidt de måtte føle noget eller ej.


For at kunne handle og ændre på noget, skal du fokusere på at få dig selv – eller dine medarbejdere – til at føle noget. Det motiverer mere end blot at vide, at du skal handle. 

På sin blog, Barking Up The Wrong Tree, giver den amerikanske ledelsesskribent Eric Barker tre trin til, hvordan du kan gøre:

1: Fokusér på fremskridt

Positivitet og optimisme øger produktiviteten. Det er motiverende at føle fremskridt – og meget demotiverende at føle tilbageskridt. Derfor skal du måle de fremskridt, du gør, og fejre dem. Måden, du opfatter dig selv på, har også betydning for dine handlinger. Se derfor dig selv som en motiveret og produktiv leder.

Læs mere om, hvordan du kan bruge succeshistorier til at skabe udvikling.

2: Beløn og straf dig selv

Belønning føles godt, og straf føles ikke godt. Derfor kan begge dele bruges til at motivere dig selv. Beløn dig selv, når du har streget et vigtigt punkt på din to do-liste. Eller straf dig selv med en ekstra løbetur eller en tur med støvsugeren - hvis det altså er en straf.

Læs mere om fem typer af motivation, du som leder kan bruge til at motivere dine medarbejdere

3: Bliv gruppepresset

Omgiv dig med de mennesker, du gerne vil være som. Dine vaner bliver nemlig påvirket af dem, du omgiver dig med. Når man omgiver sig med mennesker, som fx ser forandring som en god mulighed, så bliver potentialet for en forandring mere reelt. Hvis du omgiver dig med mennesker, som har høje mål for sig selv, vil du også begynde at sætte høje mål for dig selv.

Læs mere om, hvordan ledergrupper kan blive ramt af det såkaldte Abilene paradoks

De tre trin

3 skridt infografik 

Læs hele artiklen om, hvordan du ifølge Eric Barker kan motivere dig selv her http://www.bakadesuyo.com/ 

Læs også:

4 regler til at træffe bedre beslutninger

Derfor fejler du som leder

7 råd der giver dig mere tid

Skribentinfo

Kommentarer