Nu er jeg klar til et lederjob

Jane Grann Stephenson, der er souschef i institution i Nyborg Kommune, er efter et talentudviklingsforløb klar til at tage et skridt op ad karrierestigen. Hun mener blandt andet, at forløbets modul og samtalerne med en coach har rustet hende til opgaven.

Skribentinfo

Som souschef i en institution i Nyborg Kommune er tanken om et lederjob langt fra fremmed for Jane Grann Stephenson. Talentforløbet ’Fra medarbejder til leder’ har for alvor givet hende blod på tanden, så nu føler sig klar til at blive leder.

”Jeg har været souschef i ti år, så det vil da være rigtig fint, hvis der er nogle, der får øjnene op for, at jeg findes. For jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal være leder,” siger hun.

Arbejder med de svage sider

Det var Jane Grann Stephensons egen leder, der opfordrede hende til at deltage i KL og KTO’s forløb for medarbejdere med lederdrømme. Hun har godt nok allerede en diplomuddannelse i ledelse, men det tiltrak hende, at hun kunne få nogle samtaler med en mentor og en coach.

”Samtalerne med coachen har bekræftet mig i, at jeg skal gå efter et lederjob. Jeg har fået nogle flere redskaber, og via min coach er jeg blevet opmærksom på nogle af de ting, som jeg skal arbejde med ved mig selv. Mine svage sider er blevet tydeligere for mig, og dem kan jeg så arbejde med nu. Så på den måde er jeg blevet bedre rustet,” siger hun.

Kunne tale frit

Jane Grann Stephenson fik også meget ud af at tale med sin mentor.

”Det var rart at tale med en anden leder og høre, hvordan hun gør i forbindelse med forskellige situationer med personalet. Vi talte for eksempel om, hvordan hun motiverer sine medarbejdere, hvilke metoder hun bruger, og hvordan hun arbejder med sine svage sider. Så jeg fik en masse inspiration og kunne tale frit fra leveren,” forklarer hun.

Når teori og praksis går hånd i hånd

Udover samtalerne med henholdsvis en coach og en mentor bestod forløbet af et modul på diplomniveau i kommunikation, organisation og ledelse samt muligheden for at deltage i et netværk. Jane Grann Stephenson ser frem til at anvende sin nye viden i hverdagen.

”Underviserne var rigtig gode til at binde teorien sammen med praksis og metoder. Vi har haft en masse gode samtaler i forbindelse med undervisningen, og når jeg står med en personalegruppe en gang og står over for nogle nye udfordringer, vil jeg kunne anvende noget af det her.  For eksempel til at finde de bedste ressourcer frem i personalet,” siger hun.

Klar til et lederjob

Jane Grann Stephenson er ganske tilfreds med sit job som souschef, men hvis det rigtige tilbud dukker op, er hun klar til at tage det næste skridt på karrierestigen.

”I Nyborg har vi forpligtende samarbejder i stedet for områdeledelser, og her er souscheferne sluset ind, så vi er en del af de tiltag, der bliver lavet. Det betyder, at jeg skal sidde med i forskellige udvalg, så på den måde bliver jeg en synlig person i kommunen. Men jeg vil da også kigge mig omkring efter lederjobs. Jeg vil dog allerhelst overtage ledelsen i min nuværende institution, når det engang bliver aktuelt,” siger hun.

Jane Grann Stephenson er 44 år og souschef og pædagog i en kombiinstitution i Nyborg Kommune. Hun har en diplomuddannelse i ledelse.

Det fik ledertalenterne i forløbet ’Fra medarbejdet til leder’:

  • 4 individuelle mentorsamtaler á én time,

  • 3 netværksmøder á to timer mellem kommunens ledertalenter,

  • 3 individuelle coachsamtaler á 1½ time,

  • 1 modul på diplomlederuddannelsen (Ledelse, kommunikation og organisation) over fem dage,

  • en samtale om talentets fremtidige karriereudvikling i forlængelse af forløbet.

  • diplommodulet blev afsluttet med opgaveskrivning og eksamen.

Skribentinfo

Kommentarer